HCL.HR

Recenzija

Pro Evolution Soccer 2011 [PC, X360, PS3]

Duje Kozomara

Vjerojatno je nepotrebno i suvišno da u uvodu objašnjavamo kakva je trenutno situacija što se nogometnih simulacija tiče. Znate već da FIFA posljednjih par godina (moglo bi se reći – od ove generacije konzola) ima nadmoć u kvaliteti samog gameplaya, a da se Konami na raznolike načine trudi vratiti PES na pravi put. Nakon prošlog nastavka, objavili su da kreću praktički od početka, u potpunosti mijenjaju igrinu mehaniku i najavljuju preporod serijala, što su mnogi skeptično prokomentirali – „zar to ne kažu uvijek?“. Da, upravo smo vam objasnili situaciju, iako smo rekli da je to nepotrebno, pa čak i suvišno. Kontradiktornost je odlična stvar.

Misteriozno ćemo vas uvesti u recenziju kazavši vam samo: dragi čitatelji, Konami ovaj put nije lagao. Dobro, uvod bi ispao prekratak da ostane samo na tome, pa ćemo vam ipak malo pojasniti na što točno mislimo, kako nas urednik ne bi (ponovno) zatvorio u tijesni podrum i izgladnjivao neko vrijeme. Dakle, gameplay na kakav ste navikli u posljednjih par PES-ova doista je promijenjen u samoj srži, a gameri koji preferiraju ovu igru se sada bez srama mogu pohvaliti da igraju „najhardkor“ nogometnu simulaciju na tržištu. Je li to uistinu moguće, kako je Manchester izgubio od Dinama, je li naslovnica „obadva su pala“ politički korektna, je li se Simonica uistinu kurvala sa 16 godina, oslijepi li Šeherezada u drugoj sezoni? Eto, pa recite da nismo aktualan portal.

Nego, ako vas zanimaju odgovori na prva dva pitanja, nastavite čitati. U protivnom, lupnite glavom u zid četrdeset i sedam puta, vičući „MALA MARE VOLI AJVAR, MALA MARE VOLI AJVAR“, nakon čega se okrenite na peti, a zatim iščupajte dvije dlake sa prsa i zapalite ih. K vragu, sada je uvod predug. Nikako naći pravu mjeru. Eh da, imamo i video recenziju, koju smo ovaj put malo drugačije odradili. Javite nam ako vam se sviđa, a sviđala vam se ili ne, jednostavno se morate pretplatiti na naš YouTube kanal, jer smo sigurni da u budućnosti možemo biti samo bolji.

Nego, da se uozbiljimo malo. Krenimo od stvari koje ćete prve primijetiti: nakon što ugledate opasnog Lionela Messija sa smirenim, ali hrabrim pogledom, koji je taman usred nekog opakog driblinga, primijetiti ćete i novi uvodni izbornik, u koji je sada dodan Copa Libertadores, najjače nogometno natjecanje u Južnoj Americi. Vjerojatno ćete, kao što gotovo svi radimo kada dođe novi PES, pokrenuti jedan exhibition match, da vidite kako izgleda taj novi gameplay. No, tu je još nekoliko inovacija prije samog gameplaya – potpuno novi taktički dio, gdje ćete se susresti sa “one touch” opcijama, koje su tu s namjerom da vam pomognu ako se sami ne snalazite previše među silnim formacijama i igračima, pa možete odmah odabrati, recimo, ofenzivnu igru preko krila, te namjestiti da vam automatski igraju igrači koji su najsposobniji za igranje na određenoj poziciji.

Tu je, dakako, nekoliko varijacija na temu, a ako želite, možete kao pravi strateg isključiti one touch i sve sami namjestiti. Mijenjanje igrača i mjesta na kojima igraju također je drukčije izvedeno, sada je na djelu drag and drop sistem, koji se, iako djeluje preglednije i praktičnije, čini kao malo usporeno rješenje kada želimo obaviti neku brzu izmjenu ili taktičku promjenu. Ipak, sve skupa ne možemo reći da imamo većih zamjerki na nove izbornike. Kada podesite sve baš onako kako treba, kreće ta prva utakmica, koja će vas vrlo vjerojatno dosta iznenaditi.


