HCL.HR

Valja li štogod ta Call of Duty: WWII kampanja?

Zoran Žalac 04.11.2017.   •   58 komentara


Dok čekate našu punu recenziju igre Call of Duty: WWII, pročitajte što mislimo o kampanji za jednog igrača, priči i skriptiranim akcijskim dionicama.

cod-ww2 story trailer

Kao i obično, recenziju novog Call of Dutyja dostavit ćemo zajedničkim snagama. Ja sam se uhvatio singleplayer dijela i zombija, dok Igor marljivo istražuje multiplayer komponentu. Za ovo drugo treba nam nešto više vremena, no prije nego vam dostavimo recenziju s konačnim dojmovima o kompletnom proizvodu, evo dojmova koje sam stekao tijekom relativno kratke kampanje u trajanju od nekih šest sati.

Odmah ću puknuti ravno u sridu i reći kako mi je ovo najbolje izvedena singleplayer kampanja u jednom Call of Duty naslovu u zadnjih pet godina, još od Black Opsa 2. Nije mi najdraža CoD kampanja u serijalu, ali bih ju definitivno preporučio ljubiteljima tematike 2. svjetskog rata. No sad kad sam to izjavio, moram se i ograditi. Ako ne volite Call of Duty igre, onda vam svi hvalospjevi ovdje neće ništa značiti.

Call of Duty®_ WWII_20171103111606

Još uvijek se tu radi o forsiranom spektaklu koji graniči s pucačinom na tračnicama, o igri u kojoj je FOV neprirodno smiješan, destrukcija okoliša parcijalna, vođenje za ručicu konstantno, a ponašanje suboraca i neprijatelja kao da se nije pomaklo još od prvog CoD-a. Call of Duty: WWII je u svojoj kampanji baš ono što biste od jedne CoD igre očekivali, i ništa više od toga. Nekome će to smetati, no ako ga prihvatite onakvog kakav jest, CoD: WWII ima potencijal da vas zabavi.

Ponajprije moram pohvaliti izbacivanje automatskog obnavljanja zdravlja i vraćanje medicinskih paketa. Zvuči nevjerojatno, ali to u CoD igrama nismo vidjeli čak 14 godina! Promjena se u gameplayu osjeti već od prvog trenutka kada potrčite obalom Normandije. Jurišanje u boj više nije poželjna taktika nego ste primorani koristiti zaklone, katkad i improvizirane tako da npr. prevrnete stol tipkom za udarac. Liječite se tako da vam kolega Zussman dobaci paket, a ovisno o postavci težine, možete spremiti do nekoliko medicinskih paketa pa ih iskoristiti kasnije. U dijelovima kada nemate pomoć svog kolege, pakete možete pronaći i razbacane po levelima.

Call of Duty®_ WWII_20171103124154

Na svoje suborce oslanjat ćete se i kada vam trebaju streljivo i granate, ali i isticanje neprijatelja te pozivanje zračnog napada. U principu, ovo je odlično zamišljena ideja, ali izvedba je malo traljava iz više razloga. Prvo, suborcima morate biti jako blizu da im date naredbu za nešto. Umjesto da oni dotrče do vas i donesu vam što trebate, vi morate okrenuti leđa neprijatelju i doći do njih. Ovakav sustav bio je praktičnije dizajniran u BioShock Infinite pa stvarno nije trebalo izmišljati neku toplu vodu.

Osim što ste ranjiviji nego u prijašnjim CoD igrama, jasno je da vam ni oružje više nije toliko razorno jer ste se ipak vratili u 20. stoljeće. Ako ste već upoznati s arsenalom koji je tada korišten, WWII neće vam donijeti nikakva iznenađenja. Međutim, osobno sam iznenađen time koliko je raširio taj arsenal tako da vas tjera da iskoristite sve što je u ponudi. Obično se u CoD igrama držim oružja s rafalnom paljbom, no ovdje mi je bio jednaki gušt ciljati protivnike svime što mi je došlo pod ruke.

Call of Duty®_ WWII_20171103105922

Misije opet slijede poznatu strukturu kretanja u timu gdje se od vas očekuje da napravite akciju koja će pomaknuti radnju prema naprijed. Treba uništiti tenkove? Šalji Danielsa. Treba nekome odnijeti ručak da se aktivira napad na kamp? Daniels će. Istina, na trenutke se u ovoj igri osjećate kao da igrate vezanih ruku. Koliko god vam se čini da su leveli otvoreniji, toliko će vas igra često poklopiti po glavi onim natpisom u stilu: “VRATI SE, KUD IDEŠ, NIJE TI MISIJA TAMO!”

