DeliveranceČetiri prijatelja, četiri potpuno različita karaktera i svjetonazora kreću u avanturu koja će im promjeniti život. No, nisu ni svresni što ih sve čeka.
Lewis (Burt Reynolds) glavni je i odgovorni u toj ekspediciji i fakat je jebeno odradio ulogu beskompromisnog vođe koji je spreman preuzeti rizik i odgovornost.
Film u prvih pola sata nudi upoznavanje glavnih junaka ovog filma rađenog po knjizi Jamesa Dickleya, ali nakon toga slijedi napetih sat vremena koji su me držali pripijenog za stolicu.
Ovo se svakako isplati pogledati, pa tko još nije dajem toplu preporuku.
Sedamdesete su mi inače najjače filmske godine i uistinu su iznjedrile najjače glumce od koji neki još i danas rulaju. Burt Reynolds i Jon Voight ovim su se filmom proslavili i krenuli u sam vrh glumačke elite.
Ocjena: 8/10Django unchainedDosta ljudi ostalo je pomalo razočarano Nemilosrdnim gadovima. I razumijem ih u potpunosti mada je meni je meni taj film bio jako dojmljiv.
Ali ovaj put Tarantino je napravio filmčinu kakva se ne viđa često. Od savršeno dodijeljenih uloga, režije i ponovno faktastičnog odabira glazbe pa do kraja koji je totalno nabrijan i napravljen onako kako se to od Tarantina i očekuje.
Chris Waltz je onako lagano iritantan(kao i u svakoj ulozi), ali to mu daje posebnu draž i opet je savršeno odradio svoju ulogu.
Jamie Foxx briljira u ulozi osvetoljubivog roba i mislim da je zaslužio nominaciju za oskara, mada nije među kandidatima.
Da, činjenica je da film fakat predugo traje i da ima scena koje su razvučene(a neke i nepotrebne), ali kako išta zamjeriti ovako savršeno osmišljenom i režiranom filmu?
Ocjena: 9/10