Naime, PES 2011 i PES 2010 su stvarno nebo i zemlja, a izmijenjeno je, pa, više manje sve. Entuzijastično sam odmah na početku odlučio pokušati osvojiti Ligu Prvaka (na top player težini) sa Manchesterom i odmah prvu utakmicu naiđem na naš dragi Dinamo, koji me uredno pomete 3-0. Ne, to ipak nije poradi nenormalno kvalitetnog nogometa koji klub sa Maksimira igra, već jednostavno poradi činjenice da je potrebno podosta utakmica “u rukama” da se sasvim naviknete i shvatite kako treba igrati.

Momci i cure iz Konamia su očito i imali za cilj da što više otežaju igru, pa sada apsolutno sve ovisi o vama: pasevi u potpunosti ovise o jačini i smjeru, nema više “pomagača” koji će dodati loptu vašem najbližem igraču iako ste malo promašili njegov točan smjer, što rezultira sa podosta paseva poslanih u prazno dok se ne naviknete. Proces navikavanja je potreban i za šut. Iako će vam u početku izgledati da je praktički nemoguće zabiti gol, stvar je u tome da nema, kao do sada, predefiniranih šutova koji upadaju iz točno zadanih situacija, neki šutovi i pomalo nenadano znaju upasti. Raznolikost šutova je ustvari jako dobra stvar, kao i činjenica da se napokon dosta primijeti djelovanje fizike na loptu. Čak i kada shvatite kako stvari funkcioniraju, golovi još uvijek padaju rjeđe nego prije: ne samo da nema više utakmica sa rezultatom 7-6 ili slično, već će se nerijetko desiti da utakmica završi 0-0.


Iako težina zna malo frustrirati, činjenica je da se puno više veselite kada zabijete gol (recimo, ovdje ste se skoro spremni već na rezultatu 3-0 skinuti goli tijekom nekontroliranog izljeva sreće. Mislim, nije da se ljudi skidaju kada dobiju prijatelje sa golemom gol razlikom. Nije.) Nadalje, sve je dosta sporije, a više nema igrača-boga, kao što bi bili recimo Messi ili C. Ronaldo, koji, zahvaljujući svojoj brzini i vještini driblanja, mogu prijeći sve od centra do protivničkog gola, i mrtvo-hladno skucati loptu u gol. Ne, dragi čitatelji, PES 2011 baziran je ponajprije na brzoj i preciznoj pas igri te izbacivanju protivničke obrane sa kvalitetnim duplim pasom – što je ustvari uvjerljiv korak prema realnosti. Doduše, što se brzine tiče, tu je opet opcija u izborniku kojom možete ubrzati igru, koje nije bilo u zadnjih par dijelova serijala.

Treba pohvaliti i AI obrambenih igrača, koji neće, kao prije, pomalo tupasto zajedno krenuti prema lopti i ostaviti protivničkim napadačima puno praznog prostora, već će posvećeniji biti čuvanju napadača i prisiljavanju istih na pogreške. Tu je i novo građenje igrača, koje izgleda dosta kvalitetno odrađeno i uvjerljivo. Golmani, stavka poradi koje su mnogi imali glavobolju u prošlim nastavcima, ovdje su očito malo inteligentniji, bolje reagiraju, iako im se opet povremeno dogodi koji kiks, no sada barem dosta rjeđe.


