HCL.HR

Dying Light 2 uveo mikrotransakcije, igrači se naljutili

Zoran Žalac 09.09.2023.   •   10 komentara


U sklopu novog ažuriranja za igru Dying Light 2 potiho su ubačeni DL bodovi, odnosno mikrotransakcije i kupovanje sadržaja unutar same igre.

Nedavna vijest o tome da kineski Tencent postaje većinski vlasnik tima Techland i njihovog Dying Lighta nije naišla na odobravanje fanova. I nije trebalo dugo čekati da Techland naljuti zajednicu koja se okupila oko Dyinig Lighta.

Prije dva dana stiglo je novo ažuriranje (1.12) za prošlogodišnju igru i donijelo je neke korisne stvari. Igrači koji ponovno igraju igru ispočetka od sada mogu preskočiti prolog. Dodane su također i kraće aktivnosti kojima je cilj donijeti više raznovrsnosti u sam gameplay. Međutim, od verzije 1.12 imamo i DL Pointse kojima se unutar igre mogu kupovati dodatni sadržaji. Ili u prijevodu – mikrotransakcije.

Dying Light 2 je i prije imao kojekakve Gear Packove i slično, ali se to prodavalo izvan same igre. Uvođenjem mikrotransakcija koje nitko nije tražio zapravo je iskorišten onaj stari trik – prodaju se paketi DL bodova, a cijene su raspoređene baš tako da najjeftinijim paketom ne možete kupiti ono što biste htjeli, tako da morate kupiti skuplji paket s duplo više DL bodova.

Samim time, kupovanje dodatnih sadržaja kroz DL bodove i pakete na kraju igrače izađe skuplje nego dosadašnje rješenje kupovanja izvan same igre. Stoga su se igrači očekivano pobunili.

Reakcije su došle do ekipe Techlanda te su oni poručili kako su svjesni frustracije igrača te da rade na tome da pronađu rješenje. To ne znači da planiraju ukloniti mikrotransakcije iz igre, nego planiraju uvesti prodaju pojedinih predmeta iz paketa. Na taj način ako igrač ima “viška” DL bodova, može ih potrošiti na pojedinačni predmet bez kupovanja dodatnih bodova za cijeli paket u kojemu se taj predmet nalazi.

Također igrače podsjećaju da do 7. 10. poklanjaju 500 DL bodova svima, tako da ih se može iskoristiti na nešto u vrijednosti pet dolara. Vidite kako su zapravo obazrivi – izmislili su virtualnu valutu koju vam sada poklanjaju da vas navuku na kupovanje dodatnog sadržaja!

Označeno sa: , ,

Komentari (10)

  • Pteri Deri

    09.09.2023 - 11:47

    Ovo treba biti zakonski kažnjivo. Tužno da smo došli do točke da se u co-op i singleplayer igrama uvode mikrotransakcije, ajde multiplayer još i kužim ali ovo je bolesno

    • pleto

      @Pteri Deri, 11.09.2023 - 11:30

      Da, pogotovo tako naknadno. Kupiš igru u kojoj nema mikrotansakcija i onda ti ih kasnije uvedu i još onda to u SP igru. Nisam igrao dugo ovu igru niti sam je završio pa ne znam šta se prodaje uopće ali svejedno je sramotno.

  • Darac83

    09.09.2023 - 12:43

    Neki ekonomski stručnjaci (vjerojatno veze s gamingom nemaju) su itekako mudro izračunali cijene i skombinirali tako da (podlo) izvuku pare. Pokazali su te računice šefovima kojima se to svidjelo, a ovi pak spustili nalog developerima da se to provede. Developeri, koji su zasigurno i sami gameri i znaju što će to izazvat kod fanova, nerado ubacuju mikrotransakcije u igru (jer ne žele ostat bez posla). Sada se igrači bune, a ovi glume šok i nevjericu i obećavaju “popravit”.

    Obećani “pronalazak riješenja” u biti znači da će gore spomenuti ekonomisti ponovno sjesti za stol i malo ipak prilagoditi naplatu da ne bude toliko podlo, a sve će se upakirati u “slušamo igrače i vjerne” fanove. 😊

  • VitMeR

    09.09.2023 - 12:58

    ma kakve mikrotransakcije u singleplayer igri i katastrofa im je ovaj odgovor. bolesnici dobro da nikad nisam kupio ovu igru kad sam razmisljao

  • Iron666

    09.09.2023 - 13:32

    Čovjek bi rekao da toliki hejt od strane igrača na svim tim igrama koje imaju mikrotransakcije (SP igre pogotovo) urodi nekim plodom, ali očito da je postotak igrača kojima to ne smeta i koji ih i dalje kupuju i koriste očito poprilično veći nego suprotna strana, jer očigledno da developeri zarađuju novac i svi u tome vide easy money za obične skinove. Tko je tu lud, ja više ne znam.

    • Darac83

      @Iron666, 09.09.2023 - 21:35

      A da. Izgleda da se oni pokriju s ovo

    • Darac83

      @Iron666, 09.09.2023 - 21:35

      A da. Izgleda da se oni pokriju s ovo

    • Darac83

      @Iron666, 09.09.2023 - 21:37

      Slučajno sendao… 😊 Htjedoh reć, izgleda da se oni financijski pokriju s ovom manjinom koja to kupi (valjda je manjina? 🤔) da im ne smeta razljutit većinu.

  • Dajsikeks

    09.09.2023 - 15:09

    Skineš trainer i riješio priču 😅

  • Iceman73

    09.09.2023 - 18:45

    Odigral s kolegom co-op kampanju i to je to…jbš mikrotransakcije,tak i tak se nebum vratil igri…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?