HCL.HR

Cyberpunk 2077 dobio najveću zakrpu od izlaska, teži 17 gigabajta na konzolama

Zoran Žalac 23.01.2021.   •   69 komentara


CD Projekt RED lansirao je ažuriranje Cyberpunka 2077 verzije 1.1 koje postavlja temelj za velike popravke u budućnosti.

Igrate li još uvijek Cyberpunk 2077, od danas će vas dočekati obavezna zakrpa verzije 1.1. koja na PC-u teži oko 10-ak gigabajta, a na konzolama otprilike 17 gigabajta. Ovo ažuriranje u igru ne donosi nikakve novitete nego je fokusirano na stabiliziranje, optimizaciju te ispravke raznoraznih problema.

Konkretno, igra sada efikasnije koristi memorijske resurse, a popravljena su i brojna rušenja na konzolama. Na PlayStation konzolama također su dodatno optimizirane rulje NPC-jeva pa ulice Night Cityja ne bi trebale biti bizarno prazne. U PC verziji je omogućeno osvajanje achievementa u offline modu igranja.

Iz CD Projekta poručuju da ovo ažuriranje postavlja temelj za buduće popravke i optimizacije u verziji 1.2 i nadalje. Međutim, fanovi igre u komentarima na službenom blogu mahom su izrazili razočaranje jer u nekim slučajevima više popravaka donose korisnički modovi nego službene zakrpe ekipe koja je igru napravila. Primjerice, u PC verziji još uvijek ne postoji zasebna tipka za hodanje, kao ni mogućnost mijenjanja glavne tipke za interakciju, što je već odavno riješeno neslužbenim modovima.

Označeno sa:

Komentari (69)

  • Strange Man

    23.01.2021 - 15:15

    Činjenica da smatraju da je ovaj patch samo “postavljanje temelja za buduće patcheve” pokazuje koliko je uprava zapravo bila glupa kad su donijeli odluku o puštanju igre u stanju u kojem je bila. Ja se nadam da će igru do polovice 2021. popraviti, jer moram priznat meni je dobra igra i planiram je opet zaigrati kada to srede malo.

    • trulex

      @Strange Man, 23.01.2021 - 17:38

      je meni žao ove igre u pm, ne mogu sebi doć na koje je niske grane pala, a i cjena se srozala.

    • tomekplejka89

      @Strange Man, 23.01.2021 - 20:32

      Ne znam dali si vidio onaj clanak od neki dan…ali navodno su neki devovi iz studija ocekivali raditi na igri do 2022 tako da ocekivati da se nesto znacajnije promjeni za koji mjesec je naivno..Da se ispolira govno je moguce a da se napravi igra koja nam je obecana je nemoguce. Zanimljivost: U 48-minutnom demou koji je prokazan kao fake demonstriran je level u kojem postoji zid koji se moze unistiti i koji koristi neke “zakone fizike” i to je jedino mjesto u igri gdje postoji takav zid sa tim karakteristikama destrjkcije. Ako to nije namjerno fabriciranje i mazanje ociju javnosti u svrhu obmane potrosaca o naravi proizvoda koji se reklamira ja onda stvarno neznam sta je.

    • Bronson

      @tomekplejka89, 23.01.2021 - 23:10

      Meni ne ulazi u glavu zasto bi se ocekivalo da se igra radi do 2022 ajde da su poceli sa radom 2018 ali igra o kojoj se mislilo vec pre 8 godina a verovatno punom parom pocela da se razvija negde oko 2016 pa sta oni prave neku svemirsku letelicu ili igru, cak i neke vece igre su pravljene za dosta krace vreme pa su izasle u normalnom stanju koliko toliko.

    • Strange Man

      @Bronson, 24.01.2021 - 07:22

      Ja ne vidim problem ako se neka igra radi i 10 godina. Tko ne kaže da Rockstar novi GTA ne radi već godinama i izaći će tek 2024. po nekim novim glasinama, i kad izađe ako bude odličan nitko neće spominjati i kritizirati zašto se toliko dugo čekao novi GTA. Kod Cyberpunk 2077 je problem bio šta su odmah 2012 najavili igru umjesto da su to u tajnosti odradili, jer digla se velika reklama, očekivanja i pohlepan način uprave za zaradom.