Call of Duty®_ WWII_20171104174218

Ipak, vidljiv je trud developera da nam u ovoj sadržajnoj kampanji ponude nešto raznovrsno pa ćete tako imati vozne dionice, dionice šuljanja, a u jednom trenutku čak i dijaloge s pogrešno/ispravno odgovorima. Ako ništa, dobro dođe promjena u stilu levela onima koji CoD igre konzumiraju svake godine. Zadnjih godina CoD igre odvijaju se uglavnom u urbanim okolišima, tako da povratak u šumska okruženja dođe kao svjež zrak za napaćena pluća.

Call of Duty®_ WWII_20171103102455

Same misije nisu nešto što će mi ostati u trajnom sjećanju, kao npr. kultni Repairing The Wire, The Silo ili Hill 400 iz CoD dvojke. Razlog je vjerojatno taj što CoD: WWII nema ni minute praznog hoda i sve su misije natrpane događajima koji su spektakli na epskoj razini. Jako su rijetki „intimni trenuci“, a onda kad i postoje, brzo se izgube u tempu koji je stalno na razini: AKCIJA, AKCIJA, AKCIJA! Primjerice, u nekoliko navrata možete spasiti suborce koji su ranjeni, ali to ne znači ništa za vas. Isto tako, ponekad možete poštedjeti neprijatelje koji se predaju, ali to jako brzo zaboravite jer već iduće minute rešetate po novima.

No, nije da trenutaka za pamćenje nema. U jednom trenutku imao sam tako zadatak počistiti patrolu koja je naletjela na kamp i jedan mi je vojnik pobjegao jer ga nisam dobro nanišanio. Premda to nije imalo direktnog utjecaja na daljnji razvoj priče, osjećao sam se odgovorno jer mi je netko potom dobacio: sad će taj vojnik odati našu poziciju ostalima. Igra mi je dala tu slobodu da promašim, i mada to sad zvuči glupo, ali čak i ta iluzija odgovornosti bila je nešto posebno, s obzirom da su sve druge akcije u igri skriptirane, odnosno unaprijed režirane.

Call of Duty®_ WWII_20171103104540

Bilo bi super kad bi CoD igre imale veću slobodu i puštale igraču da sam pronađe neku svoju priču, bez da mu igra mora servirati svoju naraciju. No, dobra je vijest što je u priču CoD: WWII uloženo dosta truda, prvenstveno kroz karakterizaciju likova. Naravno da to nije dramaturgija koja pomiče granice onoga što je ostvarivo u videoigrama, no barem podiže ljestvicu kvalitete u igrama ratne tematike. Likovi su uvjerljivi i dobro odglumljeni, ne padaju pod teške klišeje i mogu vam prirasti srcu, što je itekako važno jer je čitava priča izgrađena oko toga. Posebno mi se svidio lik narednika Williama Piersona koji je prekrasna alternativa za negativca i začuđujuće originalan lik za standarde CoD igara.

Priča u CoD: WWII je kompetentna po temama drugarstva i žrtvovanja, ali na tome sve staje. Ne očekujte da će ova igra prikazati strahote 2. svjetskog rata, holokausta i nacističkog režima na način kao što su to učinili hvaljeni filmovi poput Schindlerove liste, Downfalla ili Life is Beautiful. Budimo realni, CoD je videoigra namijenjena za zabavu, a ne misaono iskustvo, lekcija iz povijesti ili nešto slično. Da, šteta je što nakon pola stoljeća razvoja medija videoigara još uvijek nemamo adekvatan primjerak priče na toj razini, ali nije tragedija.

Call of Duty®_ WWII_20171102223457

Ako ništa, dobra je vijest da se iz generacije u generaciju sve više približavamo realističnom prikazu, tako da u 2017. imamo igru s doista reprezentabilnim prikazom najvećeg sukoba u povijesti čovječanstva. Nije CoD: WWII najljepša igra na tržištu, ali ono što prikazuje izgleda upravo onako kako bi trebalo izgledati. Drugim riječima, CoD: WWII je vizualno najatraktivnija WW2 igra koju u ovom trenutku možete zaigrati.

