HCL.HR

God of War je najbolja PlayStation 4 ekskluziva po izboru posjetitelja HCL portala

Zoran Žalac 01.08.2020.   •   167 komentara   •   HCL objave


Završilo je natjecanje za titulu najbolje ekskluzivne igre PlayStation 4 konzole. Kratos i njegov dječak trijumfalno su zaključili još jedan natječaj.

U protekla dva tjedna na HCL portalu birala se najbolja PlayStation 4 ekskluziva. U turnirskom je formatu za tu titulu konkuriralo ukupno 16 igara, a kroz četiri faze natjecanja došli smo do proglašenja pobjednika. Vaši glasovi odredili su da je najbolja PlayStation 4 ekskluziva God of War iz 2018.! Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u odabiru najbolje PS4 ekskluzive.

This poll is no longer accepting votes

Avantura Kratosa i Atreusa dominantno je prošla sva četiri kruga natjecanja, izbacivši pritom Horizon Zero Dawn, Final Fantasy 7 Remake, Gran Turismo Sport i u konačnici The Last of Us: Part II. Nikome u obračunu s God of Warom nije bilo tijesno.

Samo natjecanje analizirali smo u nedavnom podcastu, a ako ga niste pratili uživo, možete ga poslušati i sada.

Za God of War je ovo peta velika titula na HCL portalu. Godine 2018. ponio je tako nagradu za najbolju igru godine, i u izboru redakcije HCL portala i u izboru publike HCL portala. Zatim smo ga proglasili trećom najboljom igrom u zadnjih 10 godina, a publika mu je dala i titulu najbolje akcijske igre prošlog desetljeća.

S obzirom na prethodne hvalospjeve stvarno o toj igri nemamo ništa novo reći, a da to već nismo artikulirali. U priloženom videu možete se prisjetiti zbog čega smo God of War cijenili prije dvije godine, a u nastavku ćete pronaći i tekst iz objave kada smo GoW proglasili trećom najboljom igrom protekle dekade.

BOY! Kaže se da je brada kod muškaraca znak zrelosti, a Kratos je u svojoj povratničkoj avanturi uzgojio priličnu bradurinu pa se zaključak nameće sam od sebe. Gledajući unatrag, pogotovo kroz fascinantan dokumentarac Raising Kratos, Kratosov povratak u 2018. je bio iznimno riskantan. Rijedak je to primjer kada je neki serijal promijenio perspektivu i postao još kvalitetniji, a još je značajnija bila transformacija glavnog lika koji je od povaljivača grčkih žena prerastao u strogog, ali brižnog oca.

Upravo je odnos Kratosa i Atreusa bio okosnica ovog God of Wara i zaokret kakav je serijalu bio potreban. Neki će reći da je ovime samo preslikan “dad simulator” format kakav smo prethodno doživjeli u The Last of Us, što je djelomično istinito, ali je s druge strane pokazalo kako se slična tema može odraditi na više različitih načina. God of War je bio drugačiji u svom pristupu jer je Kratos imao višegodišnju povijest iza sebe, prethodni život kojega je pohranio u kutiju, ali ta kutija nije magično nestala nego je samo čekala da se u Kratosu nešto prelomi.

Grčki se bog pritom vrlo dobro uklopio u nordijsku mitologiju… u smislu da je on bio nepoznanica tamošnjim božanstvima, kao i oni njemu. Takav predložak pogodovao je igračima jer nitko nije mogao procijeniti koliko je duboko korijenje Kratos pustio svojim boravkom u sjevernim krajevima. U konačnici nas je intriga odvela prema totalno neočekivanom raspletu priče, a onda je došla i najava potencijalnog nastavka priče koji bi mogao biti nešto najuzbudljivije u cjelokupnom God of War serijalu.

