HCL.HR

Evo koje ćemo akcijske igre mlatiti u 2022. godini

Zoran Žalac 14.01.2022.   •   25 komentara


Možemo li se složiti kako bi nas u žanru akcijskih igara i akcijskih avantura kroz 2022. godinu trebali dočekati uvjerljivo najveći spektakli? Čak i da dobar dio njih bude odgođen.

Vjerojatno ne biste promašili da se kladite kako će jedna od akcijskih avantura ili općenito akcijskih igara sloviti za titulu najbolje igre 2022. Naravno da smo još daleko od tih oklada i glupo je takvo što prognozirati tako rano. Međutim, žanr akcijskih igara uvjerljivo prednjači po broju iščekivanih naslova i nema sumnje da ćemo u nekima od njih istinski uživati. Idemo stoga vidjeti što se sve nudi na tom gamerskom pladnju:

God of War: Ragnarok

Dečko je odrastao, taman na vrijeme pred smrtonosnu zimu Fimbulwinter i sudbonosni okršaj Kratosa i Thora. Sljedeći God of War donijet će nam veći svijet za istraživanje, nove metode putovanja, dodatne opasnosti te izraženiju suradnju Kratosa i Atreusa tijekom borbe. Ragnarok će poslužiti kao zaključak nordijskog poglavlja te potencijalno najimpresivnija demonstracija sposobnosti DualSense kontrolera kad Kratos krene lomiti sve na svom putu. Jedva čekamo!

Sequel to The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Ona igra koja još ni imena nema! U sobi imam poseban oltar pred kojim kleknem svake noći i skrušeno molim za izlazak Breath of the Wilda 2 još ove godine. Mračne bi se stvari trebale odvijati u kraljevstvu Hyrule i cijela bi se mapa mogla raskomadati do nebeskih visina. Kratko smo vidjeli uzbudljive novitete poput neprijatelja koji nose neprijatelje, čudnu magiju ronjenja kroz objekte te nova oružja poput bacača plamena. Vjerujemo da je to tek vrlo mali dio ovog Nintendovog misterija kojega bismo htjeli razotkriti još ove godine.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Tvorci Batman: Arkhama nisu izbacili igru već sedam godina. Ludo, zar ne? Jednako ludo izgleda njihov Suicide Squad u kojemu ćemo imati zadatak ubiti Flasha, Supermana i drugih heroja pod kontrolom zlog Brainiaca. Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang i King Shark bit će luda banda koja će raditi nered u Metropolisu, a igra će se moći igrati u solo izvedbi ili kooperativno u četveročlanom timu. Gameplay izgleda kaotično i jako nas zanima hoće li imati ono nešto što će nas prikovati uz ekran do samog kraja igre, možda čak i duže od toga.

Bayonetta 3

Kakva bi ovo lista bila da na njoj nema igre Platinum Gamesa, japanskih majstora akcije? Nadamo se da vam JoyConi ne driftaju jer takvim problemima neće biti mjesta kad dođe Bayonetta 3. Seksipilnu vješticu čekali smo jako dugo i ona je toga svjesna pa nas neće poštedjeti epskih borbi. Vidjeli smo kako sada ima moć prizivanja ogromnih bića koja uništavaju grad, a ona ih kontrolira plesnim pokretima. Ludost kakva samo iz Japana može proizaći!

Saints Row

Ništa nije sveto u rebootu Saints Rowa! U avanturi s novim likovima, ali poznatom premisom, stvarat ćemo svoje kriminalno carstvo u gradu zvanom Santo Ileso. Grad će biti podijeljen na devet regija i okružen velikom pustinjom, a u njemu će se za dominaciju boriti tri bande. U glavnoj ulozi bit će The Boss kojega ćemo moći oblačiti u totalno neprikladne odjevne kombinacije. Kaos će se na novoj pozornici moći izvoditi solo ili kooperativno u dvoje.

Avatar: Frontiers of Pandora

Ubisoft je u startu podržao next-gen konzole, ali nije radio igre isključivo za snažniji hardver. To će se promijeniti s Avatar: Frontiers of Pandora, akcijskoj avanturi iz prvog lica, u otvorenom svijetu (a kakvom drugačije?). Igru će pokretati nova verzija Snowdrop Enginea korištenog u Divisionu pa očekujemo prekrasne vizuale kad već ne znamo što očekivati od samog gameplaya.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Nije prva Star Wars igra koju bismo željeli vidjeti ove godine, ali je već toliko dugo u razvoju da je prvi kandidat igre koja bi stvarno trebala izaći 2022. Nije ovo ni prerada ne remaster dosadašnjih LEGO Star Wars igara nego skroz nova stvar koja obuhvaća svih devet filmova, ovoga puta iz nove perspektive koja je bliža pucačini iz trećeg lica nego platformeru. Likovi će u ovom izdanju imati glasovnu glumu, a to bi moglo doprinijeti humorističnom tonu po kojemu su LEGO igre poznate.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Šuška se nešto da će nindže kornjače završiti u Fortniteu, ali nas više zanima njihova zasebna igra – TMNT: Shredder’s Revenge. Bit će to tabačina u kojoj će se nindže kornjače boriti protiv poznatih neprijatelja – Shreddera, Kranga, Bebopa, Rocksteadyja i njihovog klana koji stiže u ogromnom tenku zvanom Technodrome. Protivnike ćemo udarati po ulicama i kanalizacijama sve do DIMENZIJE IKS, solo ili u grupi do četvero igrača. Akciju će popratiti autentični vizualni stil te grafika koja nas podsjeća na najbolje dane TMNT serijala.