Naravno, ne bi to bio CoD naslov kada ne bi podijelio ljude, pa ne vjerujem da će ova igra svakoga dobiti „na lijepe oči“. Na svaku pohvalu mogu prišiti i neki minus, govoriti o tome kako su neprijatelji jednako izazovni kao i prije 12 godina u CoD 2 ili bolje rečeno kako suborci još uvijek vole trčati pred nišan kao da se oko njih ništa ne događa. Međutim, ako su vam očekivanja od ove igre skromna, da ne kažem realna, CoD: WWII bi vas na kraju mogao iznenaditi svojom kampanjom. Priča mu je iznadprosječno dobra (za CoD standarde!), a kampanja je zabavna koliko može biti bez da vas pusti s lanca.

Call of Duty WWII možete nabaviti i preko ove promocije na HCL-u u verzijama za sve konzole i PC – igru dobijete besplatno na kućnu adresu, a možete platiti i na rate bez kamata.

Označeno sa:

Komentari (58)

  • YeYa

    04.11.2017 - 22:28

    Preskačem jer bojkotiram njihove igre zbog podlih sustava mikrotransakcija koji su prisutni i u ovoj igri.

    • prc12

      @YeYa, 04.11.2017 - 22:51

      Nije da branim igru i mikortransakcije…. Ali još ništa nije službeno potvrđeno u vezi mikrotransakcija tako da polako….

    • prc12

      @prc12, 05.11.2017 - 00:31

      A vjerojatno.. al opet, polako…

    • sgtbare

      @YeYa, 06.11.2017 - 05:12

      bojkot tiskanju smeća

  • MACOLAA

    04.11.2017 - 22:33

    Kampanja najbolja do sada jednostavno jako dobro napravljena priča…

  • Fr3dY

    04.11.2017 - 22:39

    U beta testiranju MP je bio očajan pretpostavljam da je jos uvijek tako,ne isplati se kupovati igru zbog kampanje ali vjerovatno cu skinuti nekako samo da isprobam

  • L3gi0naR

    04.11.2017 - 23:07

    Jel se još uvijek neprijatelji spawnaju bez obzira koliko ih kokneš?

  • DogGaming

    04.11.2017 - 23:39

    Jao kad si počeo nabrajati ove misije iz CoD2 sto me uhvatila nostalgija sve sam se naježio, po meni to je je bila jedna od najsavršenijih igra ikad! Ali po meni i kampanja ovoga novga cod-a je sasvim solidna i među najboljima u cod serijalu i što mi je jako zaniljivo jest to da vidim da su nekoliko misija rekreirali iz cod1 i njegove ekspanzije united ofensive sto je meni isto jedna od najboljih igri ikad i jako mi je drago vidjeti poznate lokacije ponovo u ovako dobroj grafici! Multyplayer je smece!

  • invictum

    04.11.2017 - 23:48

    Cekao sam ovakav komentar :). Znaci kupuje se 🙂

  • Darcoolio

    04.11.2017 - 23:57

    Moram da se složim od reči do reči sa Zoranom.

  • matyX6

    05.11.2017 - 00:30

    Iako baš ne volim Call of Duty franšizu, ovaj nastavak me privukao i baš sam danas počeo igrat WWII. Način na koji igra priča priču mi je odličan i veoma uživam u igri.

    • PsiHoGujaR

      @matyX6, 05.11.2017 - 01:01

      A osim price nista vise i nema tu se jedino mogu slozit i da je za razliku od proslih serijala bolji ostalo bez komentara :/

  • Skyprotokol

    05.11.2017 - 01:29

    Dobra recenzija dobro zvuci SP.

    • apach

      @Skyprotokol, 05.11.2017 - 02:51

      Nije recenzija vec kratki osvrt na kampanju da bi se malo vise priblizilo igracima sta ih ceka ili neceka ako kane uloziti novac u naslov, mada bi i mogla biti neka lagana recenzija. U svakom slucaju pohvalno, nekom ce sigurno pomoci pri odluci…HCL sjedni 5 +.