Ovom je igrom postavljen čvrst temelj za tu budućnost God of Wara jer je sustav borbe ispao bolji nego se itko tome nadao. Prebacivanjem kamere iza Kratosovih leđa dodatno smo se približili brutalnosti borbe, a dobili smo i širi sustav borbe uvođenjem dalekometnih napada kroz bacanje sjekire Leviathan. Novi sustav borbe komplementiro je i dobar raspored kontrola pa su se glavni napadi preselili na gornje tipke, što je igraču omogućilo da istovremeno napada i okreće kameru.

Već je i to bilo dovoljno rizično, ali je ekipa zaslužna za ovu igru ubacila još i sustav craftinga te inventoryja. Kratosa smo mogli oblačiti u razne oklope, a svaki mu je davao određeni bonus ili hendikep. Ovaj sustav bio je i dodatna motivacija za nastavak igranja ili pak New Game +, s obzirom da se naknadno moglo boriti protiv Valkira te tako skupljati dijelove za moćnu rukavicu koja je u suštini pandan Infinity Gauntletu kakvim je Thanos postao svemoćan u filmskom hitu Avengers: Infinity War.

Struktura God of Wara također je dala svoj obol povećanju onoga što zovemo replay value. Za razliku od prijašnjih igara u God of War serijalu, ovdje ste praćenjem priče vidjeli tek dio onoga što igra nudi. Naime, ovaj je GoW bio metroidvania formata, što znači da se nisu sva vrata mogla odmah otvoriti, a dosta izazova bilo je prepušteno igraču na izbor. To je rezultiralo time da standardne boss bitke nisu bile baš raznovrsne, ali ako ste odlučili kompletirati igru 100%, izazova definitivno nije falilo.

Nameće se pitanje je li God of War u konačnici ostavio traga na industriji videoigara, jer premda se tu radilo o revolucionarnoj igri za God of War serijal, u žanru akcijskih igara nije bilo iste revolucije. Osobno mislim da je uspjeh ove igre itekako skrenuo pozornost svih onih koji su prethodno govorili kako više nitko nije zainteresiran za single-player igre. God of War je bio single-player igra o kojoj se u 2018. pričalo više nego o, primjerice, Battlefieldu 5. Igra koja je drastičnom promjenom formata uspjela podići serijal iz stagnacije što je bio veličanstven dokaz da se kreativni rizici isplate kad se radi promišljeno i kvalitetno. Otkako je God of War prodan u više od 10 milijuna primjeraka, nitko više ne spominje da su single-player igre neprofitabilne.

Za kraj vrijedi spomenuti da je God of War također bio vrlo uspješan eksperiment u prezentaciji. Osim što je izgledala odlično, ova je igra imala scene koje su bile režirane bez rezova, a to je igri dalo jedinstven kontinuitet radnje. Posebno je impresivno bilo doživjeti takvo što u animiranim borbama gdje je kamera praktički “letjela” s Kratosom. Naravno, kamera je tu tek tehnički dio magije – za onu pravu potrudili su se glumci Christopher Judge i Sunny Suljic, čije se izvedbe isto tako mogu svrstati među najbolje u zadnjih deset godina. Uvjeren sam da Kratos ni u kojem univerzumu ne bi zvučao bolje nego što je zvučao u novoj igri, a siguran sam i u to da igra ne bi bila ista bez onog famoznog: “BOY”.

Označeno sa: ,

Komentari (167)

  • Selveder

    01.08.2020 - 12:10

    Well done, boy!

  • XLBanana

    01.08.2020 - 12:12

    Zasluženo. Nema šta, odlična igra.

  • Noproblemoguy

    01.08.2020 - 12:16

    Zasluzeno

  • Bocwana

    01.08.2020 - 12:24

    TLoA.. Tlo,. I ostali…. Na aparatima.!!!!

    Naravno da je God of War pobijedio

    Kad i ako bude na kraju godine bude kakva eksluziva tipa tko je igra godine, God of War če odnijeti i tu titulu.

    Ono što je M. Jordan za košarku

    To je God of War za PS. I tu nema dileme..!!!!

