HCL.HR

Elden Ring dosegnuo 20 milijuna prodanih primjeraka

Zoran Žalac 22.02.2023.   •   74 komentara


Fantastični RPG Elden Ring došao je do okruglih 20 milijuna igrača te tako potvrdio status jedne od najuspješnijih igara u tom žanru.

Bandai Namco i From Software danas u potvrdili kako je njihov Elden Ring došao do 20 milijuna prodanih primjeraka netom prije svoje prve godišnjice od izlaska.

Već se znalo da je Elden Ring jedna od najuspješnijih visokobudžetnih igara unatrag nekoliko godina, a ovaj rezultat to još jednom potvrđuje. Nagrađivano djelo From Softwarea tako je postalo dio probrane RPG ekipe koja je prešla 20 milijuna igrača jednom igrom. Među takvim naslovima do sada su bili Pokemoni (više njih), TES V: Skyrim, Zelda: BOTW, The Witcher 3 , Diablo 3 i Borderlands 2.

Komentari (74)

  • Lepoglava

    22.02.2023 - 09:09

    Zasluženo. Top igra. Nema puno takvih

    • dragansimic22

      @Lepoglava, 22.02.2023 - 09:43

      Jel bolja od Sekira

    • SanKa

      @dragansimic22, 22.02.2023 - 11:28

      apsolutno jest. jer je open world, mozes neke dijelove skippat ako su preteski, vratiti se kad podignes level. sekiro te fura za ruku i nekad imas 3 bossa zaredom i to je to, ne mozes nista tu.

    • dragansimic22

      @SanKa, 22.02.2023 - 12:21

      a priča, jel kriptična kao u bloodborneu gdje moraš na youtueu tražit objašnjenja ili je filmska kao u sekiru

    • SanKa

      @dragansimic22, 22.02.2023 - 14:51

      dosta kripticna, tj mozes dobit kontekst ali se moras potruditi..pricat sa svima, hrpa tog je na kapaljku. ali unatoc tome, lore je fantastican

    • dragansimic22

      @SanKa, 22.02.2023 - 15:25

      problem tog pristupa, zapneš na bossu, odeš na drugi kraj mape, zaboraviš na story ili npc questlinove pogotovo jer je i dugačka igra, to sam čitao negdje

    • SanKa

      @dragansimic22, 22.02.2023 - 17:17

      to je isto istina, tako da je open world mapa dvosjekli mac, mozes hrpu infa dobit odjednom

    • MAJSTOR RINGO

      @SanKa, 22.02.2023 - 17:26

      Nije mač sa dve ostrice ako za side qvestove imas makar neki dnevnik, bilo sta to te moze podsetiti na qvest, da su makar obelezeni na mapi, kazem bilo sta, nesto suptilno da te podseti, toga u ER jednostavno nema, a mapetina je mamutskih razmera i raznoraznih bosseva itd… pa ko ce se setiti drug na neki qvest posle recimo neke boss bitke koju ponovis 50 puta, plus sto oni menjaju lokacije, cak i ako ga nadjes posle nekog vremena moze da ti fejla qvest jer si pre toga nesto uradio a da nisi imao pojma.

    • Zvonimir Komar

      @SanKa, 22.02.2023 - 13:58

      To je za raspravu. Niti za jednu From igru ne bih rekao da je objektivno bolja od neke druge. Meni je Sekiro najbolja From igra. Mislim, OK, DS1 je bolji od DS2 – to se recimo može braniti nekim objektivnim argumentima…ali ovo recimo što navodiš kao prednos ER nad Sekirom ( i DS igrama onda) ima svoje prednosti i svoje mane.