Novost je i izvođenje finti, koje je u potpunosti prebačeno na desnu gljivu gamepada, a zanimljivo je što možete određivati točno koju ćete fintu koristiti pomicanjem gljive u određenom smjeru. Uh, raspisali smo se o novitetima… Jesmo izostavili štagod? Eh da, suci su malo čudni, teško je predvidjeti kako će reagirati, s obzirom da nekada sude faul za bezazleno naguravanje, a nekada ne reagiraju na oštra uklizavanja. Možda bi bilo zanimljivo nabacit brzo klađenje svaki put prije nego nešto dosude. 20 kuna da je crveni karton!

S vizualnog aspekta, igra izgleda dosta bolje, usudili bismo se reći – napokon kao naslov ove generacije. Igrači doista sliče svojim dvojnicima u pravom svijetu, a za svaku pohvalu je brojnost te uvjerljivost animacija, u što je očito uloženo jako puno truda. Trčanje, dodavanje, pucanje, skakanje i naguravanje, sve to sada izgleda dosta uvjerljivije i raznolikije. U ovom dijelu trebamo spomenuti i drukčiji raspored stvari na ekranu: imena igrača te barovi koji označavaju snagu dodavanja i šuta ovaj put se nalaze poviše, odnosno ispod igrača, umjesto u donjim kutovima ekrana.

Glavni komentator još uvijek je Jon Champion, no zamijenjen je njegov dosadašnji kolega Mark Lawrenson, na čije mjesto je došao komentator britanskog ITV-a, Jim Beglin. Moramo priznati da nam se Jim nije previše svidio, pomalo iritira njegov irski naglasak, pa pretpostavljamo da je pozitivna činjenica što ga i ne čujemo pretjerano često. Realno, za oba komentatora bi se moglo reći da nisu na razini, a najfascinantnije je, bez dvojbe, čuti pola minute šutnje, nakon čega se Jon Champion, u potpunosti random, iznenada zadere: NOOOOW! Dobije čovjek dojam da Konami želi uštedjeti na komentatorima, pa daje mjesto komentatora ljudima iz ustanova za mentalno zaostale, koji su više nego sretni i s minimalcem. Vjerojatno će nas i ove godine zabavljati stavljanje talijanskih ili francuskih komentatora.


Iz nekog razloga PES ove godine reprizira svaki prekršaj, što nam se čini u potpunosti nepotrebno, a u trenutcima kada smo frustrirani jer gubimo i želimo što prije doći do izjednačavajućeg gola – i dosta iritantno. Uvijek sam imao potajnu želju biti glazbeni kritičar, pa svakako moram spomenuti glazbu koja nas prati u izbornicima, koja bi vas ove godine mogla i malo iznenaditi. Konami se očito potrudio da glazba bude što raznovrsnija, pa će se tu naći standardne mainstream i indie rock pjesme, electronic/pop zarazne stvari, no zalutati će i nešto istočnjačkog melosa, pa čak i malo laganijeg metala.

Pro Evolution Soccer ima jednu boljku praktički od samog početka, a to su (zasigurno možete završiti rečenicu i bez mene) licence. Iako ih ima više nego ikada i iako su dolaskom Copa Libertadores pokrivene Argentina, Bolivija, Brazil i Meksiko, još uvijek zasmeta gledati raznolike Londone, Potteriese i Man Blueve, kao i kriva imena igrača u nekim ekipama.


Master liga je još uvijek najadiktivniji igrin mod, pa možda čak i najkvalitetniji mod u nogometnim simulacijama općenito, sa izuzetno kvalitetno određenim razvojem igrača, pregovorima sa drugim klubovima, juniorskom školom, kvalifikacijama u Ligu Prvaka te Europsku Ligu i slično. Još kada dodamo da ju je od ove godine moguće igrati i online, sreći nema kraja. Sviđa nam se igrin dodatni sadržaj, gdje možete kupiti raznolike neozbiljne i zabavne stvari, poput genijalnih “frizura” ili “lopti” (navodni znakovi su tu s razlogom, video recenzija to bolje objašnjava), pa čak i zvukova iz starih retro naslova. Dodana je i mogućnost kreiranja vlastitog stadiona, kojeg možete nazvati po svom idolu i zvijezdi vodilji u životu, recimo “MIŠO KOVAČ STADION”, a možete uređivati njegove tribine, travu, klupe gdje sjede ekipe, pozadinu te osvjetljenje. Dušu dalo za malo razbibrige nakon pedeset i sedme odigrane utakmice – u komadu.

