HCL.HR

Verdansk eksplodirao, kao i Warzone serveri – novi igramo večeras

Domagoj Plantak 22.04.2021.   •   8 komentara


Jučerašnja nuklearka koja je razorila Verdansk nije poštedjela ni Call of Duty servere, zbog čega mnogi igrači nisu mogli prisustvovati eventu.

Sinoć je Warzone mapa kakvu poznajemo otišla u pepeo. Playlista Destruction of Verdansk Part I okupila je više od milijun gledatelja na Twitchu, no nastali su i tehnički problemi zbog kojih dobar dio igrača nije uopće mogao sudjelovati u eventu. Activision je priopćio kako ispituje situaciju odnosno razloge koje su doveli do toga da su igrači zapeli u redu za čekanje.

Usprkos tome, priča o nestanku Verdanska nastavila se ubrzo kroz drugu fazu pod nazivom Aftermath – Rebirth Island, pri čemu je otvorena nova playlista s noćnom verzijom Rebirth Island mape. Osim što izgleda odlično, noćni Rebirth dobio je i novo ime interesne točke (Control center), što je polazište za otkrivanje pozadine bombardiranog Verdanska, čega su se mogli prihvatiti svi zainteresirani igrači.

Ipak, drugi dio odnosno finalizacija glavne Warzone mape očekuje nas večeras, ponovno u 21 sat, kad bi nova mapa konačno trebala biti igriva. Do tada je moguće igrati samo na noćnim Rebirth playlistama, sa spomenutim sitnim detaljima za otkrivanje. Zanimljivo je da se s Rebirth otoka trenutno može vidjeti Verdansk, odnosno gljivasta nuklearna eksplozija.

Za igrače koji su propustili ili nisu mogli pristupiti sinoćnjem eventu, evo kratkog rezimea. U stari Verdansk mogli ste se spustiti po zadnji put s omiljenim vam operativcem, samo sa sačmaricom kao dostupnim oružjem. Pri umiranju ste postali zombi, pri čemu ste trebali dovršiti ostatak preživjelih ljudskih protivnika (slično kao Infected mod).

U međuvremenu je nebo bilo ispunjeno bljeskovima pri čemu čujete panično komuniciranje preživjelih AI ljudi putem radija koji očajnički traže hitnu evakuaciju. Event završava nuklearnim odbrojavanjem i cutscenom kojom se ispaljuje raketa koja pri udaru Verdansk šalje u prošlost.

S nadom da će serveri biti stabilniji, večeras u 21 sat svakako ćemo znati više o tome je li nova mapa spremna ili ne.

Označeno sa: ,

Komentari (8)

  • Diablofreak

    22.04.2021 - 14:52

    Za ocekivat serveri su im inace stabilni… Noot

  • SanKa

    22.04.2021 - 14:54

    dobijem čir na želucu kad vidim ove youtbere kretene sa ovim isforsiranim facama u “verdansk destroyed” videjima. jebeno ste originalni

    • Nemanjazzz

      @SanKa, 22.04.2021 - 15:02

      tryhard celo cam

    • TheBossOfTown

      @SanKa, 22.04.2021 - 15:38

      Bas to.. Najodvratnija vrsta youtubera, zalosno mi je priznat da IGN ima bolje prikaze live eventova. Bez prevelike price, straight to the point.

  • Gastarbajter

    22.04.2021 - 15:01

    Ima na yt nekih snimaka “nove” mape. Nzm jel nas to ceka, al ako jeste onda glupost ziva. 100+ gb za redizajn mape. A ja se jos onda radovao da ce prasuma biti nova.

    • Domagoj Plantak

      @Gastarbajter, 22.04.2021 - 15:41

      Vidio nešto malo. Ali da, i ja sam se nadao novoj Ural mapi

    • [email protected]

      @Gastarbajter, 22.04.2021 - 15:56

      Pa nije 100+GB nego 20GB.

      Operacija se zove “Flashback” znaci da je ovo privremena proslost. Tako da je i mapa sad prikazana u proslosti. Dodali se neke nove POI, neke su skroz izmijenili (skroz nova struktura) a vecina su dobili reskin tekstura.
      Moguce da ce ova mapa “u proslosti” biti privremena samo. I da cemo dobiti mapu onda koja je u sadasnjosti odnosno nakon nuklearne eksplozije. Moguce da ce biti vezana za novi COD koji treba da izadje? Ili Verdanska vise nece biti nego ce doci nova skroz mapa. To ce se kasnije znati tek, a zasad cemo igrati “flashback”.

      Novi operator je “Ghost” Wrath, tako da mozda ce biti novi COD vezan za Ghost i warzone ce onda ici tim putem kao sto je isao za cold war. Ali ja ne znam puno o prethodnim COD igrama tako da mozda valjam gluposti samo.

    • Gastarbajter

      @[email protected], 22.04.2021 - 16:41

      Ok moguce je i to, ostaje da vidimo. Napisao sam 100 gb, jer sam racunao i onaj od 90, ali sta je bilo u onom od 90gb molio bih da mi neko objasni, posto meni stvarno nije jasno 😀 mozda mi je nesto promaklo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?