    • Bronson

      @Strange Man, 24.01.2021 - 11:27

      Ma jasno i ja mislim to ali za tih 10 godina ocekujes buum a ne ovo, i da istina trebali su da rade u tajnosti i onda mogu i 2030 da je izbace okej je ali ovako loze nas na nesto sto su znali da nije gotovo. Mnogo ruzno sa njihove strane totalno se osecam prevareno i nikad necu prezaliti ovu igru, niste svesni koliko sam bio odusevljen idejom i pricama o njoj.

    • tomekplejka89

      @Bronson, 24.01.2021 - 08:23

      To sve sto si naveo samo jos vise ilustrira koliko je cijela situacija jadna…bez obzira na predprodukciju u nekom generalnom smislu se moze i ta teorija o osmogodisnjem razvoju razvuc. Iako je, realno gledajuci, igra po nekim generalnim kriterijima ostvarila ono sto je reklamirano…cinjenica je da bi se postiglo ono sto su najavljivali/reklamirali uz cijelu plejadu floskula tipa izlazi kada je spremno ispada da je ova igra za ovaj studio jednako teska za napravit kao i svemirski brod. Neznam sto je jadnije spoznaja da su nesposnobni pa je ispalo kako je ispalo ili su lazljiva gamad pa su namjerno “pokrali” ljude. U svakom slucaju-zalosno. Da nije zalosno bilo bi smijesno.

  • Trickster

    23.01.2021 - 15:29

    Moja pretpostavka je da sto urade do kraja godine urade i onda ce se prebacit na Witcher 4…Ispeglat ce bugove,vratit igru na ps store,izbacit taj dlc i next gen patch i eto..Mislim da je multi otpao a za ekspanzije nisam siguran ali vidjet cemo sve do kraja godine.

    • Nemanjazzz

      @Trickster, 23.01.2021 - 16:03

      Slazem se, mozda samo ispeglaju to sto imaju, ne ocekujem da se ostvari nista od onog sto su obecali pre izlaska

    • Mrky1337

      @Trickster, 23.01.2021 - 17:49

      Witcher 3 je zadnja igra u serijalu i zadnja igra koja stavlja zakljucak na Geraltovu pricu. Ako budu radili novi witcher, prije da ce biti igra koja je smjestena u Witcher svijetu.

    • Trickster

      @Mrky1337, 23.01.2021 - 17:59

      Nece biti sa Geraltom al novu witcher igru cemo dobit sigurno.
      https://www.gamesradar.com/the-witcher-4-release-date/

    • PsiHoGujaR

      @Trickster, 24.01.2021 - 08:58

      2030 :p

  • vragec25cro

    23.01.2021 - 16:00

    Ja završio cijelu igru 😉 več par puta,riješio skoro sve achievemente(još 4 mi ostali) i skoro sve završetke(ostao još jedan).Igra mi odlična,ali nije vrhunska zbog sitnica poput sređivanja automobila i slično.

    • PppPP

      @vragec25cro, 23.01.2021 - 16:49

      I zbog sitnica tipa glupa policija, glup AI općenito, loš model vožnje, 5-sekundno učitavanje tekstura… 🙂

    • vragec25cro

      @PppPP, 23.01.2021 - 17:03

      Nije policija glupa nego se stvori odmah to me malo i nervira.Ai ko ai u kojoj igri je savršen?Vožnja glupa ko i u Gta,a sekundaeno ili kakvo hod učitavanje nisam doživio.Kad kliknem na ikonu igre do igranja mi prođe oko 30sec i jedina učitavanja kad koristim fast travel u igri(dodatna).Sve u svemu odlična igra zbog nabrojenog nije vrhunska,ali najbitnije zabavan i zarazan gameplay bez puno priče i mogučnosti preskakanja cut scena. 😉

    • blacklist0907

      @vragec25cro, 23.01.2021 - 17:56

      E da je u pola glupa ko u GTA nebi se ljudi ni žalili

    • vragec25cro

      @blacklist0907, 23.01.2021 - 19:45

      U jednoj i drugoj auto koda klizi po cesti.

