HCL.HR

Dishonored 2 se u prvom tjednu prodaje znatno slabije od prethodnika

Juraj Bevandić 14.11.2016.   •   7 komentara


Iako je igra praktički tek izašla, prve naznake pokazuju da Bethesdin naslov trpi pad u prodaji od 40% što bi mogao djelomično biti rezultat hladnih odnosa s medijima.

Dishonored 2 slaba prodaja

Izgleda da je posljednja trećina 2016. teško razdoblje za izdavanje igre. Od devetog mjeseca pa do kraja godine tržište je preplavljeno hitovima, a s obzirom da je većina ovogodišnjih teškaša stvarno kvalitetna, teško im je bilo odoljeti i sada je sve teže odvojiti novac za nove naslove.

Jedno vrijeme su bile popularne patnje mladog Titanfalla 2 kojeg je zasjenio veliki brat Battlefield 1, zatim se i novi CoD slabo prodavao, a najnoviji je slučaj Dishonoreda 2 koji je u usporedbi s originalom u prvom tjednu prodao 40% manje kopija na UK tržištu. Na ovotjednoj prodajnoj listi se plasirao na četvrtom mjestu iza Infinite Warfarea, Fife 17 i Battlefielda 1.

Jedni će u obranu reći da je igra vani tek tri dana, drugi će tvrditi da bi se sada kao poznata franšiza i željno iščekivani nastavak trebala bolje prodavati. Čitavoj situaciji sigurno uz tržišnu zasićenost nije pomogla ni Bethesdina odluka da ne šalju review kopije medijima prije izlaska, pa igrači moraju čekati duže vremena na recenzije i uzdati se u požurene presude.

Srećom, Dishonored 2 je za sada prema našim prvim dojmovima i prvim stranim recenzijama prilično kvalitetna i zabavna igra, unatoč tehničkim problemima koji se još krpaju. Nadamo se da će stoga ubrzo nadoknaditi svoje prodajne brojke, ali teško je oteti se dojmu da se Bethesda potencijalno igra s povjerenjem fanova.

Jeste li isprobali Dishonored 2? Kakvi su vaši prvi dojmovi?

Komentari (7)

  • Negan

    14.11.2016 - 17:20

    Iskreno, igra mi izgleda kao monotoni simulator sjeckanja i probadanja. Nisam igru igrao i ne zelim srati po njoj, ali zaista ne vidim zabavu u ovome.

    • Adam Jensen

      @Negan, 14.11.2016 - 21:43

      Kakvo sjeckanje i probadanje? Ova, kao i ostale vrhunske stealth igre, se prelazi nonlethal za puni doživljaj.

  • Black op

    14.11.2016 - 17:23

    Pirati su krivi.

    • baDarmageddoN

      @Black op, 14.11.2016 - 18:07

      Hahahaha Dobra. Jako dobra…

    • trulex

      @Black op, 14.11.2016 - 19:31

      Al sa obe strane gledanja pirati su krivi. Kao prvo jer je Denuvo tu, kao drugo zato što nisu krekovali da probamo pa ako valja kupimo.

    • closingtime

      @trulex, 14.11.2016 - 21:43

      Ne vjerujem da to itko radi, a i oni koji rade su u jako jako malom broju.

    • BoneDigger

      @Black op, 15.11.2016 - 00:05

      Nisu vise iluminati, sada su pirati 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?