HCL.HR

Dying Light igre prodale su se u 30 milijuna primjeraka

Lovro Maroševac 01.02.2023.   •   3 komentara


Prodaja Dying Light igara pokazala se vrlo uspješnom za Techland, čijom se brojkom pohvalio predsjednik poljskog razvojnog studija Paweł Marchewka.

Da je Dying Light odmah zapao u oči igrača i praktički u drugi plan gurnuo Dead Island, bilo je jasno od samog početka. Velika popularnost Dying Lighta natjerala je Techland da izda nastavak koji je izašao prije nepunih godinu dana.

Sada se Paweł Marchewka, predsjednik poljskog razvojnog studija, pohvalio s brojem prodanih primjeraka obiju igara. Dying Light i Dying Light 2 Stay Human prodali su se u 30 milijuna primjeraka, što je za pet milijuna više u odnosu na treći mjesec prošle godine. Upravo je tijekom tog mjeseca 2022. objavljeno kako se original prodao u 25 milijuna, dok je nastavak zabilježio pet milijuna prodanih primjeraka.

Iako nema konkretnih informacija, vjeruje se da se Dying Light 2 u proteklom razdoblju prodao za dodatnih pet milijuna primjeraka. Techland je zaključio svoju priču s Dying Lightom i u potpunosti se usmjerio prema sadržaju nastavka.

Tako će Dying Light 2 ove godine dobiti novi veliki DLC koji će ponovno proširiti već postojeću priču. Kako navode glavni developeri, bit će to potpuno novo i drugačije iskustvo nego je dosad viđeno u ovom svijetu. Navodno se očekuje i povratak poznatih lica, što bi trebalo razveseliti sve one koji su odigrali jedinicu.

Komentari (3)

  • Šljivovica23

    01.02.2023 - 16:20

    U dvici jednostavno zombiji ne nude nikakvu velku prijetnju, a i udaranje zombija nema nikakvu težinu. Grafički i parkour sve je lijepo, ali sustav borbe treba nadogradnju.

    • dragansimic22

      @Šljivovica23, 02.02.2023 - 08:25

      Tog sam se i bojao kod dvojke, glupo mi je i što nema oružija, a bojim se najviše da nema one atmosfere kada pada mrak a ti se pokušavaš vratiti u bazu ili safehouse. Uz to je bila i atmosfera katastrofe nepoznate zemlje odnosno grada.

  • HeimdallTheWhite

    01.02.2023 - 19:09

    Kupio sam jedinicu na proslom popustu i iskreno jedva cekam ovo zaigrati! Jos malo Horizona pa onda tamburanje zombija 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?