HCL.HR

Potvrđeno je: cross-play igranje stiže u FIFA igre

Zoran Žalac 03.05.2022.   •   3 komentara


EA Sports je otkrio kako će uskoro imati prvo testiranje cross-play mogućnosti za FIFA 22, ali samo za pojedine platforme i modove.

Čuli smo nedavno glasinu kako će FIFA 23 vjerojatno biti prva igra u serijalu koja će podržavati cross-play, odnosno mogućnost zajedničkog online igranja s različitih platformi. Ta se glasina sada ispostavila djelomično istinitom – FIFA 23 imat će cross-play, ali neće biti prva FIFA s tom opcijom jer je najavljeno testiranje cross-playa za Fifu 22.

U testiranju će cross-play biti omogućen na tri platforme: PlayStation 5, Xbox Series X/S te Google Stadia. Bit će ograničen na Online Friendlies i Online Seasons Divisions modove. Iz EA Sportsa kažu kako su se za testiranje ograničili samo na dva moda kako u drugima ne bi narušili balans nekim nepredviđenim problemima.

Cross-play igranje u Fifi 22 bit će opcionalno te će se moći isključiti prilikom matchmakinga ako igrač tako želi. U slučaju da je cross-play uključen, kraj naziva igrača vidjet će se ikona platforme na kojoj igra igru.

Za očekivati je da će se cross-play opcija u FIFA 23 proširiti i na ostale online modove. No, što se tiče platformi vjerojatno će ostati ograničena. Ne očekujte da će biti moguće igranje između PS5 i PS4 igrača, s obzirom na činjenicu da su to dvije odvojene verzije igre, tj. verzija za PS5 ima određene stvari koje nisu prisutne u PS4 verziji, i sl.

Veliki je upitnik verzija za PC platformu. Protekle dvije godine FIFA za PC platformu nije bila ista kao izdanje za PS5/XSX/S, a ako tako ostane i ove jeseni, vjerojatno PC igrači neće biti uključeni u cross-play.

Komentari (3)

  • movie

    03.05.2022 - 14:58

    Sve je ok dok imam opciju on i off i dok nema PC igrača.

  • Fenner

    03.05.2022 - 15:16

    Baš sam neki dan malo španao online (ne cross-play) i neki tajlanđanin me razvalio. Dečec mi je pokazao kako se igra Fifa. 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?