    • Lepoglava

      @Zvonimir Komar, 22.02.2023 - 20:23

      Ima i tu nešto

    • MAJSTOR RINGO

      @dragansimic22, 22.02.2023 - 12:14

      Bolja, ali i dosta laksa🙂

    • dragansimic22

      @MAJSTOR RINGO, 22.02.2023 - 12:20

      ja sam se pretrgao na prva dva bossa, onog trolla pred vratima i nakon toga onog Genichira na vrhu templea, kad sam ga svladao, onda me uništio onaj majmun s mačem, i onda me zadnji boss izbacio iz takta, al sam počeo cijenit combat zbog zadnjeg bosssa, takvo mačevanje nigdje nema, i kad sam ga uspio pobjedit, osjećao sam se nepobjedivo i kreno drugi playtrough, i opet me onaj troll pred vratima izubijo

    • MAJSTOR RINGO

      @dragansimic22, 22.02.2023 - 13:17

      Sekiro ti se zasniva iskljucivo na bliskoj melee borbi, mozes da pleses oko neprijatelja ceo dan, ne pomaze, moras da mu razbijes posture, napadas, deflectas itd…
      Elden Ring ti je drugacija prica, imas klase, carbonjak itd… dalekometna oruzja.
      Ono sto mnogo olaksava igru po meni je spirit of ashes, nagruvas ga na +10 i mnogo ti pomaze tokom boss borbi, plus mozes da farmas rune do besvesti i tako nabildas lika koliko hoces.
      Ja sam ER prosao relativno lako, a nisam neki ekspert za takve igre, u stvari to mi je bila prva igra.

    • SanKa

      @dragansimic22, 22.02.2023 - 14:51

      ja sam doslovno na majmunu ragequitao kad sam ga ubio, a onda se liku 2. health bar napunio. fuck that

    • dragansimic22

      @SanKa, 22.02.2023 - 15:24

      da, gadan je i zahtjeva deflektanje u drugoj formi, i onda te mučki navuče da ga udariš više puta pa te instakila kad se digne, good times

    • Aldin219

      @MAJSTOR RINGO, 22.02.2023 - 12:57

      Bolja prica od Bloodborne-a? Jako tesko.

    • MAJSTOR RINGO

      @Aldin219, 22.02.2023 - 13:09

      Ne od Bloodborna, vec od Sekira, a ako cemo iskreno fromsoftwere nije cuven po nekom vrhunskom narativu i side qvestovima🙂

    • Zvonimir Komar

      @MAJSTOR RINGO, 22.02.2023 - 14:02

      Miyazaki razumije kako medij igara funkcionira po pitanju priča. Zato se i drži lore-a i onda ostataka lore-a u dizajnu svijeta, itema i protivnika, što mu je temeljna (jedina?) mehanika za pričanje priče. To u ovom mediju funkcionira puno bolje od eksplicitnih narativa. Svi eksplicitni narativi u ovom mediju, čak i oni koji su najviše hvaljeni (TLOU, Witcher itd.) meni djeluju kao trećerazredne knjige – preloše. Zato što ovaj medij zapravo ne trpi takav način pričanja priče.

    • ImeiPrezime

      @Zvonimir Komar, 22.02.2023 - 14:13

      Upravo tako. U FromSoftwareu su odavno razumjeli da su igre interaktivni medij i znaju koristit prednosti tog koncepta umjesto da rade što i većina AAA developera kad sjeckaju igru na dijelove gameplaya i dijelove priče što u 99% slučajeva ispadnu cutscene.

    • Aldin219

      @Zvonimir Komar, 22.02.2023 - 14:17

      Odlicno receno. Igre kao mediji imaju toliko veci potencijal od toga sto se danas smatra “dobrim storytellingom” da mi apsolutno nije jasno kako niko ne kapira od developera.

    • Lepoglava

      @Zvonimir Komar, 22.02.2023 - 20:24

      Apsolutno se slazem

    • Aldin219

      @MAJSTOR RINGO, 22.02.2023 - 14:08

      Ne bih sad previse ulazio u diskusiju jer svjestan sam sta se parotira i misli o tim igrama, ali mogu ti reci sta mene kao igraca licno najvise privlaci tim igrama, a to je prica. Lore, kompletan kompleksni ekosistem likova, bogova, i raznolikih sila koje djeluju ili su djelovale u tom svijetu i koje su uvijek nekakve hiperbole stvarnih sila i filozofija naseg svijeta. Ulaze uvijek u najdublje teme covjecanstva i prave toliko kompleksne likove da se i dan danas izucavaju.

