HCL.HR

Dobre vijesti za fanove Arka – vraća se Survival of the Fittest

Lovro Maroševac 18.12.2022.   •   2 komentara


Popularan mod igre s dinosaurima vraća se nakon što je dugih šest godina bio na minimalnoj, gotovo nikakvoj podršci unatoč njenoj velikoj popularnosti na svojim počecima.

Ark: Survival of the Fittest izašao je sada već davne 2016. godine. Bila je to igra koja je trebala lansirati Ark: Survival Evolved u kompetitivne vode. Međutim, nakon velike popularnosti u svojim počecima, igra je ubrzo pala u zaborav te ju je Studio Wildcard iz besplatnog izdanja pretvorio u sadržaj koji dolazi kupovinom primarnog Arka.

To će se sve promijeniti kroz nekoliko dana. Točnije, 23. 12. Survival of The Fittest vratit će se na Steam i to pod nešto drugačijim nazivom – The Survival of The Fittest. U načelu će to biti isti naslov kao i onaj predstavljen prije šest godina, no uz nešto drugačije mehanike igranja koje će, kako navode iz razvojnog studija, ubrzati gameplay te ga učiniti još neodoljivim za sve ljubitelje dinosaura. Ne samo to, već bismo istog datuma trebali dobiti novosti oko uvođenja cross-playa te dolaska igre na konzole sljedeće godine.

The Survival of The Fittest je igra u areni s brdom igrača koji žele ostati zadnji i postati pobjednikom te osvojiti vrijedne nagrade. U originalnom izdanju moglo se skupljati resurse te raditi oružje i oruđe, uz pripitomljavanje dinosaura. Tada je bilo omogućeno igranje sa 72 igrača na službenim te čak do 200 na neslužbenim serverima. Osim osnovnih radnji iz Arka, moglo se stvarati i savezništvo s drugim igračima, ali su se isti morali paziti i nasumičnih vremenskih (ne)prilika poput, recimo, kisele kiše i sličnog.

Veliki je ovo povratak za Ark, koji sljedeće godine navodno dobiva svoj drugi dio s Vinom Dieselom u glavnoj ulozi. Survival of the Fittest bila je jedna od najboljih ideja vezanih uz ovu igru s dinosaurima, no poprilično je tužno to izgledalo nakon što je razvojni studio ubrzo odustao od podrške za igru. Sada je najavljen veliki povratak koji je podijelio fanove igre jer dok se jedni vesele, drugi pak smatraju da će Wildcard ponovno zapustiti spomenuti naslov nakon kratkog vremena, kao što je to napravio prije mnogo godina.

Komentari (2)

  • Kols

    18.12.2022 - 12:22

    Ark.

  • Tony Ghost 1811

    18.12.2022 - 19:23

    Kad ce ark? Jebes simulatore, dite materi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?