HCL.HR

Gasi se graničarska igra Knockout City

Zoran Žalac 03.02.2023.   •   1 komentara


U tjednu ispunjenom najavama o gašenju servera stiže vijest da u vječna lovišta odlazi besplatna multiplayer igra Knockout City, lansirana 2020. godine.

Ranije ovog tjedna najavljeno je isključivanje servera za besplatne igre kao što su Rumbleverse i Apex Legends Mobile. Trend takvih vijesti o gašenju relativno nedavnih multiplayer naslova nastavljamo informacijom da će svoj kraj dočekati graničarska igra Knockout City.

Aktualna deveta sezona te igre bit će posljednja te će joj se službeni serveri ugasiti 6. 6. 2023. Na konzolama će to značiti trajnu smrt igre, dok će igrači na PC-ju istu moći držati na životu kroz privatne servere. Dakako, privatni serveri neće imati opciju matchmakinga nego ćete ekipu za igranje morati okupiti izvan same igre.

Razlog gašenja igre je da ista više nije održiva. Iako je Knockout City tijekom svog života privukao 12 milijuna igrača, većina ih se nije zadržala u igri te ju je početkom 2023. igralo ispod tisuću igrača dnevno. Ne može se reći da developeri nisu pokušali – imali su kvalitetnu ideju, zanimljive tematske sezone i čak su igru prebacili na free-to-play model. Međutim, još se jednom pokazalo da je tržište multiplayer igara vrlo kompetitivno i da na njemu opstaju samo oni najveći, dok su drugi osuđeni na mrvice.

Komentari (1)

  • Agent

    03.02.2023 - 10:58

    Igrao sam ju nešto kad je prešla na f2p ali brzo odustao jer svaki match više manje sve isto.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?