      Cinjenica da nije “narativ” kao sto je npr God of War ili neki film recimo, nije to da su oni napravili “losu” pricu, vec je to poanta ovih igara. Sta mislim kad to kazem? Mislim da je igrac stavljen u poziciju da udje u jedan svijet kao u nesto novo, gotovo potpuno nepoznato (slicno kao u pravom zivotu) i da onda polako na osnovu svijeta i onoga sto vidis pocnes kreirati svoju pricu. Svaki elemenat u svijetu je postavljen sa namjerom i ciljem, nema praznog prostora. Moglo bi se reci da je igrac taj koji mora RADITI da slozi cijelu puzzlu ukoliko to naravno zeli.

      Ne kazem ja da je to za svakoga. Nije ni citanje Sekspira za svakog, neko ce reci to su budalastinje, pa ja to nista ne razumijem. Moram traziti uputstvo da shvatim sta se tu desava. I to je posteno, ali da neko kaze da nema pricu u naraciju samo zato jer je komplikovana za uhvatiti i razumjeti, to mi naravno smeta jer je Miyazakijeva GLAVNA poanta ovih igara bila da isprica price o covjecanstvu na svoj nacin.

      Pogledaj samo KOLIKO briljantnih likova su napravili. Ugl. shvatam reputaciju i shvatam da je vecini igraca prica cutscene u kojem ti se kaze koje cudoviste ne valja, a koje valja, ali ovo je nesto drugacije.

    • MAJSTOR RINGO

      @Aldin219, 22.02.2023 - 14:48

      Sve ja to razumem, cenim, ne mogu da kazem da nisam uzivao u ER-u, koliko sam uzivao u jednom delu, toliko mi je bio frustrirajuci u nekim drugim segmentima, ne mislim samo mlataranje sa bossevima, vec u samom narativu i side qvestovima, koje lako mozes da zaseres ako malo ne pazis, ne slusas, dal ces ga ikada videti vise, veliko pitanje. Pa znas kako, sta je pisac hteo da kaze, koju je imao viziju, ja treba sada to da rascivijam, rastumacim, pomocu Laurusove enciklopedije i YT vodica, pa ipak je to samo video igra, da se opustim uz par sati slobodnog vremena kojeg imam, a ne da mi igra bude frustracija, da lomim dzojstik ili nedaj boze tv. Pa vidi cenim kao sto sam rekao i ER i ostale igre Fromsoftwere studija. Ali mislim reci da ce Mizajake sada preko video igre da me nesto duhovno prosvetli, prosiri vidike i otvori horizonte, pogled na svet itd… poredjivati ga sa Šekspirom, stavljati u istu ravan itd… mislim, ne znam, sta da kazem, ono u najmanju ruku je to blasfemija!
      A sto kazes nema smisla polemisati, i nemam nameru zaista, samo sam hteo da kazem da malo preterujes, ali razumem da si fasciniram radom i delom gospodina Mijazakija, sve u redu kompa, Pozdrav.

    • Aldin219

      @MAJSTOR RINGO, 22.02.2023 - 16:17

      Vidi kao neko ko je izlizao Sekspira Iskreno cesto ljudi kazu da je blasfemija ali ja mislim da nije. IAKO ja nisam poredio dvoje vec sam rekao da je argument: „Nemam ja vremena da to razumijevam“ totalno nebitan. To sto neko nema vremena da shvata Sekspira, ne znaci da je ljubavni roman sa trafike bolji.

    • MAJSTOR RINGO

      @Aldin219, 22.02.2023 - 16:32

      A mogu da se kladim, naravno neces to priznati nikad, da si visio satima na YT kako i sta raditi sa odredjenim side qvestovima, da bi ih resio do kraja, jedino ako nisi zajedno sa Mijazakijem radio na prici, ne bi me cudilo kolilo si fasciniran, mislim jednom igrom, pa ti je argument Sekspir. Salu na stranu, ja ni u jednom trenutku nisam pljuvao po igri, da je smece itd…
      Daleko od toga, samo mi malo smeta da je neko pro

    • MAJSTOR RINGO

      @MAJSTOR RINGO, 22.02.2023 - 16:33

      Glasava najboljom igrom svih vremena, svetinjom gaminga itd…
      Mislim da je malo overrated.