    Svima koji su dali Klik za… Rescpect.!

    • Draloez

      @Bocwana, 02.08.2020 - 20:35

      Dražen Petrović je bio bolji od Jordana 🙂

  • Josip

    01.08.2020 - 12:28

    Igrali smo protiv korporacija, drugih igara, sudaca i pobjedili 😉
    #justice4people

  • KidacMamice

    01.08.2020 - 12:30

    Iskreno zacudilo me da je i doso tako daleko tlou2 nakon cijele mrznje i ostalih sranja!

    • xx1111

      @KidacMamice, 01.08.2020 - 12:35

      Dosta igrača hejta tlou2 zato jer igra nije izašla za PC i nintendo switch

    • Ranzo

      @xx1111, 01.08.2020 - 12:45

      Nije ni jedinica izašla pa nije ‘hejtana’ zbog toga. Razlozi negodovanja kod velikog dijela igrača su razočaravajuća priča i forsiranje rodne politike i to zasluženo. Uz dužno poštovanje svima kojima to ne smeta. Svakom svoje.

    • Arthur

      @xx1111, 01.08.2020 - 12:46

      Mislim ne može ni izaći jer je ekskluziva kao sve igre na listi. Nije dobila hate zbog toga jer bi onda i ostake dobile hate ali nisu. Dobila je hate radi priče tj. određenih stvari u priči ali po meni opet nije zaslužila toliki hate.

    • personauser

      @xx1111, 01.08.2020 - 12:58

      Dosadan si vise sa tom tvrdnjom da PC igraci hejtaju igru. Ima dosta i PS igraca koji hejtaju igru

    • kebbab

      @personauser, 01.08.2020 - 14:07

      Mislim da je bijo članak na HCLu koliko je bilo ocjena 0 na metacriticu za TLOU2 ISTOG TRENUTKA kada je bilo omogučeno ocjenjivanje. Znači kad nisi odigrao a prvu sekundu si lupijo 0 onda mora bit hejt.

    • personauser

      @kebbab, 01.08.2020 - 15:49

      Ja uopce nisam ocjenio TLOU Part 2

    • departed1983

      @xx1111, 01.08.2020 - 14:03

      Jes jes.. i coronom nas zaprskavaju iz aviona 😀

    • vragec25cro

      @xx1111, 01.08.2020 - 16:46

      Kako onda ostale eskluzive koje nisu izašle na pc i nintendo nisu hejtane?

    • personauser

      @vragec25cro, 01.08.2020 - 19:37

      Lik trola pa govori bedastoce

  • Ranzo

    01.08.2020 - 12:36

    Zasluženo! Jedna od najboljih igara ikad i narativnih umjetničkih djela općenito.

    • Arthur

      @Ranzo, 01.08.2020 - 13:48

      Baš to. Meni je osobno draži bio uncharted ali god of war je jednostavno imao više za ponuditi i dosta je stvari bolje odradio od uncharteda.

    • Ranzo

      @Arthur, 01.08.2020 - 14:14

      I jedno i drugo vrhunska djela.

  • Karthasiz

    01.08.2020 - 12:36

    Mightaloy and dr.gamer NA APARATIMA.

  • Smike

    01.08.2020 - 12:37

    Nisu više imali obraza gurati TLOU2 hahaha

    • Zoran Žalac

      @Smike, 01.08.2020 - 12:44

      Prije da su vaše teorije o namještanju totalno pale u vodu, neutemeljene kakve su uvijek i bile, i ponovno ste ispali smiješni sa svojim krivim “prognozama” i izmišljenim urotama.

    • Mihael5555

      @Zoran Žalac, 01.08.2020 - 12:47

      Sve ste pokazali kada ste izabrali sonijeve pare od dobre recenzije.