SIFU

Sifu je borilačka igra s neobičnim zapletom. U osvetničku misiju upuštate se s mladim kung-fu borcem koji nije ubojit, ali je izdržljiv. Svaki put kad ga protivnici utuku do smrti, lik se vraća stariji i iskusniji, ali i još ranjiviji. Broj protivnika se povećava kako idemo kroz igru, a smanjuje se broj ponovnih prilika koje možemo dobiti prije konačnog Game Over ekrana.

A Plague Tale: Requiem

Ovo je igra koja više naginje prema avanturi nego akciji. No, dok smo se u prvom dijelu služili naoko bezopasnom praćkom, djevojka Amicia u nastavku će biti znatno ubojitija te će koristiti samostrel. Dobro će to oružje doći protiv ljudskih protivnika, no najveću opasnost i dalje će predstavljati velike horde glodavaca. A Plague Tale: Requiem odvijat će se u toplijoj regiji na jugu, ali ne očekujte topli doček od lokalnog stanovništva pogođenog kugom.

Izlaze još i ove igre

  • Tunic – simpatična izometrijska avantura nalik originalnoj Zeldi, s lisicom u glavnoj ulozi
  • Little Devil Inside – avantura s neobičnim pustolovinama, nesvakidašnjim zadacima i humorom
  • Hollow Knight: Silksong – nastavak kultnog 2D naslova, s novim likom i novim vještinama
  • LOTR: Gollum – u ulozi famoznog Golluma moramo izbjegavati Orke i probiti se do Mordora
  • Trek to Yomi – 2D samurajska avantura s nadnaravnim zapletom
  • Evil West – kauboji protiv vampira i vukodlaka

Komentari (25)

  • Stitrek

    14.01.2022 - 17:50

    Saints Row izgleda zanimljivo, treba vidjeti kakva ce bit prica, misije i interakcija sa ostalim likovima iz skupine.

  • Lazy

    14.01.2022 - 17:51

    Moze, GOW, Bayoneta, Plague tales, Suicide squad…

  • marko1106

    14.01.2022 - 17:58

    OK. Ali danas je izašao novi Supraland. Gdje je Igorjev

  • DaNTe04

    14.01.2022 - 18:02

    Evil West

  • darkness666

    14.01.2022 - 18:12

    Mislim da nijedna od ovih nece izaci ovu godinu…

    • ILoveGaming

      @darkness666, 14.01.2022 - 21:18

      A čuj misliti je drek znati.

  • ILoveGaming

    14.01.2022 - 18:14

    Pa Ninđa kornjače…a kaj drugo.

    • ILoveGaming

      @ILoveGaming, 14.01.2022 - 19:32

      Uz Ninđa kornjače dodao bih još i Tunic zbog zanimljivog lisca koji izgleda kao Kingsley. Da li se netko od vas sjeća Kingsley-a iz PS1?

  • Smike

    14.01.2022 - 19:50

    A Arkham Knights?

    • Zoran Žalac

      @Smike, 14.01.2022 - 19:50

      Deklarira se kao akcijski rpg

    • Smike

      @Zoran Žalac, 14.01.2022 - 20:15

      Niđe veze,al eto im. Kontam da ce biti akcijski RPG kao JL vs SC. Ludilo ove godine. Bukvalno izlazi 5 igara koje sam bas cekao. GOW HZD2 JLvsSC Gotham Knights i Hogwarts.. Da budu dvije ja sretan..

  • Smike

    14.01.2022 - 19:51

    Ghotam knights sorry

  • vanzemljaxe

    14.01.2022 - 19:57

    GoW, litle devil inside , Sifu…trebao bi kasnije ove god i Ghostwire Tokyo
    Vremena ne dovoljno

    • Sinek

      @vanzemljaxe, 14.01.2022 - 20:40

      sreca tvoja sto ce sve zivo biti odgodjeno

    • vanzemljaxe

      @Sinek, 14.01.2022 - 21:11

      A bolje i odgoda nego poluproizvod
      Ne daj bože odgođeni poluproizvod

  • vanzemljaxe

    14.01.2022 - 21:05

    Jezik pregrizo!
    Sifu dolazi i ranije nego sto je planirano a i elden Ring je odma iza ugla tako da i odgode nesto imao bih i dalje sta radit

  • kebbab

    14.01.2022 - 21:08

    Ovaj Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge isto nikako neće da izađe.

  • kozmos098

    14.01.2022 - 21:14

    Zoran je optimist, bar 50% ce biti odgodeno za 2023😀

  • HeisenStein

    15.01.2022 - 00:08

    samo Ragnarok

  • atlas

    15.01.2022 - 11:21

    Svakako ova godina ce biti zanimljivija nego prosla, ona susna godina prijelaza na novu generaciju je vec debelo prosla, sada dolaze prave stvari

  • Tomon_45

    15.01.2022 - 17:19

    Kad ce datum god of war radnarok to me zanima

  • Junejkas

    15.01.2022 - 20:44

    Hollow Knight: Silksong
    Lego star wars
    Ninja turtles
    God of war ragnarkog
    Avatar

    Moja lista od 1 do 5

  • Max Payne44

    16.01.2022 - 00:35

    U poslednje vreme je vise postalo da se odigra ono sto izadje tokom godine, a ne sta svako iscekuje. Verujem da ce dosta naslova biti ipak pomereno za dogodine, ali da ce isto tako izaci neke druge kojima se nismo nadali za 2022.

  • Netzer

    17.01.2022 - 04:22

    God of war
    Avatar
    A plague tale
    u kombinaciji sa još par RPG meni dosta za 2022 😊😊😊

  • Bocwana

    25.01.2022 - 00:16

    God of War….???💯% deri , peri ,cepaj , lomi , slomi , polomi, …Ahahajajhaj

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?