    • Artyom

      @PppPP, 24.01.2021 - 01:31

      Policija stvarno nervira i pojavljuju se niotkud i u roku odmah, al nemoj radit sranja tamo gdje ne treba pa ih nećeš ni vidjet. 🙂 AI nije ništa gluplji nego u 99% igara. Model vožnje je identičana GTA igrama. Texture malo kasne istina, pogotovo ako letiš korz igru, tj. ako se normalno krećeš uglavnom dođu na vrijeme.

    • Konjoo

      @Artyom, 24.01.2021 - 03:43

      Model voznje identican GTA igrama? Ja neznam sta si ti igro

    • PppPP

      @Artyom, 24.01.2021 - 19:07

      Ja bih rekao da je AI lošiji nego u 99% drugih igara. Pogledaj na netu, nisi toliko obraćao pažnju očigledno. Par primjera, kad staneš ispred auta, auto neće nikada krenuti i nitko se neće buniti dok se ne makneš, ako nekom pješaku spriječiš put, on će se samo okrenuti i vratiti nazad. Ako opalite metak usred ceste, svi će sinkrono izać iz auta i kleknut kao u nekakvom spotu. Ekipa, AI kao da ga ni nema, i razlog tomu je što nisu imali kad trošiti vrijeme na to. Također, ako se okrenete na 2 sekunde i prošećete, zatim vratite na isto mjesto, potpuno drugi npc-evo će biti spawnani. Imerzija = ubijena. Slažem se da je grad lijep i priča dobra, al ovo je open world igra, a takve igre moraju ispuniti neke standarde. Dok god se policija samo spawna iza mene, ja igru više neću pokrenuti, a stao sam na 20+ sati. Takve stvari ubijaju imerziju, a ono što me prvotno odbilo od nastavka igranja je game-breaking s bug a misiji s Panam, nakon kojeg sam odlučio parkirat igru. Nadam se da će na ljeto biti bolje. Fino ću počet igru ispočetka i amen.

    • Artyom

      @PppPP, 24.01.2021 - 20:03

      Ok, znam šta pričaš, ali random prolaznici na ulici nisu AI. To je samo vizualna estetika koja se spawna na random i ti objekti prolazi jedni kroz druge ako im se zakrči put (ili se okernu na drugu stranu). Ima ih previše da bi svaki imao uprogramiran AI, a tu se igra ističe jer ima daleko više tih detalja nego druge igre, pa se onda daleko češće neprirodnosti i primjećuju. Kako funkcionira promet isto nije AI, to je jedna jedinstvena skripta koja ima umemorirana prometna pravila. IIstina da igra baš i nema neko bajno rješenje šta da radi kad se breaka skripta, al to je tako i kod većine drugih igara koje imaju promet (uglavnom nastane gužva i nema rješenja, u nekim igrama zna se desit da taj jedan auto koji smeta uključi nekakav “rage mod” i odjednom odjuri i pogazi sve ispred sebe). Pravi AI se pokreče u interakciji sa pravim NPC-ovima (borba, potjera, stealth, utrke itd), a ne onim koji su samo estetika i imaju 2 linije koda za ponašanje. I taj pravi AI nije ništa lošiji nego u ostalim igrama, pogotov onima koje su Open World. Znam znam, RDR2 iako ima odličan AI za baš sve NPC-ove (kojih ima bar 100 puta manje), ali to je primjer koja spada u onih 1% nasuprot. Spawnanje policije je uistinu problem i to se moralo bolje izvest tbh.

    • Zoran Zabac

      @PppPP, 24.01.2021 - 15:00

      Pa kakva to policija treba biti? 😅

    • Artyom

      @vragec25cro, 24.01.2021 - 01:26

      Igram na PC-u, trenutno 100+ sati u igri, još nisam prešao (a ne igram stealth načinom). Gameplay mi skoz paše, Igram baš sve questove, istražujem, i sve mi je super super zanimljivo. Vizualna i audio prezentacija su čisto remek djelo! Također, još uvijek nisam doživio ni jedan game crash.

