HCL.HR

Do sada je kažnjeno pola milijuna varalica u Call of Duty: Warzone

Zoran Žalac 17.05.2021.   •   12 komentara


Studio Raven Software pohvalio se da je nakon nove runde blokiranja varalica u Warzoneu došao do nezavidnog broja od 500 tisuća kažnjenih igrača.

Aktualni voditelj razvoja igre CoD Warzone prošlog je petka otkrio da je najnoviji pothvat kažnjavanja varalica u igri rezultirao s više od 30 tisuća blokiranih računa. No, to zapravo i nije glavna vijest, nego činjenica da je nakon te runde banova u 14 mjeseci postojanja Warzonea u varanju uhvaćeno više od pola milijuna igrača.

Zastrašujuća je to statistika, pogotovo jer pokušaji varanja u Warzoneu ne jenjavaju ni nakon što ekipa svako malo radi čistke. Bilo bi interesantno vidjeti podjelu varalica po platformama, no tu statistiku ipak nismo dobili. Dakako, ovdje se radi o pola milijuna igrača koji su koristili nedopuštene metode u igranju. No, svojevrsno varanje u Warzoneu sve se češće događa zahvaljujući glitchevima i bugovima u igri, onima koji se pojavljuju i otkrivaju nakon skoro svakog sljedećeg ažuriranja.

Raven Software stoga se osim s postojećim varalicama u igri sve češće mora boriti da sami ne rade varalice od igrača.

Komentari (12)

  • tryon

    17.05.2021 - 15:12

    bio jako zabavan BR dok nisu poceli čuda izvoditi sa apdejtima i cold warom. sad nakon godinu dana, imam 40 fpsa manje i užasan zeleni filter na mapi

  • Arthur

    17.05.2021 - 16:00

    Svim cheaterima treba izvesti hardversku blokadu kada bi ovakve stvari pokušali. Ovako će se blokirati račun a oni će napraviti novi profil i kao da ništa nije bilo. Takvi su likovi po meni najveći “tumor” u gaming comunityu i jednostavno ih se treba kazniti da ih se blokira u potpunosti. Kako hardverski tako i novčano. Pa kada im jedino rješenje za ponovno igranje bude kupnja nove konzole i pc-a a s time i plate novčanu kaznu neće ga više. Tako bi ja napravio kao developer jer ovakve stvari uništavaju igru. Zato sam i prestao igrati GTA online. Zbog cheatera a i zbog velikog utjecaja mikrotransakcija. Jer mi je žalosno vidjeti da s ekipom navečer zaigram i odlučim se opustiti a jedan lik uđe u zid i ne možeš mu ništa, drugi iskoristi foru s infinity gas maskom, treći ima toliko očit aim bot da bi i slijepac primijetio… Mogu nabrajati cijeli dan.

    • Agent

      @Arthur, 17.05.2021 - 16:07

      Banova hardvera da,novčana kazna ne možeš osim ako nije u Istoj državi kao i developeri (većinom SAD).

    • Saren

      @Arthur, 17.05.2021 - 16:40

      Kao netko tko cesto igra RB6 Siege, a i CoD MW (ne BR, samo multy s kolegom) cheatera je puno previse. Tako to bi u svakom multyplayer naslovu, nazalost. Sta se Siege-a tice oni se ni svojih pravila ne drze oko smurfanja, a jos manje cheatera. Znaci njihov BattlEye sustav radi sporadicno. I cijelo vrijeme su isprike “radimo na poboljsanju”. Ok ako BattlEye ne funkcionira, a ocito ne funkcionira onda lijepo ajmo snimit komponente i kreditne kartice. Pa da vidimo nakon mjesec dva tko ce i koliko varati ili kupovati nove racune/igre. Dam se kladit da bi barem 50% problema bilo u startu time rijeseno. No medjutim kako rekoh, to tupim ko papagaj na Redditu, drustvenim mrezama i svugdje kod svakog patcha, sezone. No ako nisi big name Youtuber placljivac sa 300.000+ subbova, tada te se ne sljivi ni pol posto.

    • Agent

      @Saren, 17.05.2021 - 19:49

      za R6S čak i veliki youtuberi su pričali za to i samo banaju tog igrača na kojeg se žale ali ništa više od toga ne poduzimaju.Čak prije par godina im je i profesionalni igrač govorio da je to problem i na koji način da to riješe ali nikoga ne slušaju.Barem kolko vidim u zadnje vrijeme nešto manje je DDoS,barem su to riješili.

  • Agent

    17.05.2021 - 16:06

    Pola milijuna računa ne igrača.Možda je 100.000 igrača ostali samo redaju account jedan za drugim.

  • Gastarbajter

    17.05.2021 - 16:27

    Ma to ne mozes isrebiti. Tih govana je puna igra. Mrzim te varalice. Bilo bi dobro da na neki nacin budu kaznjeni, neki sudski postupak nesto.. Ajd ovo sto iskoristavaju gliceve u igri to su krivi developeri, a i da se popraviti, al ono brt kad ima aim bot, roka snajperom sa kilometar u glavu… debili, upropaste ti zabavu.

  • Diablofreak

    17.05.2021 - 17:06

    Na ps4 base jedva 20fps igra, ovo varanje, ne kuzim cemu, sam si unistis dozivljaj igre, i drugima, i u single player igrama je isto koma, postane igra lagana, tipa god mod, nema smisla

  • tylerogg

    17.05.2021 - 17:07

    Smijesno kako varaju u ovako laganoj igrici ali barem ekipa radi i izbacuje hakere za razliku od ubitrash kompanije koja nikad ne izbacuje hakere..

    • Agent

      @tylerogg, 17.05.2021 - 19:52

      Nažalost na isto dođe jer naprave samo novi account i dalje idu sa hackom,ne moraju ništa plaćati.

  • tylerogg

    17.05.2021 - 21:57

    Istina da no cuo sam da neke firme boostaju i financiraju stremere da varaju u igrama.

    • Agent

      @tylerogg, 17.05.2021 - 23:21

      Prvi put čujem za to,ali ne znam kolko im je to pametno prihvatit jer će dobit ban na twitchu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?