HCL.HR

Upoznajte novi Dragon Age, zove se samo Dragon Age

Zoran Žalac 11.12.2020.   •   10 komentara


Ekipa iz BioWarea prezentirala je prvi konkretan prikaz nove igre iz serijala Dragon Age. Po svemu sudeći, zvat će se samo Dragon Age.

Dvije godine nakon inicijalne najave sljedećeg Dragon Age projekta dobili smo prvi službeni teaser trailer. Na stranu čitava zbunjola oko toga što je teaser, a što je bilo prije teasera, novi je Dragon Age konačno prikazao svoje mjesto radnje te potvrdio povratak poznatih neprijatelja. Igra će se odvijati na kontinentu Thedas, u sklopu kojega se nalazi grad Tevinter u kojemu su magovi vladajuća klasa.

Naraciju u traileru preuzeo je poznati patuljak Varric, poručivši nam kako je vrijeme za novog junaka koji iza sebe nema nikakvo proročanstvo ni nikakvu skrivenu magiju. Kratko su prikazane različite klase koje će se moći igrati, a prema Varricovim riječima vraća se i timska borba. Protivnike će ponovno predstavljati demoni, zmajevi i darkspawnovi, a glavni negativac trebao bi biti omraženi Solas.

Iako Electronic Arts i dalje službeno naziva igru “The Next Dragon Age”, za sada u nazivu nema nikakvog broja ni podnaslova pa je izgledno da će ju nazvati samo Dragon Age. Tehnički govoreći, do sada smo imali Dragon Age: Origins, Dragon Age 2 i Dragon Age: Inquisition pa nije da će biti zbunjujuće koja je koja igra ako se ova bude zvala samo Dragon Age. Ipak, uz vraćanje igara na pojednostavljeni naziv kod Electronic Artsa se veće prilično neugodna tradicija. Sjetite se samo kako su izgledale igre kad su napravili reboot SimCityja, Need for Speeda ili Syndicatea. Ne ponovilo se s Dragon Ageom!

Komentari (10)

  • moordrak

    11.12.2020 - 08:57

    Krasan filmić. Školski primjer kako pokazati muda labudova u mraku.

    • SanKa

      @moordrak, 11.12.2020 - 12:55

      jel ti znaš što znači teaser ?

    • moordrak

      @SanKa, 11.12.2020 - 13:59

      A jesi li ti vidio prvi teaser za Cyberpunk prije nekoliko godina? Iste sekunde sam dobio erekciju. Ma nabijem ih ja na ono što ne smijem reći javno. Ovo smo sve znali i prije 2 godine.

    • SanKa

      @moordrak, 11.12.2020 - 16:24

      jbg nisu svi cyberpunk..evo sad je izasao pa jesi vidio kakav mess ?

    • moordrak

      @SanKa, 12.12.2020 - 02:56

      Aha. Taj “mess” igram gotovo 30 sati. I znaš što, Igra je čudo. Uživam u svakoj sekundi. Ima li grešaka? Ima. Hoće li ih popraviti? Već jesu. Išao je noćas update.

    • SanKa

      @moordrak, 12.12.2020 - 18:12

      odlicno, nisam ja protivnik igre. nazalost konzolasi su popusili ovdje 🙁 nadam se da ce bit za ps5 puno bolja situacija

    • Ezio assassin

      @SanKa, 12.12.2020 - 12:39

      Na PC-u je dosta dobar, jos malo optimizacije i tjt

  • kebbab

    11.12.2020 - 13:42

    Moglo bi biti uredu ali sačekajmo još koji trailer.

  • moordrak

    11.12.2020 - 14:19

    Zašto ne pružiti priliku nekim novim, mlađim ljudima? Nije zahvalno prejudicirati rezultate. Dragon Age kao i Mass Effect imaju štofa za solidne uratke. Volio bih vidjeti oba IP-a u punom sjaju nove generacije.

  • drazensi

    11.12.2020 - 22:16

    Treba definitivno dati priliku novim ljudima. Stari su i pokopali Bioware i onda pobjegli.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?