HCL.HR

CD Projekt RED otvorio je novi studio koji će raditi na Cyberpunk 2077 naslovu

Petra Rukav 20.03.2018.   •   2 komentara


Developer čuvenog The Witcher serijala nedavno je otkrio kako otvara novi studio u jednom od „tehnološki najnaprednijih gradova“ u Poljskoj kako bi mu pomogao u izradi nadolazeće Cyberpunk 2077 igre.

CD Projekt Red, razvojni tim iz Poljske koji nas je upoznao s famoznom The Witcher franšizom gdje pratimo pustolovine Geralta od Rivije, upravo je najavio kako namjerava otvoriti potpuno novi studio na jugozapadu Poljske. Otvaranje novog studija u Wroclawu, jednom od najvećih i tehnološki najnaprednijih gradova u Poljskoj, ima svoju svrhu, a možemo ju pronaći u Cyberpunk 2077 naslovu.

Naime, tim CD Projekt Red Wroclawa sastojat će se od 18 „talentiranih veterana industrije“ iz nekadašnjeg Strange New Things studija, te će udružiti snage sa CD Projekt Redom baziranim u Varšavi i Krakovu s namjerom da podupre odnosno pripomogne razvoju nadolazećeg futurističkog AAA RPG-a.

„Wroclaw je jedan od najvećih i tehnološki najnaprednijih gradova u Poljskoj te je igralište za ozbiljne, kreativne talente. Smatram da će opseg naših sadašnjih i budućih projekata, kao i sveukupan paket koji donosimo, privući ljude koji su neodlučni oko toga da se presele u Varšavu ili Krakov. Temeljni tim CDPR Wroclawa je već sad prilično izvanredan, međutim, još uvijek ne mogu dočekati da vidim kakve talente ćemo otkriti u novim ljudima“, izjavio je Adam Kicinski, šef i suosnivač CD Projekt Reda.

Voditelj novopečenog studija, Pawel Zawodny, poručio je kako „su veoma uzbuđeni biti na čelu novog odjela“. Naime, „znamo da je Wroclaw predivno mjesto za izradu igara. Tim je snažan i siguran sam kako imamo i iskustvo i kreativnu moć kako bismo Cyberpunk 2077 učinili još boljom igrom“.

Naposljetku, Adam Badowski, čelnik CD Projekt Reda i direktor nadolazećeg RPG-a, dodao je sljedeće: „Pored njihovog neizmjernog tehnološkog znanja i kreativnog nastojanja, glavni tim CDPR Wroclaw sačinjen je od izvrsnih ljudi. CD Projekt Red nije tipičan developer igara – mi stavljamo igrače, umjetničku slobodu i kvalitetu videoigara iznad biznisa. Ti ljudi ne samo da dijele takav pristup već, slično ostatku tima, misle da je ovaj stav bitan za stvaranje epskih videoigara“.

Komentari (2)

  • funky0308

    21.03.2018 - 11:07

    Ajmo CD jebemu. Ja kontam izlazi igra, a oni jos uvijek dijele zadatke 🙂 . Sala, naravno. Neka izadje kada mora, samo neka bude dovrsena i dobra igra i prva liga.

    • mili1985

      @funky0308, 21.03.2018 - 12:09

      Čitam negdje da je moguće da Cyberpunk izađe i za PS5 što bi značilo 2020?
      Neki gamplay bi mogao doći na E3 ove godine.
      Naravno, sve su ovo samo glasine.
      Slažem se s tobom, neka izađe kada izađe, samo neka izađe kvalitetan i da ovo čekanje ne bude uzaludno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?