HCL.HR

X-Men Origins: Wolverine – igra koja je bila bolja od filma

Zoran Žalac 01.05.2023.   •   6 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije točno 14 godina igrao se X-Men Origins: Wolverine, jedan od najboljih naslova s ikoničnim mutantom.

Prije 14 godina još uvijek su se proizvodile igre po filmskim hitovima, i u pravilu su uvijek bile bezvezne. Međutim, na današnji se dan pojavio X-Men Origins: Wolverine, skroz solidan naslov za koji se moglo reći da je pokupio bolje kritike nego film na kojemu je baziran.

Bila je to akcijska igra koju je režirao Raven Software, a u Activisionu tada ništa nisu ublažavali nego su lansirali 18+ naslov s ultra nasilnim sekvencama i krvavom akcijom. Wolverine je svojim kandžama ubadao i komadao sve što mu se našlo na putu. I bio je gušt bezumno tamaniti protivnike koji su ga nastojali zaustaviti. Što se više udaralo protivnike, to je Wolverine bio bliže Rage modu u kojemu su mu napadi bili još snažniji.

Igra je najbolje prošla u verzijama za tada aktualne konzole i PC. Postojale su još verzije za PlayStation 2, PSP, Wii i DS, ali one nisu bile naročito kvalitetne. Iako podaci o prodaji igre nikad nisu bili objavljeni, barem je Hugh Jackman dobio nagradu za najbolju glumačku izvedbu 2009. godine na Spike Video Game Awardsu.

Nažalost, X-Men Origins – Wolverine nestao je iz prodaje brzo nakon što se pojavio. Danas igru više nije moguće kupiti u digitalnom izdanju.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (6)

  • Gorhton

    01.05.2023 - 14:34

    izlizao sam cd na ps2 bio

  • Demon90

    01.05.2023 - 16:06

    Ja sam uživao u ovoj igri

  • TonyKing115

    01.05.2023 - 18:07

    Imam ju na ps3 disku. Fenomenalna igra.

  • Bronson

    01.05.2023 - 20:51

    Super igra, obrnuo je par puta onda..

  • sallaD

    02.05.2023 - 08:19

    Igra je veliko izneđenje za mene jer nisam očekivao onoliko nasilnu Marvel igru za razliku od drugih (osim Punishera). Skroz nabolji dio igre ono što mislim da je trebalo u opisu navesti jest kako su lijepo u real-time animirali regeneraciju Wolverinovih rana ovisno da kakvu je štetu zadobio tijekom borbe. Sjećam se da sam ga jedanput namjerno raznio da vidim tu animaciju kako Logan se regenira od skeletona u cijeloga. Bilo bi zanimljivo da Insomaniac iskoristi takvu ideju za nadolazeću Wolverine igru.

    • Marcus-07

      @sallaD, 02.05.2023 - 08:57

      Slažem se. Ta regeneracija je bila velik korak naprijed za X-men igre gdje igraš u ulozi Wolverinea. Definitivno Insomniac treba implemenirat to u svoju novu igru. Prema novoj grafi to bi trebalo izgledat još bolje, jedini je problem što bi bilo i puno krvavije što će predstavljat potencijalni problem za rating igre. Ciljaju na što širu publiku, a to znači i djecu. Spider-man igre im nemaju tih problema sa pregadnim vidljivim otvorenim ranama pa se bojim da će to samo zanemarit…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?