    • dragansimic22

      @Aldin219, 22.02.2023 - 13:14

      Dobra priča, iznimno loš storytelling

    • Aldin219

      @dragansimic22, 22.02.2023 - 14:14

      Apsolutno se ne slazem. Mislim da zapravo rijetko koja igra koristi mediji igre na tako dobar nacin da isprica pricu kao From Soft igre. Sta znaci storytelling? Da sjedis negdje i da ti neko prica pricu? Da ti neko u formi dijaloga objasni radnju price? Ali to su knjige i filmovi, a igre imaju daleko veci potencijal. Ono sto From Soft radi jeste da napravi interaktivni svemir u kojem je prica ispricana kroz oci igraca i u onome sto igrac vidi/interpretira. Je i ja obozavam igrati Uncharted, ali evo npr Bloodborne je metafora za nas stvarni svijet napisana do najmanjeg detalja. Nije to isto. To je kao porediti jabuke i narandze. Postoji razlog zasto je “los storytelling” isto kao sto u Unchartedu postoji razlog zasto je “dobar storytelling”.

      Ali opet ponavljam, ne ocekuje se od svakog da duboko ulazi u tumacenja igara i da ih razlaze na faktore niti da developeri prave takve igre. Ali TAJ POTENCIJAL postoji u mediju kao sto je igra i to je nekim igracima poput mene zanimljivo i kruna gaminga. Bas zbog toga sto se mozes izgubiti u tome mjesecima i u communityima otkrivati tajne i filozofirati o tome. I to je to.

    • dragansimic22

      @Aldin219, 22.02.2023 - 15:21

      Apsolutno se ne slažem, igra mora imati pristupačan storytelling, a ne da velika veličina ljudi mora na youtube da skuži što se dešava. Ovo je tip rasprave tko voli filmove s konkretnim krajem ili apstraktnim krajem “što se dogodilo – ostavljamo vama na interpretaciju…” i zato većina top G filmova nije takva, isto vrijedi za gaming. Pričamo objektivno, većina nije kao ti, a sukladno tome, masterpiece ne može biti igra ili film čiji stil obožava minorni dio fanatika.

    • Aldin219

      @dragansimic22, 22.02.2023 - 16:15

      Bas obrnuto. Masterpiece je ISKLJUCIVO nesto sto masa ne cijeni. Kao sto sam ti rekao vec, nije bitno sta da ti kazem, ti imas svoje i to je precool. Respekt

    • dragansimic22

      @Aldin219, 23.02.2023 - 08:50

      Kako objašnajvaš Kuma onda? I poanta nije što masa cijeni, nego što uspijeva razumjeti putem načina pričanja priče. Isti vrag je s apstraktom umjetnosti, većina razumije Davnčija i Mikelanđela, no razumjeti postmodernizam, nasumično razbacane crte i boje koje reprezentiraju neke osjećaje. Sorry, to nikad neće biti masterpiece.

    • ImeiPrezime

      @dragansimic22, 22.02.2023 - 17:56

      Znači po tvojoj logici Avengers Endgame je masterpiece, a primjerice ruski ratni film Come and See to ne može biti jer nije film kojeg mase obožavaju? Zanimljiva mi je ta tvoja logika, moram priznat.

    • dragansimic22

      @ImeiPrezime, 23.02.2023 - 08:15

      Glupost, poanta nije da masa uživa, nego da razumije, ti možeš razumjeti i popljuvat, recimo kao što ja razumijem Avengers al pljunem na svakog kome je to masterpirece, taj ruski film ne mora imati veliku publiku da bude masterpiece, no ako mu je priča preapstraktna, neće biti u top 100 nikome

    • ImeiPrezime

      @dragansimic22, 23.02.2023 - 12:41

      Opet kriva i glupa logika. Prihvati da ima ljudi koji cijene kad ih igra (ili film, knjiga, serija…) natjeraju na korištenje mozga. To što ti možda nisi takab nego voliš mozak na pašu dok gledaš filmove npr. je u redu, nikakav problem sa time. Ali tvrditi da kvaliteta djela opada jer određena količina publike ne shvaća smisao je smiješno. Tvoj argument da popularnost diktira kvalitetu jednostavno ne stoji. Filmovi kao Inception i Interstellar ili serije kao Dark su poprilično kompleksne i ne može ih svatko razumjeti. To ne utječe na kvalitetu serije.

