HCL.HR

Fallout 76 ipak neće postati besplatan, za sada

Pero Mlinar 23.01.2019.   •   7 komentara


Posljednjih nekoliko dana kružile su glasine da bi Fallout 76 uskoro mogao postati besplatan za preuzimanje. Njih su u Bethesdi kategorički demantirali.

Priča ide ovako. Fallout 76 izašao je na tržište 14. 11. 2018. i nije zadovoljio gotovo nikoga. To je ukratko to. Ipak, novi Bethesdin naslov niti nakon izlaska nije zaživio kao što su znali zaživjeti neki drugi inicijalno ne sasvim vrhunski naslovi. Pružena podrška bila je spora i neuvjerljiva, grešaka u kodu i dalje bezbroj, a broj igrača padao je iz dana u dan. Nakon što su iz Australije ovih dana stigli internetski brzojavi da u trgovinama navodno više nema kopija te igre (i to ne zato jer su se rasprodale), neki cinici među nama poveselili su se da je to siguran znak da će Fallout 76 prijeći na F2P model te postati besplatan za igranje.

Od toga ipak neće biti ništa. Barem zasad. Tu je glasinu Bethesda brzo i efikasno odagnala objavom na Twitteru:

Naravno, bilo bi čudno da su u tvrtki samo tako odlučili dignuti ruke od tek dva mjeseca staroga naslova. Osim toga, prelazak na F2P model zasigurno bi tražio velike promjene u dizajnu Fallouta 76 – pogotovo u sustavu njegove ekonomije. Svijet Fallouta 76 sadrži dvije valute te je osmišljen s namjerom da u njemu mogu uživati i igrači koji ne posežu za mikrotransakcijama. Da se kojim slučajem makne inicijalna novčana naknada potrebna za igranje naslova, jasno je na kojemu bi mjestu Bethesda mogla tražiti jedini izvor financija. Ne želimo pritom reći da su u Bethesdi pohlepni te bi besplatni naslov pretvorili u simulaciju mikrotransakcija. Prisjetite se samo njihovih dosadašnjih praksi i odlučite sami radi li se o dobroj ideji.

Komentari (7)

  • Raba

    23.01.2019 - 13:15

    Bit će ove godine na PS plusu jedan mjesec. Mark my words.

    • Holysheat666

      @Raba, 24.01.2019 - 12:00

      bas..moglo bi…ionak na ps-plusu su samo skart igre djabe… ovo sto djele..od ljeta nisu nis posteno dali..sve neke igre koje kupis na akciji za 40kn..neisplati se pretplata uopce ni nemam je vise..online me ne zanima..nit te igre sto kao daju od srca.mos mislit nisu za nist.

  • Solokow

    23.01.2019 - 16:33

    Neće postati besplatna kada ju nitko ne želi ni džaba .

    • Duanador

      @Solokow, 23.01.2019 - 17:25

      odlican komentar 🙂

  • Gastarbajter

    23.01.2019 - 19:00

    a vidis ti kaki su to glupani. prave propalu igru i trose pare i vreme umesto da se svim snagama fokusiraju na tes6. za tu igru su ogroman ocekivanja. nadam se samo da nece biti razocarenja. treba nadmasiti peticu.

  • lliquid_

    24.01.2019 - 11:15

    Posljednjih nekoliko Fallout igara je donekle fail ali po meni je F4 bolji od F76,xD

  • Holysheat666

    24.01.2019 - 11:58

    haha..uzeo sam igru na plati ru..za 2 dolara acc..ak bude free to play ocu refund..od rusa hahaha

    igra je tolko losa svima..da ti niko nece ni drpit acc..ovaj acc je drpit vjerovatno ,ja sam ga kupio legealno..kako god..ne trudi se nitko osim mene spajat na acc ahahhaah…

    sad ce svi rec lud sam..al men je fallout 76 bolji od fallout 4…koji nema nis rpg elemenata.. i najgori fallout po men

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?