Je li Pro Evolution Soccer 2011 bolji od FIFE 11? Pa, realno gledajući, vjerojatno nije. Svejedno, igra je franšizin veliki korak prema realnosti i pomak od pomalo arkadnog nogometa i golijada koje smo imali priliku gledati u prošlim nastavcima. Puno je tu kvalitetnih novina i jednom kada se naviknete na njih, doista je gušt igrati dobar nogomet sa kvalitetnom grafikom i odlično odrađenim animacijama igrača, koji zahtjeva brzu pas-igru i jako se približio nekakvoj realnosti, kojoj i teži.

Tu je Master Liga, koju ionako obožavamo, a sada ima i Online podršku, no ne smijemo zaboraviti i one dodatke, poput duhovitog dodatnog sadržaja i kreiranja stadiona. Mana dakako ima, nije to još savršen nogomet, a još uvijek nas muči nedostatak licenci te komentatori, s kojima nikako na zelenu granu. Odluke sudaca su nekada nejasne, a zna iritirati i replay svakog faula.

Na kraju, PES 2011 je bez dvojbe najkvalitetniji nastavak serijala u proteklih par godina i jako velik korak unaprijed, kojim su pokazali Fifi da ipak još uvijek ima konkurenciju. Uživajte, mi idemo bacit par utakmica sa Espimasom, Ordazom, Dodom i Ruskinom. Znat će obožavatelji serijala o čemu pričamo 🙂

A što vi kažete? Kako vam se sviđa novi PES? Jeste ga već zaigrali ili ste čekali ovu recenziju da vam pomogne odlučiti treba li ovu igru kupiti ili ne? Ostavite nam svoj komentar o ovoj igri i našoj recenziji iste, a ne zaboravite i na box za vaše ocjene.

VIDEO RECENZIJA: Igrali smo Pro Evolution Soccer 2011, novi PES koji ove godine ozbiljno konkurira svom najvećem rivalu – Electronic Artsovoj FIFA-i.

79 Naša ocjena
 • Realnost
 • animacije
 • dodatni sadržaj
 • Komentatori
 • licence
 • manji propusti

Duje Kozomara

Umirovljeni haceelov doktor lošeg humora. Još voli Plejstejšn, ali mnogo više priča o GDPR-u.

Komentari (33)

 • Praetorian1

  19.10.2010 - 15:06

  Jel planirate i Fifu recenzirat?

 • wyzard

  19.10.2010 - 15:10

  naravno. ovih dana.

  nego, umro sam na “….now!”

  što se tiče igre, igram pes još od iss-a, točnije od trojke otkako sam na pc-u. i ovo je valjda prva godina da ću ga propustit nakon isprobavanja demo verzije. na dobrom su putu da vrate staru kvalitetu, ali još to nije to. a i konkurencija je kudikamo jača nego unazad nekoliko godina.

 • Praetorian1

  19.10.2010 - 15:15

  E da i kako u Pesu uključit AA, sve je nazubljeno, probao sam u driverima od grafe i ništa

 • Mr.T

  19.10.2010 - 15:24

  duje jebemti miša potteries su najjači :@

 • Duksy

  19.10.2010 - 15:27

  @ivica: pokušaj na forumu upitat, ovdje su ljudi posvećeniji komentiranju recenzije ili same igre..