  • krolesi

    05.11.2017 - 03:11

    U prošlom video komentaru: “Igramo Call of Duty WW2 singleplayer…” postavio sam najjednostavnije pitanje koje sam mogao postaviti sa objašnjenjem i naravno nisam dobio nikakav odgovor. Glavno da se tu diskutira o tome da li se isplati davati neke novce ili ne za neku igru i to od ljudi koji vjerovatno niti ne zarađuju da bi mogli komentirati o troškovima, niti su probali igru, a ocjenu daju po tome što su vidjeli na youtube-u ili što su čuli. Očito sam ili prestar za ovakve portale za koje sam smatrao da su međugeneracijski ili se pokvario do te mjere da je urednicima draže opravdavanje kako je nešto napisano ili video prezentirano od toga kakva je sama igra u tehničkom ili bilo kakvom smislu što je po meni i smisao HCL-a. Igra je kao i sve u životu stvar ukusa, ako ti se sviđa igraj, ak ne nemoj igrat i kraj. Nema tu filozofije i rasprave

    • drazensi

      @krolesi, 05.11.2017 - 07:42

      Zato jer si smijesan. Tvoj komentar se moze sumirati ovako: “ne komentiraj sto ti se ne svida i ne raspravljaj o tome”. I onda jos pretpostavljas kakvog je netko socioekonomskog statusa, moze li nesto kupovati ili ne. Kako bi izgledao comment section bez kritika. Tebi ako se ne svida necija kritika nemoj je citati :). Tvojom logikom.

    • Zoran Žalac

      @krolesi, 05.11.2017 - 08:20

      Što se optimizacije tiče, igrao sam ps4 verziju pa nemam pojma. Igor je u videu rekao da se vrti dobro ali da ima opadanja frejmova na prijelazu sa animacija. Teško je to i odgovoriti ako ne znam s čime raspolažeš. Nike sigurno optimizirano za radeon 6870 ili tako nešto.

    • krolesi

      @Zoran Žalac, 05.11.2017 - 10:46

      Hvala na informaciji

    • funky0308

      @krolesi, 05.11.2017 - 08:52

      Cemu ovakav “napad” na sve nas i HCL? OK, sam kazes da si prerastao ovakve igre ali ipak mislim da nema mjesta ovako necemu. Mislim da je poznat moj stav oko piratiziranja i kupnje igara ali ne stoji da netko tko igru nije platio nema prava komentirati istu. Igre treba kupiti ali bez obzira kupio, skinio ili samo pogledao nesto gameplaya na YouTubeu sigurno svatko nesto moze reci. Uostalom, zato i imamo dio s komentarima da raspravimo, diskutiramo pa i da se posvadjamo ako treba. Decki iz HCLa zapravo jako dobro rade svoj posao i vecinom nas pustaju da raspravu razvucemo poprilicno dugo i siroko (cesto i offtopic). Mozda si htio nesto drugo ovime reci, a ja te nisam skuzio ali iz ovoga napisanog vidim samo izljev bijesa iz potpuno benignog razloga.

    • krolesi

      @funky0308, 05.11.2017 - 23:24

      Frend, nisam ja napisao da sam prerastao ovakve igre nego portale gdje je preče objašnjavanje kvaliteta snimaka bilo kojih gameplaya od toga da ne mogu dobiti najosnovniji odgovor prije kupnje igre a to je da li je optimizirana( ako me kužiš samo ću spomenuti COD BO kad je izašao 2010 da doslovce prvi dan nije bio igriv na PC-u).

    • krolesi

      @krolesi, 05.11.2017 - 23:36

      Na kraju krajeva više volim čuti Zoranov odgovor jer mi je on nekako sličniji meni po nekakvom iskustvu njegovih komentara i očito stavu prema igrama( zato sam baš na ovaj članak dao svoje mišljenje), nego na Igorov( no disrespect) koji je showman cijelog portala i služi da svojim simpatičnosti i stilom privuče ljude da ga prate na njegovim video komentarima( i ja volim gledati njegove video komentare i zabaviti se). No realno ipak je Zoran onaj koji u ustvari daje najrealniji i najobjektivniji prikaz igara i zna objasniti što je potrebno. Igam SP i u potpunosti se slažem na gore navedeni ćlanak

    • darijoman

      @krolesi, 06.11.2017 - 00:46

      Imaš za to forum i otvorenu temu AC Origins pa pitaj što ti je volja i nećeš ostati bez odgovora

    • funky0308

      @krolesi, 06.11.2017 - 06:25

      Sibni poruku Zokiju, sumnjam da ne bi bi odgovorio. Upravo zbog toga sam ja prije mj dva pitao da uvedu taganje u komentare. Ne znam da li oni kao administratori vide kada ih netko spomene. Iako, stvarno ne mogu prigovoriti sto se toga tice, svaki puta kada sam napisao Zoki bla bla, Igore bla, bla ili Petra bla bla dobio sam odgovor. Igor je glavni urednik i ne mozes ni ocekivati da ce se on “zavlaciti pod kamion i sarafati”. Ocito je u tvom sl druga prica, ne ulazim u to ali ja stvarno nemam problema s dobijanjem odgovora na bilo kakvo pitanje, a stvarno znam pitati svakakve nebuloze. Od privatnik poruka prema ekipi HCLa do odgovora u komentarima. Valjda sam im dosadan ili vec ocekuju post ispod svakog clanka 🙂