    • dragansimic22

      @ImeiPrezime, 23.02.2023 - 13:03

      Zvučiš mi sad kao oni snobovi iz postmodernističkih galerija – “preglup si da razumiješ, to samo odabrani razumiju, HIGH IQ”, a 3 crte na platnu– no thank you. Davidov kip je i dalje bolje nego išta iz postmodernizma ili glupog nadrealizma Salvadora Dalija.

    • ImeiPrezime

      @dragansimic22, 23.02.2023 - 14:13

      Dragi moj pričamo o igri u kojoj je cijela priča izrazito razumljiva ako samo popratiš dijeloge sa svim likovima, par cutsvena i

    • ImeiPrezime

      @ImeiPrezime, 23.02.2023 - 14:18

      Slučajno poslao u po pisanja. Uglavnom, pričamo o igri u kojoj su ti sve potrebne informacija na raspolaganju ako si u stanju popratiti par dijaloga i cutscena te pročitati par item descriptiona. Stvarno ne zahtijeva toliko puno od igrača. Usporedbe sa salvador dalijem su totalni promašaj.

    • dragansimic22

      @ImeiPrezime, 23.02.2023 - 14:43

      Nije tako jednostavno, pa pogledaj https://www.youtube.com/watch?v=wjWOy6ioVHI , pa koji to još video ima, pogledaj dolje komentare. Item description, zbilja? To ti je protuargument, igra ukupno ima 5 cutscena, fuck item descriptione. Nije usporedba, nego parallela i čisti je pogodak.

    • ImeiPrezime

      @dragansimic22, 23.02.2023 - 14:56

      Šta ti točno misliš da si dokazao sa davanjem linka na ovaj video?
      “Fuck item descriptione” ma da. Jebeš čitanje, tko je to vidio. Samo dodatno pokazuješ svoju lijenost i naviku da ti se sve servira. Ni Vaatiju ni ikome drugom od ovih youtubera Miyazaki nije dao više informacija nego tebi. To što ti nisi u stanju obratiti pažnju na sadržaj koji konzumiraš(a kamoli jos zaključiti što na svoju ruku iz toga), bilo to igra film il nešto treće, je isključivo tvoj problem.

    • dragansimic22

      @ImeiPrezime, 23.02.2023 - 15:18

      Item descriptioni nisu dobar način pričanja priče koliko god ti to tvrdio, a pola njih možeš olako i mimoići. Šta je je, u jednom odigravanju Bloodoborna nije moguće funkcionalno shvatiti priču, a foru da mjesecima istražuješ mačku objesi o rep, lijenost hahaha.

    • ImeiPrezime

      @dragansimic22, 23.02.2023 - 15:48

      A slušaj. Svakom svoje. Ja uživam igrajući ove igre te cijenim način na koji igrač kroz interakcije sa igrom doznaje paralelno i o svijetu i priči kao i o gameplayu. I cijenim kako kroz svaki ponovni prelazak shvatiš nešto novo. Ti ako preferiraš igre koje nakon svakih 10 minuta gameplaya stanu da bi ti kroz 10 minuta dugu cutscenu riječ po riječ objasnili sve što se događa ti igraj takve igre. Možda ti voliš kad te se do svakog questa ili lokacije vuče za ruku, ja preferiram kad kroz istraživanje sam doznajem o igri.
      P.S. Glavna radnja i motivi Bloodbornea (kao i ERa i DSa) se bez problema shvate čak na prvom prelasku (od jedno 30ak sati cca). To je činjenica. Ja i mnogi drugi smo uspjeli, stvarno nije kvantna fizika.

    • dragansimic22

      @ImeiPrezime, 24.02.2023 - 09:25

      Opet ideš u ekstreme, ne ne pričamo o Unchartedu ili Ubisoftu, pričamo o item descriptionima i 5 cutscena u cijeloj igri uz preveliku kriptiku. Sekiro je imao isti sistem, a 10 puta bolji storytelling.

    • ImeiPrezime

      @dragansimic22, 24.02.2023 - 12:14

      Sekiro je imao najdosadnjiji svijet i lore od Fromsoft igara. Ni blizu kvalitete kao Bloodborne npr. Tako da se ne slažem s tobom.

