HCL.HR

Brutal Swarm je nova sezona u Rainbow Six Siegeu, donosi operativca pčelara

Lovro Maroševac 22.08.2022.   •   1 komentara


Ubisoft je na velikom finalu Six Berlin Majora konačno predstavio novu sezonu. Osim novog operativca, u igru stižu velike promjene koje se tiču bananja mapa i kontrole oružja.

Ubisoft je na sinoćnjem finalu Six Majora u Berlinu predstavio novu sezonu Rainbow Six Siegea. Bit će to treća sezona u sedmoj godini ovog naslova, a donosi nekoliko značajnih promjena.

Brutal Swarm je nadolazeće poglavlje ovog multiplayer naslova. Specifična je to sezona jer sa sobom donosi i novog operativca među napadačima – Grima. Riječ je operativcu pčelaru jer njegovo oružje Kawan Hive Launcher ispaljuje robotske pčele. Njihova posebnost leži u tome da mogu detektirati poziciju obrambenih igrača i neko vrijeme im zujati oko glave. U svom arsenalu oružja kao primarna nosi 552 Commando AR i sačmaricu SG-CQB, dok je sekundarno P229 pištolj. Od sekundarnih uređaja nosi alate za probijanje zidova i claymore eksploziv.

Osim Grima, u igru stiže i svima poznata mapa Stadium Bravo. Mnogi će ponovno reći da je razvojni studio bio lijen jer nisu napravili novu mapu, već uvode onu koja je tu dugi niz godina i dostupna je samo kroz određene periode. Ipak, ova odluka se čini kao sasvim logičan slijed događaja jer ako ju već imaju na raspolaganju – zašto ju ne uvesti igračima da ju igraju za stalno, a ne na određeno vrijeme? Što se tiče samih mapa, u rankedu se povećava broj mapa koje se mogu banati između timova na početku runde s tri na pet.

Velika promjena stiže u vidu trzanja oružja. Razlika između PC i konzola biti još jasnija. Tu se, osim razlike na platformama, također želi spriječiti bezvezno pucanje i ubijanje na sreću, takozvani spray-and-pray. U prijevodu, od igrača će se tražiti da budu vještiji u kontroli oružja ako žele imati što bolju statistiku ubijanja, a ne da se oslanjaju na zalutale metke. Što će igrači duže držati tipku za pucanje, to će im vertikalni i horizontalni efekti trzanja biti jači. Odnosno, vertikalno trzanje će postati vertikalnije, a horizontalno horizontalnije. Ovaj efekt bit će još jači na LMG-jevima, sve kako bi se spriječio problem koji traje već nekoliko sezona oko lakoće kontroliranja takvih oružja.

Napadački operativci dobivaju novu granatu – EMP Impact Grenade. Riječ je o granati koja funkcionira na način da onesposobi elektroničke uređaje obrambenih operativaca. Ima domet od dva metra i napadačima daje devet sekundi prednosti prije nego se protivnički uređaji ponovno aktiviraju. Napadači će profitirati i promjenom na Dokkaebijinoj Logic Bombi, koja više ne dopušta mrtvim igračima na obrani da koriste kamere kad Dokkaebi aktivira svoju napravu. Ipak, operativci na obrani mogu odahnuti jer i oni dobivaju promjene u vidu Rookovi pancirki koje sada nose mogućnost samostalnog podizanja kad se izgubi svo zdravlje.

Sve ove promjene će kroz tri tjedna biti implementirane u glavnu verziju igre. Ovog tjedna bit će dostupne na testnim serverima, gdje bi testno razdoblje trebalo trajati dva tjedna.

Komentari (1)

  • game0wer

    22.08.2022 - 17:04

    Eh a sad se sjetimo vremena dok je ova igra jos pokusavala biti ozbiljna. Stvarno im nestaje ideja…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?