  @T: S potteriesima igram master ligu već tri pesa :)))

 • Mr.T

  19.10.2010 - 15:32

  ja sam 09 i 10 igrao <3

 • DevilMayCryTM

  19.10.2010 - 15:33

  Igra jako frustrira, jako je teska, i jednog dana kada odigrate 10-15 utakmica uspijete izaći sami na golmana, a onda jedva stisnete tipku za pucat i on opali 20m iznad gola…predivan osjećaj, (ako imate novi lcd nemojte ga gađati kontrolerom, rađe ga razbite od zemlju) zatim igrači na svaki odbijanac forsiraju nekakve ”Škarice” (i kad su 30m od gola) koje su sve samo to nisu i uvijek završe 20m iznad gola… pucanje sa više od 20 m je također jako frustrirajuće… golman kada ste na polovici izade iz kaznenog, pa ga se da lobovat s centra… po meni je ovo najveći promašaj u povjesti PESa, mada samo njega oduvjek igram, komentatori su od prošlog nastavka naučili čak 2-3 nove rečenice…katastrofa

  po meni jedini plus igri su nova kamera i grafika…a sve ostalo je gore nego prije…

 • ReckonZ

  19.10.2010 - 16:04

  JA NISAM STRANAC

 • Ementaler

  19.10.2010 - 16:06

  @ReckonZ Predivno random komentar. GG 🙂

 • Mixol91

  19.10.2010 - 16:07

  Ne komentiram inace na HCL-u no za PES sam zelio reci rijec-dvije.

  Za pocetak mislim da bi bilo zgodno napraviti usporednu recu FIFA vs PES no nebitno =)

  PES 2011 je po meni najbolji pes dosad. Bolji i od 6, koju sam do prije mjesec dana igrao svakodnevno. Nakon sramocenja u prethodna 3 nastavka, pes 11 je solidan uradak, sa unaprijeđenom fizikom, animacijama, opcenito gameplayom. No to je ujedno, po meni, i godina u kojoj fifa odnosi konacnu pobjedu na svim platformama. Jer pes sa svim unaprijeđenjima, jos i dalje zaostaje za fifom. Posto sam PC igrac, dosad sam fifu vidio samo na jutjubu i “kod frenda na plejki”, i ono sto sam dobio je najbolja pc simulacija nogometa ikada. Fizika, vise animacija, zvuk, atmosfera, gameplay, AI, licence sve osim grafike je na strani fife. To je ono sto me “rastuzuje” jer pes igram od ISSa.

  Recenzija dobra i duhovita (“nooow “xD), no po meni je trebalo vise naglasiti nedostatke kojih ima (suci NIKAD ne pustaju prednost, AI protivnika nije dobar, dapace cesto se mice i radi nelogicne poteze, skarice koje je DMC spomenio gore, “cudni” udarci…).

  Sve u svemu, ja ove godine igram fifu. I brisem stari PES6, koji me zabavljao 4 godine.

 • Cole™

  19.10.2010 - 16:10

  Umro sam na recu, hahaha početak owna sve ave duje

 • Duksy

  19.10.2010 - 16:24

  ON NIJE STRANAC!!

  @Mixol91: Slažemo se skoro u potpunosti. Upravo to sam i napisao u recenziji, PES je doživio velik korak unaprijed, no FIFA je svejedno bolja. Jedino se oko protivničkog AI-a ne slažemo baš, meni je i on ove godine dosta kvalitetniji nego prethodnih…

 • KingNothing

  19.10.2010 - 16:32

  izgleda da sam je jedna od rijetkih osoba kojima je ovogodisnja fifa nikakva i da je pes puno bolji

 • Figo

  19.10.2010 - 16:32

  tužna realnost: FIFA JE BOLJA, ove godine kad je Fifa stigla za PC skinuo sam je tek toliko da vidim čemu tolika hajka, i nakon 1 utakmice moja riječ je bila: WOOOWW!
  Ovo je pravi nogomet, neizvjesnost u svakom trenutku, bolja kontrola, sloboda, fenomenalna atmosfera i zvučna podloga, komentatori, realnost, jednostavnost u izvođenju.. nikada nisam vjerovao da ću to u životu reći ali ipak sada kažem.. FIFA je nadmašila PES! i više sam zbog toga žalostan nego sretan, okrećem se Fifi a stari PES ostaje u srcu!