    • krolesi

      @funky0308, 06.11.2017 - 10:17

      Hahahha. Ok nisam znao

  • jackblack1

    05.11.2017 - 04:10

    Moraju jos puno Battlefielda odigrat da naprave pravu stvar.

    • Darcoolio

      @jackblack1, 05.11.2017 - 07:29

      Ne lupetaj, BF u kampanji nije ništa posebno, dok je MP kretenski brz za WW1.

  • HCM2A

    05.11.2017 - 07:46

    10€/1h…too much za SP…..

    • Zoran Žalac

      @HCM2A, 05.11.2017 - 08:14

      Prodaj ga u pola cijene nakon što završiš pa će ti biti 5 eura po satu… Ili neće ni to jer i zombi kampanju možeš igrati solo.

    • baDarmageddoN

      @Zoran Žalac, 05.11.2017 - 09:04

      Ili odigra dva puta pa je to 5€/satu.

    • funky0308

      @baDarmageddoN, 06.11.2017 - 06:26

      Haha…prevrnes. Ulijes malo tople vode u pivo i imas vise piva.. Hahaha 😀

  • baDarmageddoN

    05.11.2017 - 09:03

    Znam da valja ali imam jedno pitanje…da li je kampanja na razini što se kraja tiče? Ne trebam nešto spektakularno, da je identična kao nor. MW bio bi sretan samo da nije glupa i psihodelična na kraju kao black ops 3, a mislim da i infinite warfare kampanju nisam završio jer me smorila. Znači, brijedi li igrati kampanju zbog kraja? Jer ne pokreće mi se još jedna kampanja u cod igri ako je kraj sjeban. A inače, igru kupujem za ps4 čim se vratim kući sljedeći mjesec. Samo me ta kampanja brine…

    • Zoran Žalac

      @baDarmageddoN, 05.11.2017 - 11:05

      Zadnja misija nije posebnija od drugih, tipa kao zauzimanje Reichstaga u jedinici. Više je na razini kraja iz dvojke – znači nema zadnjeg bossa, nema dojma da je rat gotov. Međutim, za razliku od dvojke, ovdje je priča dobro zaključena, imaš epilog koji je skroz solidan, radnja zaokružena, poanta istaknuta i sl. Uz CoD 1, rekao bih jedan od boljih završetaka u CoD igrama.

    • baDarmageddoN

      @Zoran Žalac, 05.11.2017 - 13:12

      E to je to. Da imam kraj barem neki a ne da produljuju kraj izmišljajući neku epicnost. E sad sam zagrijan za igru. A ništa, kupujem. Stavio si točku na I. – ovo je i, malo i nema smisla pisati jer već ima točku

