HCL.HR

Back 4 Blood tražit će od vas da stalno budete spojeni na internet

Josip Klanfar 18.06.2021.   •   5 komentara


Spiritualni nasljednik Left 4 Dead igre, zahtijevat će konstantnu povezanost s internetskom vezom, čak i ako igrate kampanju, ali developeri traže način kako da to izbjegnu.

Na ovogodišnjoj Xbox i Bethesda konferenciji između ostalog smo vidjeli i zombi pucačinu Back 4 Blood. Saznali smo da će igra biti dostupna preko Xbox Game Pass pretplate od prvog dana, da će otvoreno beta testiranje biti u osmom mjesecu za sve platforme na koje igra dolazi i to s cross-play i cross-gen podrškom. A kako stvari sada stoje, ako želimo zaigrati Back 4 Blood, morat ćemo imati konstantnu internetsku vezu pa čak i ako igramo kampanju s računalno kontroliranim suborcima.

Kažem “kako stvari sada stoje” jer su iz razvojnog studija Turtle Rock poručili kako traže način da se može igrati i offline, ali za sada će nam još uvijek trebati internet. Generalno igrači ne vole ovakvo što jer se više puta pokazalo da zbog toga ispaštaju i oni koji ne namjeravaju igrati multiplayer s drugima. U slučaju da serveri budu preopterećeni ili u potpunosti nedostupni, ne možete igrati ni onaj dio igre koji ne bi trebao tražiti vezu sa serverom. Nedavni primjer neslavnog lansiranja s problematičnim serverima imala je slična pucačina Outriders.

Međutim, da ne bude sve negativno u ovom članku, tvorce i izdavače igre treba pohvaliti za jednu nesvakidašnju stvar. Naime, ako  vlasnik (host) vaše grupe u Back 4 Bloodu ima kupljen/instaliran premium DLC – svi ostali članovi grupe će igrati misije tog DLC-a bez da ga moraju kupiti. Uz to developeri tvrde kako u ovoj igri neće biti pay to win modela.

Komentari (5)

  • Hadvar

    18.06.2021 - 15:15

    To je bar lako… Neka maknu drm.

  • mr. metallion stallion

    18.06.2021 - 17:07

    ako je tako dok nestane struje ili crkne ruter onda se nemoze igrati ovo , neču kupiti ?

    • Darcoolio

      @mr. metallion stallion, 19.06.2021 - 01:28

      Ako nestane struje igraćeš ali na telefonu.

  • Indigo83

    18.06.2021 - 20:52

    Izgleda jako dobro i zabavno,ali ipak preskačem dokle oni “traze nacine”

  • Demon90

    18.06.2021 - 23:56

    Trude se promijeniti? Ma mislim nema logike, mnoge igre imaju “računalno kontrolirani suborci” nema potrebe za internetom. Primjer slične igre WWZ. Ne izmišljaju toplu vodu pobogu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?