 • ReoTheYokel

  19.10.2010 - 16:44

  Zašto nema više ovakvih recenzija? Ili članaka bilo koje prirode? Di se vidi da su i recenzenti ljudi i nisu uštogljeni nego se zajefrkavaju. Good stuff.

  Štas’ tiče video rece, Duje je car! Opušteniji je.

 • luckyluke

  19.10.2010 - 16:49

  Iskreno,nakon što sam odigrao ovogodišnju verziju FIFE – PES mi je jednostavno dozlogrdio.
  Svake godine najavljuju nešto revolucionarno a na kraju se teško razočaram.Najviše živciraju užasni shootovi,točnije,nikad ne znam što ću dobiti.Idem 1 vs 1 sa glomanom i rastegnem power bar do 1/4 i sad mogu otvoriti kladu kaj će bit.Hoće li lopta završiti na cesti kraj stadiona ili će odletjeti lijevo /desno, a najveći koeficijent bi stavio da će u golu završiti.U FIFI točno znam da ako rastegnem power bar do 1/ 4 da lopta neće letjeti preko gola i sva ta animacija shoota u FIFI izgleda puno realnije i bolje.
  O animacijama u PES-u neću puno govorit,u ovgodišnjog verziji dodani su svega 1-2 animacije više i to je to.Kao da se na tome štedilo.Što se tiče atmosfere,PES još uvijek izgleda kao lutkarska predstava gdje se vide marionete i ljudi koji njima upravljaju.Dosta neživo i neimpresivno a velikim dijelom se to može “zahvaliti” animacijama i fizikom igrača.Igrači djeluju sporo,nemotivirano,tromo… ko da su došli umorni s posla na teren.
  Što se tiče licenci,više stvarno za to nemam strpljenja.Gledati svakakve nazive za ugledne klubove kao što su Chelsea,Manu Utd i tražiti kojekakve patcheve i modove – ne,stvarno mi se više ne da.
  Golmani su ista stvar ko i prošle godine,možda mrvicu poboljšani.Djeluju preveć skriptirano i neuvjerljivo.
  Grafika u PES-u nije ništa posebno a niti face igrača kako se ovdje piše.S druge strane,ni u FIFI ne izgledaju odveć bolje.
  Sigurno sam sada neki od bitnih dijelova zaboravio kod ove usporedbe ali mislim da ne trebam dalje govoriti.Skoro u svakom segmentu FIFA je nadigrala PES i točka.
  Ocjena: 70/100 za PES, možda ipak realno gledano premala,ali mnogo sam više od PES-a očekivao ove godine tako da moram malo spustiti ocjenu.

 • Duksy

  19.10.2010 - 16:53

  Zanimljivo mi je kako je i trenutna prosječna ocjena korisnika 79, baš kao naša 🙂

  @ReoTheYokel: Nisam siguran koliko pratiš HCL kad nabaciš takav komentar, pa stvarno su svi u tim vrsni zajeban… Zafrkanti. Ali hvala ti svejedno 😉

  @luckyluke: Kad je toliko iskudiš, zaključio bi čovjek da ćeš i manju ocjenu dat… 😀

 • MatkeziCro

  19.10.2010 - 21:11

  Super video recenzija, recenzentu svaka čast 🙂 Igra je po meni najbolja u seriji do sada, meni je draža od FIFE. Pozdrav

 • nije_zvone

  19.10.2010 - 21:48

  kažeš ibrahimović u barceloni, eduardo u arsenalu, vrh jebeni.

 • pivac

  20.10.2010 - 07:25

  Odličan PES 2011

 • greatcrimso

  20.10.2010 - 10:09

  Prejebena fuca samo treba malo vremena za ufurat se.
  Slaba reca, trebali ste malo opisati kako funkcionira Master League Online i kakva je podrska.