    • Bocwana

      @Zoran Žalac, 01.08.2020 - 13:05

      U tom vašem videu, podcastu…. Gdje ti i tvoji kolege komentirate.. Kako to da ste Pobjedniku dali gotovo pa i ništa Vremena??!! II da malo još detaljnije ‘u živo prokomentirate God of war…. Ili je to snimano dan ranije??
      Sve i da je snimano.
      Kritika je u tome da ste ipak trebali 2, 3 minute dati više vremena već tada poznatom Pobjedniku… Unatoč već pisanim i pisanim recenzijama za GOW….. Jer bi to tad za slušati, tj. Gledati bilo ipak malo zanimljivije…. A ne o nečem tko voli ili nevoli golfa Dvojku na GTu.
      Pa eto….
      Izjasni se. 😏

    • Zoran Žalac

      @Bocwana, 01.08.2020 - 13:11

      Kao što sam rekao u liveu, koji je išao dok je glasanje u finalu još trajalo, nismo htjeli pričati o finalnom obračunu da se to ne bi protumačilo kao navijanje za jednog ili drugog kandidata odnosno manipulacije publikom ili štogod nekome palo na pamet… I o God of Waru i o drugim igrama smo pojedinačno pričali sasvim dovoljno kroz analizu prijašnjih krugova. Siguran sam da smo o God of Waru u tih sat i pol izdvojili barem 10 minuta čiste priče o toj igri. Sjećam se da smo pričali o osjećaju borbe, boss bitkama, itd.

    • Bocwana

      @Zoran Žalac, 01.08.2020 - 13:22

      Da, znam.. Čitao sam, pisali ste.. Meni je za oko zapelo to da vas ipak 5 orica bilo i da po mom to nebi bilo navijanje i favoriziranje God of war da obzirom da je Finale.. Mislio sam kad sam otvorio taj video clip da čete samo o njemu i pričati… Al OK.
      Očekujem sad kad ste se uvukli onima gore u Santa Monici i kakve ekskluzivne vjesti po pitanju Nastavka 😏😏😏😉

    • zbosec49

      @Bocwana, 01.08.2020 - 13:50

      Nisi sam sebi naporan vise ? svaka cast na ustrajnosti.

    • Bocwana

      @zbosec49, 01.08.2020 - 17:51

      Sebi nisam, tebi očito jesam… 😏

    • chupacabra1

      @Bocwana, 01.08.2020 - 13:50

      Ako ništa drugo barem vam je svima pismenost na razini prosječnog teoretičara zavjera.

    • XLBanana

      @Smike, 01.08.2020 - 12:50

      Molim vas prestanite sa tim teorijama o nameštanju. Svaka je pala u vodu. Ispadate smešni i niko vas ne shvata za ozbiljno.

    • Arthur

      @Smike, 01.08.2020 - 13:46

      A ko će znati jesu li gurali last of us 2 ne možemo dokazati ali god of war je zaslužio pobjedu iako sam navijao za uncharted ali kada se sve uzme u obzir po meni je god of war zaslužio titulu.

    • Bojko77

      @Smike, 01.08.2020 - 13:52

      Smike aposlutno točno, preko 100.000 glasova za TLOU2 u prva dva kruga to potvrđuju… Bilo je nas koji nismo ovce pa su odlučiuli stat na ručnu… i bolje, iako meni niti jedna frizirana “nagrada” neće neku odigranu igru podić ili spustiti u očima, ili oduzeti ili dodati gejming osjećaj, svejedno, samo u finalu uz GoT i Uncharted4 je čisto guranje, no vidjeli su da igrani če “puše” tu anketu, i stvarno je žalosno da moramo čestitai na čistom i logičnom izboru pobjednika, koji je ovjde trebao biti jedno 90% u prednosti da su glasali gejmeri s jednim profilom.

    • drazensi

      @Bojko77, 01.08.2020 - 15:55

      Daj se, zaozbiljno, upisi u neku kliniku za odvikavanje od bilo cega sto dnevno trosis. Ozbiljno mislim da imas nekih tezih problema.

