HCL.HR

Sony ne želi da Fallout 4 ima modove na PlayStationu 4

Zoran Žalac 10.09.2016.   •   6 komentara


Iz Bethesde su priopćili kupcima PS4 verzije Fallouta 4 da im oni ne uskraćuju podršku za modove, uperivši prst prema Sonyju.

fallout-4-tomica

Korisničke modifikacije za igre poput Skyrima i Fallouta na PC-u su pravi spas i blagodat te platforme. Nešto slično ove je godine omogućeno za Fallout 4 u Xbox One verziji, premda su ti modovi na konzolama u manjem broju i nisu toliko ambiciozni kao na PC-u. Fallout 4 trebao je također dobiti podršku za modove na PlayStationu 4, no kako sada stvari stoje – to se neće dogoditi.

Mnogi su igrači zbog toga prozivali Bethesdu (jer je obećana podrška kasnila nekoliko mjeseci), no iz Bethesde tvrde kako krivnja za nepostojanje te podrške pripada samo Sonyju. Naime, Sony ih je nakon višemjesečnih pregovora obavijestio kako neće odobriti da korisnici distribuiraju svoje modove onako kako to rade i na Xboxu One.

Prije otprilike dva mjeseca navedena podrška za modove bila je u fazi beta testiranja i ondje se baš i nije proslavila. Modovi su na Xboxu One imali svojih problema, no u slučaju PlayStationa 4 problemi su bili značajni – kvarili su zvuk u igri, usporavali ju te imali limit od samo 900 MB prostora što je duplo manje od 2 GB limita na Xboxu One.

U Bethesdi navode kako su potrošili dosta vremena i novca da bi tek tako digli ruke od dovođenja modova na PS4 konzolu, ali da su im ruke sada svezane. Nije nemoguće da se Sony jednom predomisli oko ovoga, no za sada od toga neće biti ništa do daljnjega. Osim Fallouta 4, zbog ove odluke patit će i Skyrim: Special Edition.

Naravno, u Microsoftu su jedva dočekali ovakav rasplet situacije pa su na Twitteru već podboli Sony poručivši kako će se Skyrim: Special Edition fino vrtjeti na Xboxu One s korisničkim modovima.

Komentari (6)

  • GTA222

    10.09.2016 - 14:37

    Rekt, eto vam konzole 😀 PC master race.

  • RapthorPechina

    10.09.2016 - 16:30

    Meni se čini da je mračna stra sile zavladala Sony-em

  • fez

    11.09.2016 - 12:29

    Vi bi besplatni sadržaj e pa ne ide to tako. Dobro je da nam ne naplaćuju pristojbu na kontroler.

    • ezrail

      @fez, 11.09.2016 - 23:07

      Ne izlijeći s tim idejama samo tako, inače najebasmo…..

    • Tony Ghost

      @fez, 12.09.2016 - 09:33

      Dobro kazes.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?