    • funky0308

      @baDarmageddoN, 06.11.2017 - 07:02

      Ja cekam nazi patch 🙂

  • funky0308

    05.11.2017 - 09:10

    U nekoliko prvih recenica si rekao sve, ovo je COD i tko ga voli voljeti ce i WWII, tko ne voli COD svakako nece igrati. Mozda nisam u pravu ali nekako mi se cini da ti se igra bas svidjela ali radi svog tog loseg prihvacanja CODa (pogotovo ovdje) podilazis masama i ogradjujes se na svakom koraku – ne zelim ti pametovati ali mislim da se moglo i bez toga. Sve ovo sto si napisao mene tjera da probam SP u novom CODu. Gledao sam malo gameplaya (Igorovog) i igra mi se uopce ne cini losa. Klasican COD kojega volim koristiti kao igraliste za ispucavanje viska energije, kada nemam puno vremena ili jednistavno nije dan za Civilizaciju ili Witchera, za uletjeti i pucati. Ja volim COD radi toga, u tome pronadjem zabavu. Moglo se i bez ovih glupih fora da te igra i dalje tekstom preko pol’ ekrana tjera da se vratis na tracnicu ali dobro. Nisam neki fan CODa ali kao sto rekoh – koristim ga za to. Odigram kampanju, skuzim koja misija mi je najslicnija MPu, gdje pucam ko blesav. (Zvuci ovo sada malo cudno ali jbga, ne volim klasicni MP, volim bas te horde NPCa koje tamanis do besvjesti i nije to radi toga sto mislim da bi bio los sa stvarnim ljudima – ne volim da mi lik u bilo kojoj igri gine milijardu puta, ja volim paziti i cuvati svog lika i zato najvise i volim RPGe, pogotovo akcijske). Imam druge igre od kojih ocekujem slobodu, kvalitetu price i brdo sitnarija i lagani gameplay. Odlican tekst si napisao, kao i uvijek, samo, eto, malo mi je tu previse ograda za nesto sto ti se ocigledno svidjelo. (Valjda se mora tako jer bi se neke recenice mogke izvuci iz kontesta i onda bi u komentarima recenzije citali da “kako sada samo ocjena 70 ili 80, a toliko si hvalio igru” 🙂 ). Daj mi reci samo jednu stvar – nakon koliko vremena od zadnjeg igranja najcesce pises ovakve tekstove (dakle ne recenzije nego ovakve osvrte). Pitam jer ja (pre)cesto istrcim na prvu, pohvalim ili popljujem nesto vruce glave, a vec sutra misljenje promjenim pa me zanima kako to rade profesionalci. (Pretpostavljam da jeste profesionalci i da od ovoga zivite….ili? )

    • Zoran Žalac

      @funky0308, 05.11.2017 - 11:22

      Obično volim prespavati i razmisliti još neko vrijeme o onome što sam vidio. Ovo sam na brzinu odradio jer je i sama kampanja rađena po poznatoj formuli, a s obzirom da mi je ovo već deveta CoD igra i četvrta koju za redom igram iz godine u godinu, dosta toga sam brzo formulirao. Što se tiče očekivanja, mislim da je CoD tu poseban slučaj. S jedne strane mislim da nema ništa loše u tome da ljudi od CoD igara očekuju bolje & više, pogotovo ako mjesta za napredak ima. Međutim, CoD je isto tako vrlo specifičan serijal jer izlazi svake godine, i rade ga tri različite ekipe. S tim na umu zapravo je fascinantno koliko se svakih godinu dana mijenja unutar jednog kalupa. No, ljudi uglavnom očekuju da će svaki nastavak evoluirati kao da je npr. imao godinu dana pauze, na isti način kako je evoluirao iz jedinice na dvojku, ili dvojke na Modern Warfare. Nažalost, to više ne ide tako, ali ne znači da ne ostvaruje baš nikakav napredak, kako bi to mrzitelji serijala rekli. Tako da, možda zvuči kao da se previše ograđujem od toga što mi se svidjelo, ali mislim da je korektno dati malo širu sliku, pogotovo jer za igru u ovom slučaju nisam iskeširao 60 eura, pa ako mi se i osobno svidjela kampanja, opet imam na umu da to nekome neće vrijediti toliko ako mora pristati na niz kompromisa.

    • darijoman

      @Zoran Žalac, 05.11.2017 - 14:13

      Imam osjećaj da si iz priloženog teksta jednostavno želio da je ovaj COD open world igra

    • Zoran Žalac

      @darijoman, 05.11.2017 - 14:35

      Na kraju sam imao dojam da bi odlično funkcioniralo u malo otvorenijim levelima, tipa onakvim iz prvog Crysisa. Dakle, ne igra s otvorenim svijetom, ali s malo više slobode. Ovako idem po šumi u kojoj postoji samo jedan put, a na kraju – kad je sve gotovo – onda mi ponude šumu po kojoj se slobodno mogu kretati.

    • funky0308

      @Zoran Žalac, 05.11.2017 - 15:18

      Posteno. Tesko je biti objektivan kada ne kupis igru, odnosno kada ti iznad glave ne zvoni da je otisla “trecina” place na nju i zapravo o tome na taj nacin nisam nikada ni razmisljao. Neke igre bi nam bile “bolje” kada bi kostale manje ili kada bi ih dobili. SP je “samo” pet sati ali kada ja znam da sam dao 500kn, a MP ne igram automatski mi je to lopovluk i igra je prekratka. Nije igra prekratka, traje onoliko koliko joj treba da isprica pricu ali nama je kratka jer racunamo : cijena igre ÷ sati gameplaya i ocekujemo vise. Ja se trudim ne gledati stvari na taj nacin ali tesko je prihvatiti neki kompromis kada izvalis 500kn za igru koju zavrsis u jednom popodnevu – doslovno. Kod CODa ne vrijedi ni cekati snizenja ili neku akciju jer i COD star 5 god kosta poprilicno puno… Tako da ne znam kada cu ovo zaigrati. Moram od nekoga traziti Steam da probam malo igru. Probao sam MP betu i nije mi se svidjela ali ja sam zadnji koji treba ocjenjivati MP elemente neke igre 🙂 (uff…svasta sam ja sada napisao).