    • PsiHoGujaR

      @vragec25cro, 24.01.2021 - 08:58

      Toliko mi jejadna i naporna igra da se ne mmogu naterat pokrenit vise

    • vragec25cro

      @PsiHoGujaR, 24.01.2021 - 11:40

      Zato ima tolko naslova i žanrova igara,jer se ne sviđa svima sve i to je dobro jer svatko uzme sebi šta mu odgovara.Meni se ne sviđa skoro 90% naslova koji izlaze.

  • Nemanjazzz

    23.01.2021 - 16:04

    Po meni nije trebalo da bude open world igraa

  • GAMEmaher

    23.01.2021 - 16:09

    Igra nekako brzo otišla u zaborav većini zbog cijele situacije… imam filing da ovo bude kroz godinu dvije na Ps Plus ili dodano u collections za ps5. Taman dok updatei isprave masu stvari pa ju onda odigrat kako treba 🙂

    • Holysheat666

      @GAMEmaher, 23.01.2021 - 22:16

      a to i ja cekam..il kad padne ispod 10 dolara uzet na ps4

      ovak nema smisla..dat pare il igrat igru u alphi

    • GAMEmaher

      @Holysheat666, 24.01.2021 - 20:36

      Ma da… ja ju isto tako uzmem il na brutalnom sniženju nekom za 10 eura il ako je na ps plus puknu. Toliko toga imam za igrat od tih pretplata da mi nit ne fali još to zaigrat…

    • Holysheat666

      @GAMEmaher, 25.01.2021 - 01:12

      A,da, nekanim bacar pare na glupe igrice, dost sto sam za ps4 dao 2.400 prie 2 god, jeo pastete svako dan bukvalno, sam da,kupim govno, imas,stranca di prodaju acc za,3,dolara,dobijes 100 igara il 200 , garancijq na,acc god dana,tak,sam,igro sve nove igre sto valjajuf,il pravio fake ps plus acc, vec ih imam neki 300 haha, ima fora kao glavni i ostale stancat samo, save igre ostane uviek, sto manje da,dam,bagri sonyu i devoleperima pravilo, nek budu sretni sto sam uzo ps4 hah, ebgq nism mogo drpit nekom, svi paze jos uviek na ps4 vise neg na zene i kcerke

      Razumljivo, vise koristi

      Ak ti trea link di se kupuju acc legalno jav se, zivio

  • djosic85

    23.01.2021 - 16:16

    Samo polako, bit će to igrivo i na ps4 i to uz pune ulice night citya a ne prazne

  • mili1985

    23.01.2021 - 16:23

    Platinirana već odavno i sad stoji i skuplja prašinu u libraryu čekajući novi dlc, kad/ako stigne.

  • Apocalypse4987

    23.01.2021 - 16:26

    Šta je duže igram igra je sve bolja i bolja. Nekidan sam lika pribija na križ a nakon toga odradija svirku u klubu. Legendarno!

    • vragec25cro

      @Apocalypse4987, 23.01.2021 - 17:04

      Ovo s križem može neki link nisam još na to naletio.

    • Apocalypse4987

      @vragec25cro, 23.01.2021 - 17:42

      To ti je misija kad te zove ona japanka fixer, assasination misija za nekog lika, i onda prica ode u skroz stotom smijeru. Evo pogledaj ovde

    • vragec25cro

      @Apocalypse4987, 23.01.2021 - 19:46

      Hvala

    • Artyom

      @Apocalypse4987, 24.01.2021 - 01:34

      Hehe. Ja sam odbio odraditi taj quest. Poslje me opet zvali da ipak dođem pomoći. Došao tamo, porazgovarao, i reko odjebite, okrenuo se i otišao. Ne trebaju mi ta sranja, imam pametnijeg posla 😀

    • Apocalypse4987

      @Artyom, 24.01.2021 - 09:25

      I ja sam na početku odbio quest, al kako sam doša do kraja igre polako sam se rješava sidequestova i odlucija ga rješit.
      ////////////////////SPOILER ALERT///////////////////////////////////
      Al postoji 3-4 završetka tog questa, ovisno o tvojim pogledima na religiju. Nisam vjernik al odlucija sam mu pomoć da se razapne jer se lik pokušava iskupit za svoja zlodjela, al opet sam napravija tako da corpo bitch ne može napravit dobar BD od razapinjanja

    • Artyom

      @Apocalypse4987, 24.01.2021 - 22:25

      Ja isto jesam zavšio quest, ali nisam im nikakvu pomoć pružio. Probao sam ih odgovorit od toga ali nije uspjelo. Mogao sam ostat gledat kako sve to rade, ali nisam. I kasnije su mi javili da je cijela pizdarija postigla veliku gledanost i uspijeh.