    • dragansimic22

      @ImeiPrezime, 24.02.2023 - 13:11

      pričamo o storytellingu, čak i s “inferiornijim” loreom priča je bolje ispričana od Bloodobornea, a da ima najdosadniji svijet je najgluplja izjava koju sam čuo ikada, igra je čak dobila Game of the year, jedino je Elden Ring na nivou Sekira, ostalo kao da ne postoji. Čitav dark souls moš u smeće pospremit.

    • ImeiPrezime

      @dragansimic22, 24.02.2023 - 13:46

      🤣🤣🤣🤣 dobra. Još me nasmijavaj, slobodno. Sljedeće pokušaj reći kako je dio nakon owla kad 5 minuta moraš vrtit dijaloge i prisluškivanja sa Kurom dobar storytelling. Toga fali u dark soulsu, vjerojatno zato i hvališ sekiro 😂😂

    • dragansimic22

      @ImeiPrezime, 24.02.2023 - 13:51

      nije, samo je bolji od Bloodbornea koji nema dijaloga, i u cijeloj igri ima 3 cutscene u kojima ne znaš što se događa, vrati se čitanju item descriptiona, izgleda da ti je to jedni ispravni način storytellinga

    • ImeiPrezime

      @dragansimic22, 24.02.2023 - 14:03

      Stvarno je tužno koliko kritiziraš čitanja teksta kao način pripovijedanja. Jesi li u životu knjigu pročitao? I tamo ti ima puno čitanja, znaš.

    • ImeiPrezime

      @dragansimic22, 22.02.2023 - 14:07

      Razlike su minimalne, obje su 10/10 igre. Meni je ER nijansu draži, ali Sekiro je u svom podžanru igra sa vjerojatno najbolje osmišljenim combat sustavom ikad te sa nekim od najboljih boss fightova općenito u gamingu (šteta što ih je količinski dosta malo i što Sekiro nema dlc)

    • dragansimic22

      @ImeiPrezime, 23.02.2023 - 08:16

      Kupujem ga, uvjerio si me, sam čekam sniženje na PS-u

    • Lepoglava

      @dragansimic22, 22.02.2023 - 20:21

      Jel bolja Bella Hadid od Beyonce. Ne u glazbenom smislu :)))

    • Zoran Žalac

      @Lepoglava, 24.02.2023 - 10:32

      Hah! A malo sam umro kad je tip umjetnost krenuo analizirati iz ugla kompetitivnosti.

    • dragansimic22

      @Zoran Žalac, 24.02.2023 - 13:53

      dobre paralele i dobro objašnjeno, kaj fali

    • Zoran Žalac

      @dragansimic22, 24.02.2023 - 13:55

      Fali tebi zdravog i smislenog razmišljanja, kao i obično.

    • dragansimic22

      @Zoran Žalac, 24.02.2023 - 13:58

      Smisleno je itekako, samo odbijaš to prihvatiti. I sam Tolkein je rekao jednom da mrzi sve forme alegorije. Zamisli gospodara prstenova, a da ne znaš što se događa ili da je većinski “apstraktno”, leave it open for intepretation. Nikad ne bi dosegao nebesa.

    • ImeiPrezime

      @dragansimic22, 24.02.2023 - 14:05

      Jadan ti kad kreneš čitati Silmarillion

    • Zoran Žalac

      @dragansimic22, 24.02.2023 - 14:26

      Nah, baš nikakvog smisla nema što pričaš. Ljepota umjetnosti je ta što ne robuje uniformiranosti i ne podliježe tome što ti smatraš pravilnijim ili “boljim”. Ima izvrsnih priča koje su ispričane apstraktno i ima izvrsnih priča koje su ispričane doslovno. Nije to ili jedno ili drugo – zašto bi moralo biti. Umjetnost nije egzaktna znanost. Ali, kao i hrpu puta kad sam ti pisao, ti ne želiš vidjeti dalje od svog nosa i ne prihvaćaš tuđe preferencije, pa po defaultu ni ne možeš razumjeti nešto da bi to prihvatio.

  • SanKa

    22.02.2023 - 09:30

    neopisivo dobra igra. kad ce posteni DLC ?

