HCL.HR

Fenomenalni VR mod za Resident Evil Village skoro je dovršen, evo kako izgleda

Zoran Žalac 16.05.2022.   •   3 komentara


Modder pod nadimkom Praydog lansirao je potpuno igrivu verziju VR moda za Resident Evil Village. Rezultat je prilično impresivan – do trenutka kad igraču ne postane mučno.

Resident Evil Village nije igra koja je dizajnirana za igranje u virtualnoj stvarnosti. No, kako se igra iz prvog lica, dosta je dobar kandidat za to. A zahvaljujući modderu pod nadimkom Praydog, sada je Village zapravo naprednija VR igra od Resident Evila 7 koji je imao službenu podršku za VR.

Naime, Praydog je u svoj VR mod uspio implementirati punu kontrolu za ruke Ethana Wintersa. Da stvari budu još impresivnije, radi se o implementaciji gdje ruke nisu odvojene od tijela samog igrača, što cijelu stvar čini realističnijom u nekim trenucima, u drugima pomalo komičnom. U bilo kojem slučaju, cijeli je sustav daleko napredniji od onog Capcomovog u RE7, gdje je igrač ciljao pomoću headseta, tj. pomicanjem glave.

U ovom VR modu, koji je blizu dovršetka, igriva je čitava igra od početka do kraja. I začudo, nije toliko ni zahtjevna – s RTX 2080 drži stabilan framerate. No, igranje je izvedivo jedino bez raytracing efekata koji ne surađuju najbolje s VR modom.

Cijela stvar donosi novu dimenziju doživljaja za Resident Evil Village, samo treba imati na umu da je ovo neslužbena modifikacija za igru koja nije dizajnirana za virtualnu stvarnost. Drugim riječima, ima trenutaka kad igrač nema slobodnu kontrolu nad kamerom, poput cutscena iz prvog lica, a to može rezultirati mučninom. 

Ovo inače nije jedina VR modifikacija za Resident Evil igre na PC-ju. Isti je modder omogućio igranje Resident Evila 2 i 3 iz perspektive prvog lica, a nekim čudom ta je implementacija još impresivnija nego u slučaju Villagea.

Komentari (3)

  • MAJSTOR RINGO

    16.05.2022 - 10:42

    Bas je juce zavrsio, TOP igra, zaista sam prezadovoljan igrom.
    Capcom je zaista odradio odlican posao, ostavio neka pitanja otvorenim za deveti deo, posebno jedno je intrigantno bas, da ne bih spojlao, ko je igrao zna o cemu se radi, mozda je easter egg nekakav, ah ko bi ga znao sem CAPCOMA😁😁😁

  • milanbajic242

    16.05.2022 - 14:55

    U video naj bolji dio sa bebom na pocetku 🤣😍😊, odlicna igra 2-3 puta sam je presao, takodje i prethodne djelove, hvala.

  • Emexs

    16.05.2022 - 19:36

    Cool, tacno bih uzeo VR da ima vise ovakvih naslova i da nisam Resi presao, za koju godinu mogla bi to biti super stvar.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?