HCL.HR

Zaigrajte demo verziju System Shocka i sudjelujte u Kickstarter kampanji

Stjepan Fikter 29.06.2016.   •   6 komentara


Već smo svjedočili koliko nostalgija može biti snažan pokretač kod prikupljanja financija, pogotovo kada se u crowdfunding kampanju ubaci i besplatna demo verzija.

system-shock-remastered

Otkako je Kickstarter eksplodirao u sferi gaminga kao platforma za oživljavanje starih igara, svjedočili smo kvalitetnim i onim manje kvalitetnim kampanjama. No, ne može se previše njih pohvaliti kako su od prvog dana imale i nešto konkretno što igrači mogu isprobati.

Upravo u tome smjeru krenuo je Night Dive Studios koji je odlučio oživiti System Shock naslove. Osim što su dvojku dovukli na digitalne trgovine, dečki i cure bacili su se na posao izrade prvog dijela od nule. Odnosno, čeka nas reboot klasika iz 1994. godine.

Osim poboljšane grafike koja će po riječima developera uhvatiti duh originala, korisničko sučelje, mehanike, protivnici te zagonetke bit će prilagođene modernom vremenu s time da će se odražavati osjećaj originala. A na scenariju će raditi i Chris Avellone koji je poznat po svom radu na Fallout franšizi i koji sada radi i na novom Preyju.

Koliko je Night Dive uspio zadržati magiju originala možete provjeriti putem demo verzije na Kickstarteru gdje ćete, naravno, pronaći još informacija o samom naslovu. Budući da se radi o klasiku kojeg je moguće i testirati, nije čudno da je System Shock već sada prešao polovicu od 900,000 dolara koliko je potrebno za uspjeh projekta. Završnu verziju trebali bismo zaigrati u prosincu iduće godine na Windowsima, Linuxu i Xboxu One, s time da će možda ovisno o prikupljenim sredstvima doći i na druge platforme.

Svi zainteresirani imaju vremena do 28.07. podržati igru s najmanje 30 dolara da se osigura digitalna kopija, a za više zelenih novčanica moguće je i dobiti fizičku verziju.

Ako niste nikada vidjeli System Shock, možete pogledati video moderne verzije, ali imajte na umu kako je ovo prikaz i dostupnog demoa pa, spoileri.

Komentari (6)

  • Mixa

    29.06.2016 - 21:27

    Ja sam nabavio igru preko GOG-a. Ekstra izgleda! Siguran sam da ce ispuniti, u potpunosti, ocekivanja kada izadje cela. Za sada je ovo, ipak, pre-alpha. Sve je super, ali ima jos dosta posla do pune verzije igre.

  • Shepy1999

    29.06.2016 - 21:48

    Wow, ovo izgleda super!

  • Lovac

    29.06.2016 - 22:29

    Mene taj nekakav System Shock ne zanima, niti sam platio Kickstarter samo da mi ime bude u creditsima

  • Disc0

    30.06.2016 - 10:14

    Ajme sto je demo dobar, jedva cekam da izadje 😉

  • tomohorvat

    30.06.2016 - 15:19

    Bit će odlična, neka samo tako nastave.

  • Slash

    30.06.2016 - 22:43

    a joj igrao dvojku,jedva cekam ovo je super!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?