  • Holysheat666

    23.01.2021 - 16:40

    lol, na kompu instalo ga al prvo napravio backup 1.6 ..

    1.1 verzija cim upalio 15 fps i ne mrda se, obriso preso na 1.6 na kojoj imam 45fps.

    ljudi, engine je u banani, skrta su gamad, tolko dobri engine, nee..oni idu pravit svoj engine retardiran,

    ma i igra je srot, igram opet jer neam sto na pc drugo, mal da odmorim ps4

    • vragec25cro

      @Holysheat666, 23.01.2021 - 17:05

      Mislim da je tebi do pc,a ne do igre 🙂

    • Holysheat666

      @vragec25cro, 23.01.2021 - 17:52

      Da da, nema logike,komp mi savrsen, updejt se ujebo, drzim se 1.6 verzije

    • vragec25cro

      @Holysheat666, 23.01.2021 - 19:47

      Na Xbox series x nema tih problema.Rekoh do tvojega pc je 🙂

    • Holysheat666

      @vragec25cro, 23.01.2021 - 20:58

      A mislis to..a da na kompu ide sugavo..xbox x je zvjer..

      naspram ps4 i ps5

    • vragec25cro

      @Holysheat666, 24.01.2021 - 01:15

      Kolko vidio ovdje komentare hig end pc i nove konzole nemaju nekih večih problema sa izvođenjem,a na xsex isprobao 🙂

    • blacklist0907

      @Holysheat666, 24.01.2021 - 11:32

      Hahaha

  • Holysheat666

    23.01.2021 - 16:42

    tko hoce ovaj srot igra preporucam da zaboravi ofisl patceve.uputi se na nexus , isto je bilo s skryrimom i fallout 4 i new vegas

    developeri sam da pare zgrnu, sreca pa smo mi tu moderi da popravimo sto je netko sjebo

  • krklj69

    23.01.2021 - 18:54

    Jebiga meni kao nekome tko nije bio nahajpan na igru bez obzira na bugove je bila ok,ali neki dan naletim na onaj E3 demo od 45 minuta,gledam i nevjerujem kako je igra “trebala” izgledati,pa jebote od prvoklasnog rpga do cyberpunk far crya,koliko god meni osobno igra bila ok,ispada da je mogla biti jos i bolja,a da ne spominjem laznu reklamu za sada vec last gen konzole,a kada je i dovedu na razinu na koju su prvotno obecavali nisam bas ziher da me vise bude briga…šteta.

    • tomekplejka89

      @krklj69, 23.01.2021 - 20:26

      Cyberpunk Far Cry je vjerovatno naj tocniji naziv za ovu igru…doslovno.

    • Artyom

      @krklj69, 24.01.2021 - 01:42

      Finalna igra vizualno izgleda bolje nego taj E3 demo. Također, nitko sretniji od mene što je igra na kraju ispala “cyberpunk Far Cry”, a ne neki dubokoumni RPG. No, razumijem ako su hardcore RPG-aši razočarani.

    • Mteo1906

      @Artyom, 24.01.2021 - 20:17

      Iskreno, meni je svejedno jel open world rpg ili akcija, sve dok je prica dobra, sta mi znaci ak je zanr kojeg cesto igram, a igra ko igra mi se ne svida

  • blacklist0907

    23.01.2021 - 19:05

    Mislim da bi im prije mi kroz modove popravili igru nego oni sami

  • savo

    24.01.2021 - 09:07

    Čekam verziju za ps5.

