HCL.HR

Final Fantasy 14 vraća se u prodaju za deset dana

Zoran Žalac 15.01.2022.   •   1 komentara


Iz Square Enixa su najavili kako se njihov popularni MMORPG Final Fantasy 14 uskoro vraća u prodaju, paralelno s otvaranjem novih servera.

Prošlog je mjeseca Square Enix odlučio obustaviti prodaju popularnog MMO naslova Final Fantasy 14. Razlog im je bio taj što je previše igrača bilo zainteresirano za igranje nakon dolaska ekspanzije Endwalker, te su serveri bili preopterećeni, što je rezultiralo dugim čekanjima i općenitim nezadovoljstvom igrača.

Ni glavna igra ni njene ekspanzije tako se ne mogu kupiti već punih mjesec dana. No, iz Square Enixa sada najavljuju kako će se uskoro sve vratiti u normalu. Od 25. ovog mjeseca igra će biti vraćena u prodaju, tj. prihvaćat će nove igrače. Istoga dana otvara se i novi podatkovni centar sa serverima za regiju Oceanije.

Otvaranje novih servera trebalo bi malo rasteretiti postojeće, ali to samo po sebi neće biti dovoljno ako igra nastavi rasti s obzirom na status trenutno najpopularnijeg MMORPG-a na tržištu. Iz Square Enixa stoga poručuju da rade na daljnjem proširivanju postojećih serverskih kapaciteta. Do ljeta ove godine bit će prošireni serveri u Japanu, a do ljeta 2023. serveri za europsku i američku regiju.

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?