    • mtgamer

      @SanKa, 22.02.2023 - 09:43

      Mislim da bi DLC mogao bit najavljen sad kad igri bude prva godišnjica.

  • mtgamer

    22.02.2023 - 09:42

    Remek djelo

    • Lepoglava

      @mtgamer, 22.02.2023 - 20:26

      To je neprijeporno

  • Aldin219

    22.02.2023 - 12:58

    To samo znaci vise From Software projekata u buducnosti. Hvala Bogu

    • Aldin219

      @Aldin219, 22.02.2023 - 14:23

      Moje zelje: Bloodborne remake za PC, Sekiro 2, Dark Souls Remake, Bloodborne 2?, i onda daj nove IP-e koliko god mozes. Elden Ring 2 moze naravno i vjerovatno ce i biti, ali iako je fenomenalna igra, nostalgija me vise vuce na ove starije naslove.

    • ImeiPrezime

      @Aldin219, 22.02.2023 - 14:55

      Ma remakeove nek ostave Bluepointu, a i Sekiro i Bloodborne funkcioniraju savrseno samostalni. Da se mene pita, samo nek stvaraju nove IP-ove i idu u različite žanrove kao što su sa Sekirom nakon narednog Armored Corea.

    • mg

      @ImeiPrezime, 22.02.2023 - 15:45

      Smorili me mačevi i magije, sad bi mi više odgovara neki Souls sa puškama od FromSoftware. Remnant ima mnogo zabavniji co-op, bar meni.

    • ImeiPrezime

      @mg, 22.02.2023 - 17:59

      Pa da, ne bih se bunio da malo ohlade sa mačevima, magijom i zmajevima na neko vrijeme. Drago mi je da im je idući projekt sci fi, nek slobodno malo nastave u tom smjeru ako se njima svidi. Futuristični distopijski setting za souls igru isto ne zvuči kao loša ideja za sljedeću igru.

    • mg

      @ImeiPrezime, 22.02.2023 - 20:01

      Čekaj jel to onaj Armored Core (sci fi) što se igrao po igraonama na ps1?

  • LegendaSvjetska

    22.02.2023 - 13:31

    definitivno naj overrated igra zadnjih 5-6 godina

    • PrydaCro

      @LegendaSvjetska, 22.02.2023 - 13:59

      Ma ja.

    • Aldin219

      @LegendaSvjetska, 22.02.2023 - 14:21

      Jel ti to na avataru onaj trener PSG-a?

    • LegendaSvjetska

      @Aldin219, 22.02.2023 - 19:36

      da

  • ImeiPrezime

    22.02.2023 - 14:02

    Ako se ne varam, jedini među tim uspješnim nabrojenim rpg igrama koja je skroz novi IP, a ne nekakav nastavak ili remake. Nadam se da će ove brojke potaknuti ostale developere da razmotre pristup kreiranju otvorenog svijeta u AAA igrama jer pored elden ringa, većina drugih izgleda drugorazredno. Miyazaki sa svojim prvim open worldom cijeloj industriji očitao lekciju.

  • ilfenomeno11

    22.02.2023 - 15:02

    završio jučer, grafika je top na PS4 Pro kao i igra, pitam se kakva je onda na PS5, nisam igrao niakd njihove igre, ali ova mi je težine tipa Witcher 3, jedino je bio problem na početku otkud krenuti i tu sam morao pogledati 30ak min video tutoriala i to je bilo to, poslije išlo sve glatko do kraja. ocjena 10/10 samo mi se smuči kad vidim da gow koji je igra za djecu i koji nije ni blizu Elden RIngu trpaju skoro u isti koš. ne znam koja će mi igra biti dobra nakon ove…

    • mamojebac

      @ilfenomeno11, 22.02.2023 - 16:13

      Slažem se sa vise manje svime, sem toga da je Witcher teška igra haha
      I ovo usporedbe različitih igara je bezveze, no nekome je nešto vrh. Na kraju krajeva ovisi o puno čimbenika koja je igra bolja. Samo eto, osobni uvijek presudi haha

  • IgorBiH

    22.02.2023 - 15:12

    Top 3 igra svih vremena za mene uz RDR2 i Witcher 3.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?