    • darijoman

      @funky0308, 05.11.2017 - 18:39

      Daje babi k…. ne bi tražila didu, znaš kako ono kažu. Svaki luksuz se plača. Izađi sa ženom na večeru u neki restoran pa a ćeš vidjeti koliko ćeš platiti. Imaš puno boljih singlica od COD za odigrati ako te MP ne zanima toliko

    • funky0308

      @darijoman, 05.11.2017 - 19:52

      Haha…da. Da je baba musko zvala bi se Dusko 😀 . Nena nista loseg u teznji za necim boljim ali da – stalno se trazi vise. S jedne strane je to OK jer gura industriju dalje, s druge strane takav stva nam je donio mobitele koji su i po nekoliko puta snazniji od racunala na kojima ljudi godisnje zaradjuju milijune. (Nitko zapravo ne gleda na to da jednom mobu nije potreban osmojezgreni CPU i po 8 GB RAMa 🙂 ) Je malo off topic ali situacija je zanimljiva. Gledam sve ovo bas na primjeru ACa, odlicnu igru je napravio Ubisoft ali ni to nekima nije dovoljno dobro. (Ne znam da li igras i jesi li fan ACa ali igra je bas dobra). Nikada kraja nezadovoljstvu 🙂

    • darijoman

      @funky0308, 06.11.2017 - 00:50

      Nisam fan AC ali ovaj mi se jako sviđa barem ovo što sam vidio do sada, a vrlo rijetko pogriješim na viđeno.U svakom slučaju kupit ću ga jednom prilikom i odigrati. To će biti moj prvi dodir sa AC svijetom. Vidim i ti ga dosta hvališ 🙂

    • drazensi

      @funky0308, 05.11.2017 - 23:25

      U svoji 30-tak godina zivota imam mozda svega 2h odigranog u MP..cisto jer mi igre nisu nacin socializacije i komuniciranja (ako to zelim odem na kavu ili na nogomet) nego da malo vanjskom svijetu kazem fuck off. Ali to sam ja. Stoga nikad nisam imao problema s duzinom neke igre i gledao na nju da ima cim vise sadrzaja jer sam je platio ne znam koliko. Platit cu i SW Battlefront 2 samo zbog kampanje. MP me ne zanima. Zbog toga prvog nisam igrao dok ga nisam preko Origin Accessa probao (taj Access je jedini EA-ov hvalevrijedan potez u zadnje vrijeme). Ako je igra kvalitetna moze biti i kvalitetna u svojih 5 – 8 sati. Ako nije, ni 30 ne pomaze. Potrosim na izlazak u kino koji put po 50e zavisi od ekipe, pa film traje od 1,5h do 3. Svako sam zna za sto mu se isplati potrositi novce 🙂

  • Chepiguz

    05.11.2017 - 11:54

    Brothers in arms favorite game of all time. Nenadjebiv osjecaj rata.

  • Darcoolio

    05.11.2017 - 12:43

    Da mi neko pojasni par stvari.
    Season pass, šta trenutno nudi sem one jedne mape i da li se isplati uzeti standardnu verziju (nezavisno od utisaka o igri, to nije pitanje)?
    Nakon koliko će recimo Carentan biti zasve otvoren za igranje, a ne samo za “sezonce”?
    Koje mape postoje za TDM?

  • Fry

    05.11.2017 - 12:44

    Sad si postavljam pitanje novi Cod ili Battlefield 1. Zanima me vaše mišljenje.

    • Zoran Žalac

      @Fry, 05.11.2017 - 13:08

      Ako misliš na cijelu igru, BF1 je isplativiji sada jer je prošlo već godinu dana od izlaska, ali opet – s Cod-om dobivaš i co-op mod i bolju singleplayer priču. zavisi što tražiš od igre.

    • Fry

      @Zoran Žalac, 05.11.2017 - 14:07

      Više mi je do MP. Razlog zašto bi prije uzo Cod je taj što je igra novija i vjerojatno je u MP više igraća igra ali isto tako je i 2 puta skuplja od Bf1 koji ima solidan MP ali ga manje igraća igra. Zapravo bojim se ako uzmem Bf1 da će teže pronalazit game.

