HCL.HR

F1 22 u novim problemima – igrači na Steamu i Originu ne mogu zajedno igrati

Lovro Maroševac 28.06.2022.   •   3 komentara


Iako F1 22 službeno izlazi za tri dana, oni koji su prednaručili igru već ju danas mogu igrati, ali i to nije prošlo bez većih problema.

F1 22 službeno izlazi 1. 7. u petak za sve platforme. Neki igrači dobili su priliku već danas zaigrati i to isključivo oni koji su prednaručili Champions Edition. Naravno da prvi dan ranijeg pristupa igri nije mogao proći bez problema.

Prva stvar koja se dogodila je ta da pola dana igrači na Steamu iz nepoznatih razloga nisu uopće mogli ući u igru. To se prije sat vremena razriješilo, no u isto vrijeme se pojavio problem na Originu koji i dalje nije riješen. Tamo su se igrači od jutra mogli normalno spojiti u F1 22, no ne i ući u multiplayer koji je iz nekih čudnih razloga onemogućen. Igračima piše da su im računi na Originu suspendirani, no u stvarnosti to nije takav slučaj. Na forumima Electronic Artsa javljeno je svima da je to problem razvojnog studija koji se već rješava.

Ono što je najviše razljutilo igrače jest informacija da igrači na Steamu i Originu neće moći igrati zajedno. Korisnici ove dvije platforme do zajedničkog igranja morat će pričekati uvođenje cross-playa kako bi mogli uživati u utrkivanju jedni s drugima. To naravno velikoj većini nije dobro sjelo, ponajviše radi činjenice da FIFA igre bez problema funkcioniraju, bez obzira s koje platforme se pokretale. Kad će cross-play doći, to zasad nije poznato, no prema prvim nagovještajima bit će potrebno barem dva mjeseca do implementacije tog sustava.

Ovakva blokada između Steama i Origina definitivno neće dobro sjesti članovima ligaških zajednica koji će sada morati čekati s početkom svojih liga ili ih organizacijom podijeliti na Steam i Origin. F1 22 službeno izlazi za tri dana, a prvi dojmovi nisu nimalo dobri. Mi smo svoj recenzentski primjerak dobili i naporno radimo da vam ga dostavimo u narednim danima.

Komentari (3)

  • SanKa

    29.06.2022 - 10:47

    taj origin je takvo smece, dajte ljudima da igraju najnormalnije igre bez tih launchera

    • Strahinja Radonjic

      @SanKa, 29.06.2022 - 13:25

      Kakav je onaj EA Launcher ili kako mu već beše ime? Taj bi trebao da zameni Origin? Verovatno isti q drugo pakovanje. Još uvek je u Beti mislim.

  • StargateFan

    29.06.2022 - 18:26

    Ma F1 ne možeš igrati nikako, to stalno netko lagga… Ali bitno da imamo superaute u igri, nema veze što je multiplayer sranje već godinama i što imamo iste bugove a koliko čitam bez DayOne patcha ova igra ih ima više nego zadnji dva nastavci zajedno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?