  Top player

 • xfire

  20.10.2010 - 11:38

  Malo bolji PES, bolja grafika, malo zeznute osnovne komande (nemoze se uklizati prilkom drzanja R1 i X) , dosta realisticnije, medutim ne izaziva odusevljenje kao PES 1 ili 2 i nece jos dugo ili nikada.

 • DafftMunk

  20.10.2010 - 15:31

  zgadio mi se blur efekt toliko je naglašen da dobijete dojam ko da igrate neke auto trke a ne virtualni nogomet

 • ScaR

  20.10.2010 - 17:49

  @ Mixol91

  u potpunosti se slazem sa tvojim komentarom.. fifa je ‘pomela’ i ove godine pes,mada nije drasticno kao do sada. pes se vecinom fokusirao na grafiku,ali sad su dosli pameti,pa su poslusali zahtjeve fanova… mada su mogli na to,jos doraditi nesto kao te komentare…

  ja sve ove godine igram fifu,i ostajem pri fifi ! <3 FIFA 😀

 • ScaR

  20.10.2010 - 17:52

  e da dodam i to -> transferi… nisam mogao sebi u glavu utuviti kako neki igraci,nisu prebaceni u nove klubove,npr. ibrahimovic u barci…

 • Crazy Man

  21.10.2010 - 08:55

  Isto igram PES već par godine, ali izgleda da ove godine igram FIFU, daleko bolja od PES-a…

 • wyzard

  21.10.2010 - 14:22

  @Scar
  tako je to već duži niz godina s pesom. aktualne postave timova dobiju se tek nakon “DLC paketa” jer se Konami očito žuri da igru izbaci što prije.

 • Zagorhac

  22.10.2010 - 20:09

  ma da! uvjerljivost animacija? za pohvaliti? a kaj bi rekli za fifa-ine animacije? cudo naspram ovoga…

 • 1RoyKeane6

  22.10.2010 - 23:17

  Ja sam prvo počeo s fifom i na njenu žalost te iste godine instaliro pes 6! Tu me konami dobio i odonda sam odigro sve pesove naviše. Kažete komentator loš, nema licenci itd!? Pa odvojiš si 20 minuta vremena, skineš peč sa licencama i to je to. Počneš karijeru s barcom, ubaciš si španjolskog komentatora( zabava zajamčena jer nemaš pojma šta govori) i deri do sutra. I pes je težak ove godine tak da nije toliko zabavan (bar za slabe živce). Neko može cijelu ovu priču tvrditi i za fifu te je stvarno zaključak da se o ukusima ne raspravlja. Zavisi šta ti bolje sjedne…meni je to već dugo pes!

 • myxasg

  25.10.2010 - 13:00

  Hehe napisali su Vrsaljiko

 • zivanusa

  31.10.2010 - 11:05

  PES puno bolji i realniji od FIFE… a dok odigrate jedno 100 tekmi onda više nije problem pogoditi gol. Izlazim 1vs1 na golmana s trečeklasnim napadačom, i mogu ga pitati u koji kut oče gol, sve je stvar prakse. A i dosta često su počeli ulaziti i udarci van 16m, ali s pravim šuterima…. Sad sve zapravo ovisi o vama, nema jednostavnih dodavanja, pucanja, nabacivanja… npr pritisneš S, a igrač doda prvome do sebe, dođeš u 16m stisneš D i očekuješ da je gol…
  Sad se treba puno više potruditi, i dolazi više do izrašaja ko igra PES amaterski, a ko svaki dan trenira…

 • domy32

  04.11.2010 - 22:05

  Moj prijatelj je sa interneta skinio pes 2011 na talijanskome i ne može promjenit jezik. lol

 • Antoniopocis

  07.12.2010 - 14:56

  ja ga imam za ps2

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?