  • butjer1010

    24.01.2021 - 10:53

    Malo su se plačljive pičkice smirile, vidim samo vragec ,artyom i apocalypse lijepo kažu da je igra odlična (ne kažem da nije mogla bolje, ali i dalje je vrhunska igra). I dalje ne kužim da ljudi plaču zbog bugova……. za ne povjerovati, ode Svijet u k……

    • ivan.frakin

      @butjer1010, 24.01.2021 - 11:41

      https://youtu.be/omyoJ7onNrg

      …vrhunska igra kazes

    • vragec25cro

      @butjer1010, 24.01.2021 - 11:44

      Možda zato jer niti sam igru očekivao,niti mi se sviđa Witcher 3 i na kraju je igra mi ispala dobra jer je sličan gameplay ko u Far cry koji obožavam 🙂

    • _Someone_

      @butjer1010, 24.01.2021 - 14:40

      Dobro hoce vise netko banati ovog alfa muzjaka ili redakcija odobrava ovakvo vrijedanje?

    • Artyom

      @_Someone_, 25.01.2021 - 01:53

      A koga je to uvrijedio? Osim onih koji su se sami u komentaru pronašli kao “plačljive p….ce”.

    • butjer1010

      @_Someone_, 25.01.2021 - 08:29

      Jel i to moraš prepisati od nekog drugog? Alfa mužjak! Pa tu riječ nisam čuo od malena kad sam gledao opstanak na TV Zagreb, a na ovim forumima je “zarazna”. Vrijeđanje? Artyom ti je napisao sve, ne treba se ponavljati…..

    • Mteo1906

      @butjer1010, 24.01.2021 - 20:14

      Mislim zajebali jesu, ali igra je idalje jebena ( unatoc bugovima koje ce fixat, a govorim iz vlastitog iskustva, igro sam na ps4 pro) ljudi ih imaju pravo hateat, al da previse placu po forumima to stoji.

    • apache

      @butjer1010, 24.01.2021 - 23:27

      I Tetris je vrhunska igra.

    • mg

      @butjer1010, 26.01.2021 - 09:50

      Nevezano za igru!
      Buljaš koji pokazuje muda na internetu pickicama…ODG NA SSD robertice PIČKICE MALA.

    • mg

      @mg, 26.01.2021 - 10:12

      Nevezano za igru!
      Buljaš butjer koji pokazuje muda na internetu pickicama…ODG NA SSD robertice PIČKICE MALA.

  • MoGaming

    24.01.2021 - 12:20

    Treba uvest notifikaciju “E sad možete igrat”.

  • tomekplejka89

    24.01.2021 - 16:39

    Najjaci su mi ovi koji tvrde da im je igra top…ono ja neznam kaj vi brijete kakav potres ja nisam nis osjetio…u biti…najvise su razocarani oni koji igru brane, isto kao kad ti mala u srednjoj skoli da nogu pa se vlpravis da ti je svejedno iako si stedio za njezin poklon za bozic 4 mjeseca a ona ti dan nogu poslje nove godine zato sto ju je isprstenjacio Luka iz Sesveta koji igra u prvoj postavi a ti skedis ko picka na klupi u Kraljevcu jel te boli koljeno. Decki…oke je bit povrijedjen ili cak ozljedjen ili uplasen ako je potres. Covjek bi pomislio da vi igrate neku igru koju mi nismo igrali sa po dvije 3090ice u SLI modu…ja neznam za vas ali ja nisam imao nikakve gličeve…covjek je digo ruke da mu se pazusi malo provjetre zato kaj mu je vruce…uopce nekuzim u cemu je problem pa NC se nalazi u Kaliforniji a znas kak je tam vruce

  • Holysheat666

    24.01.2021 - 17:12

    Zast ovo govno od portala sto vec, tak steka zadnji tj dana? Internet konekcija 150/50 mbs, pati se s stranicom najgluplji algritmi?? Wtf

    De fiksajte to, frustrir

    • delight353

      @Holysheat666, 24.01.2021 - 20:29

      Nisam onaj koji drzi lekcije i slicno, ali… Sto dolazis na ovo “govno od portala sto vec” kada te toliko “frustrir”???

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?