HCL.HR

Doznali smo skoro sve detalje o kooperativnom naslovu Rainbow Six Extraction

Zoran Žalac 13.06.2021.   •   5 komentara


Vanzemaljsku prijetnju s operativcima R6 tima rješavat ćemo sredinom devetog mjeseca u igri Rainbow Six Extraction.

Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction bio je glavna Ubisoftova uzdanica na njihovoj prezentaciji povodom E3 sajma. O igri se pričalo više od 15 minuta i srećom pa su imali što i prikazati. Prije nego krenemo na detalje, potvrđeno je da igra izlazi 16. 9. 2021. na PC, PS4, PS5, XBO, XSX/S i Stadia platformama.

Kao što smo već znali, R6 Extraction je kooperativna igra u kojoj se tim od troje igrača sukobljava s vanzemaljskom prijetnjom zvanom Archæns. Iako se igra promovira kao kooperativni Rainbow Six, moći će se igrati i samostalno, odnosno uz računalno kontrolirane suborce. Međutim, s obzirom da se gameplay bazira na taktičkoj suradnji, vjerojatno ćete poželjeti igrati s nekim tko razmišlja svojom glavom. Kad je u pitanju igranje videoigara, barem.

Dobra je vijest da će R6 Extraction od prvoga dana podržavati cross-play na svim platformama, tako da igrači s PC-a i različitih konzola moći udružiti snage u borbi protiv zajedničkog protivnika. Uz to, podržavat će i cross-play pa ako imate igru na više platformi, moći ćete se prebacivati između njih i nastavljati tamo gdje ste stali.

Ako pak imate Rainbow Six Siege, kupnjom Extractiona automatski ćete si otključati svih 18 operativaca u Siegeu. Svi ti operativci bit će dostupni i u Extractionu i igrači će ih moći birati za svaku misiju. Ključ za uspjeh bit će sastavljanje balansiranog tima od troje operativaca koji s različitim setom oružja i gadgeta mogu preživjeti misiju, podići si level i otključati dodatne perkove za borbu.

Rainbow Six Extraction odvijat će se u četiri regije diljem SAD-a na ukupno 12 različitih mapa. Mape će imati proceduralno generirane izazove, uglavnom vezane uz različite vrste protivnika. Vanzemaljska vrsta Archæns, proizašla iz parazita zvanog Chimera, brojat će 10 različitih jedinki od kojih neke mogu putovati kroz zaražene dijelove okoliša. Igrači stoga moraju čistiti prostorije od infestacije kako neprijatelji ne bi imali dodatnu prednost nad njima.

Extraction će u gameplayu koristiti sustav destrukcije iz Siegea pa ćemo i ovdje neprijatelje gađati kroz zidove. Detekcija istih također bi trebala biti interesantna kao razrađena mehanika. No, najveći zaplet zapravo se veže uz neuspjeh. Cilj je svake misije izvući operativce iz zaražene zone, ali ako igrač ne uspije u tome, njegovi suigrači dobit će opciju: mogu riskirati i upustiti se u spasilačku misiju palog operativca, ili ga mogu ostaviti kako bi spasili sami sebe. U slučaju da ga ostave, igrač za buduće misije na raspolaganju više neće imati operativca koji mu je nastradao sve dok ne obavi spasilačku misiju.

Komentari (5)

  • Lovro Maroševac

    13.06.2021 - 11:21

    Outbreak je bio zabavan, samo kratak. Nadam se da će ovo biti jednako zanimljivo kao i taj mod.

  • Rastmahatta

    13.06.2021 - 16:36

    Ovo će biti dobro

  • Saren

    13.06.2021 - 17:52

    Fan sam Outbreaka bio tako da se ovom veselim. Ipak mislim da je kad na kraju pogledam siru sliku ipak trebao biti zasebni dodatak Siegeu. Jos da Ubisoft dodje k sebi pa prestane gasiti evente koje su dali i vrate ih kao tzv. arcade mode – kud srece. No kako bilo, nabavit cu ju kad izadje.

  • blacklist0907

    13.06.2021 - 18:18

    Više me podsjeća na neki dlc

  • Frantv5

    13.06.2021 - 23:54

    Haha,igrica izlazi točno na moj rođendan 16.9.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?