    • Zoran Žalac

      @Fry, 05.11.2017 - 14:38

      Battlefield ti je zaigralo preko 20 milijuna ljudi. Da je pola njih odustalo, i da je pola od toga na platformi koju ti ne posjeduješ, opet si na otprilike istom broju kao s CoD-om u ovom trenutku. Štoviše, ako misliš na PC verziju, onda se nemaš što ni premišljati jer CoD na PC-u ima dosta slabu zajednicu igrača, za razliku od Battlefielda.

    • Fry

      @Zoran Žalac, 05.11.2017 - 15:20

      Na Ps4 sam mislio. Hvala na pomoći.

  • Momentum

    05.11.2017 - 22:27

    Prelazim je i jako sam zadovoljan ocjena 9/10 dobro su manje više sve odradili osjećaj mi je kao da igram COD 2 kampanju.

    • Darcoolio

      @Momentum, 06.11.2017 - 00:13

      Nisam ni na sekundu stekao COD 2 osećaj, a prešao sam kampanju.

  • nedzon

    05.11.2017 - 22:34

    Eh ovako da i ja komentarisem nesto ovdje :D. Odigrao sam nekih 70% igre i mogu reci da se slazem sa zokijem u skoro svemu sto je napisao, medjutim zelio bih jos nesto dodati. Pod broj 1 ne ocekujte call of duty 1 remastered, ova igra to nije, jer se tacno vidi da je ovu igru radio sledgehammer, a to znaci da kao sto je i zoki rekao akcija akcija akcija, ista stvar kao u advanced warfareu konstantno akcija nema predaha, e sad koja je razlika kod infinity warda bila onda? Sjecate se u prvom CoD-u Pavlovog doma. Citava misija je bila vezana za jednu zgradui tj. jednu lokaciju, ili one misije sa britancima na normandiji, na toj lokaciji 2 su bile misije bile bukvalno u 150 metara. U ovom CoD-u takvih stvari nema jednostavno sad ste ovdje sad ste ondje, jednostavno nekako prebrzo sve ide. U principu to mi je i jedina zamjerka ogromne se relacije uzimaju za kratko vrijeme, npr. misija s Parizom, a u stvarnosti takve stvari su se desavale mnogo duze. I jos jedna stvar vremenski kampanja ko kampanja u CoD-u svaka otprilike isto traje, bar meni. Tako da i ovdje mi je ovo do sad taman bilo a vidim ima jos pofino, tako da mislim da igra bar sa SP. strane nije zasluzila ovoliki hejt, ali eto ko moze nek proba!

  • sgtbare

    06.11.2017 - 05:08

    zasto jednostavno ne preimenuju cijelu franšizu u nesto drugo, sramota je da ovo i svaki sljedeći naslov nosi isto ime kao jedan od cijenjenih dragulja – united offensive…

  • SanKa

    06.11.2017 - 14:29

    Cod 1 sam igrao praktički polu profesionalno i cekam cod ww II ko ozebli sunce. SP mi je dosta bitan jer je SP u CoDu 1 bio poseban. Svidjalo mi se sto je bilo polu stealth misija, nisam baš fan da mi je cijela SP kampanja kaos ko u videu. Mislim to je rat, kaos, ali daj malo predaha 🙂 vec vidim da ce mi se MP ogaditi sa tim odvratnim loot boxevima (crko dabogda tko je to izmislio) tim nekim rankovima. Previše kompliciraju. Daj mi COD 1 + realism mode, S&D i nemreš bolje od toga.

  • VEK1NG

    06.11.2017 - 20:52

    Možda odigram tu kampanju, ali ću multiplayer definitivno zaobići.

  • OmniOmen

    08.11.2017 - 23:51

    Uzimam čim padne cijena, izgleda izvrsno.

  • N1ko i N1sta

    13.11.2017 - 19:42

    Dosad najbolja napravljena prica u povjesti Call Of Duty-a . Kupio sam je danas i sve mi je dobro kod igre a i igro sam kod prijatelja bili smo presli igricu a kraj je bas bio cool. Meni je ovo najbolji Cod koji sam igao … Battlefield mi se isto svidja ali Cod je bolji meni u Singleplayeru a Battlefield 1 mi je bolji u Multyplayeru iskreno …

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?