HCL.HR

U Verdunu ćete se za Božić moći boriti protiv krčenja šuma

Pero Mlinar 20.12.2018.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


Božićno primirje 1914, godine obilježit će se u Verdunu akcijom zasađivanja stabala u znak solidarnosti prema aktualnom problemu deforestacije.

Ratna igra Verdun ove će se godine četvrti put za redom prisjetiti Božićnog primirja, poznatog događaja u Prvom svjetskom ratu koji je obilježio prekid vatre između zaraćenih strana. Kako se priča da je do primirja došlo nakon što su Nijemcina na njihovoj strani fronte stigla božićna drvca, tvorci Verduna iskoristit će tu činjenicu u ovogodišnjoj obljetnici.

S početkom 20. 12., osim standardnog igranja nogometa, grudanja i pisanja božićnih pisama u Verdunu ćete moći posaditi drvo. Tvorci igre odlučili donirati novac u svrhu zasađivanja 2500 pravih stabala kako bi se spriječila svjetska deforestacija, a virtualna akcija poklopit će se s onom stvarnom koju će provesti nizozemska dobrotvorna udruga Trees for All. 

U studiju se nadaju da ćete se odlučiti na virtualnu sadnju pa na taj način pokazati da vam je stalo do problema sve većeg smanjenja šumskih površina. Ako se odlučite posaditi drvo u igri, vaše će ime ostati trajno zabilježeno u popisu ljudi koji su sudjelovali u akciji te doprinijeli osvješćivanju ozbiljnosti problema.

 

Komentari (4)

  • SanKa

    20.12.2018 - 15:38

    btw jel valja ovo ?

    • Momentum

      @SanKa, 20.12.2018 - 16:12

      A onako li la,vise je dobra neg sto nije,ako pitas kakva je igra

    • Stjepan Fikter

      @SanKa, 20.12.2018 - 16:57

      Zamisli to kao Red Orchestru 2 s manjim budžetom. Nije loša igra jer je napucavanje vrlo dobro, a i atmosfera nije loša.

  • Darac83

    21.12.2018 - 13:00

    Svaka igra ovog tipa bi trebala s vremena na vrijeme napravit nešto slično da se igrači podsjete da događaji na kojima se bazira nisu bili nikakva kul fps Rambo testosteronska nabrijavanja…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?