    • NomadCro

      @Bojko77, 01.08.2020 - 17:35

      A jesi se uvridio zivota ti.. koda ti je novce ukro, a ne neka totalno nebitna anketa lebca ti.. nemas ti pajdo pravi problema nit briga pa prdis ovda bezveze o teorijama nekim… blago ti se…

    • Josip

      @Bojko77, 01.08.2020 - 20:26

      Pitao sam te jednom, nisi mi odgovorio, gdje si našao 100k glasova? Kojom matematikom?

    • Bojko77

      @Josip, 02.08.2020 - 10:22

      Naravno da jesam, ali ne vrijedi… Vamo kome je čisto prosječna igra, odlične grafike a šuplje i nedostojne priče prvog dijela remekdijelo, nema smisla… nismo svi isti, i to što imaš vozačku ne znači da si dobar šofer, to što imaš konzolu/pc ne znači da si gejmer, to što si recenzist ne znači da znaš svoj posao i/ili si poguran/natjeran da pišeš neistine iz ovog ili onog razloga…

    • Josip

      @Bojko77, 02.08.2020 - 12:25

      Opet nisi odgovorio, ovdje uopce nije tema dali je tlou dobra igra ili ne, i da je tema, meni je bolji gow i tako sam glasao. Tema je da je anketa namjestena, da je navodnih 100k ljudi glasalo i ja te pitam sad po 4 puta kako si dosao do toga? Stvarno me zanima, ako ides optuzivati, moras imati argument, mozda sam ja u krivu sto ih branim, pa eto prosvjetli me i ako si u pravu, ja cu se ispricati svima kojima sam se rugao.
      Znaci, kako si dosao do 100k glasova?

    • marko1106

      @Bojko77, 02.08.2020 - 18:44

      A slušaj vidim da barataš sa tim ja nisam ovca. Za nekoga jesi kao što je netko za tebe. Danas svatko ko ima drugačije misljenje odmah ga onaj drugi zove ovca. Jarane tješi se kako god hoces samo da znaš da je to vrijeđanje i to ne pije vodu u nijednom dijalogu. A ni ne može se nazvati argumentom. Kažu tko nema prave argumente krene vrijeđati jer misli da onda pobjeđuje u nekom svom ratu u glavi. Cestitam zbog tvojih komentara sam uvjeren da igra ne valja.

  • Ercimir77

    01.08.2020 - 12:58

    Iskreno, drago mi je da je ovako ispalo zbog općeg dislikea koji The Last of Us 2 nosi. Iako je bilo teško reći koja je igra bolja, jer obje su različite a fenomenalne, na kraju sam glasao za TLOU2 jer me ostavila pod dubljim dojmom. Cijela stvar bila je emotional rollercoaster, izazovne i moćne teme za koju smatram da je važno da je ispričana. Mene je ostavila s osjećajima katarze i pomirenja, što držim iznimno pozitivnim. Razina poistovjećivanja je za mene naprosto bila uspješnija u TLOU2 naspram GoW-a, i taj faktor je presudio kod mog glasovanja. Ipak, drago mi je da je God of War pobijedio jer mislim da svi imamo neku zadovoljštinu iz tog ishoda i mir u kući. 😉
    Igra ima puno savršenih elemenata, ne bih je ocijenio manje od ‘epski’. Evo samo što ovo pišem škaklje me da je zaigram! Kakva ludnica, jedva čekam nastavak! 😀

    • Dr.Gamer

      @Ercimir77, 01.08.2020 - 22:05

      God of War je fenomenalna video igra dok Last of Us 2 igraču pokazuje šta je mržnja šta je osveta i šta one donose, ništa dobro. Jedna od najbolje ispričanoh priča u gaming imdustriji svih vremena. Svaki lik diše kao pravi. Joel je masakrirao Ebijevog oca ona mu je vratila. Lilovi ginu u trenutku bez obzira što su glavni u igri i što nose priču. Igra koja je na tako realan način prikazala koliko su ljudi bolesni i zli a u stvari koliko im malo fali da budu dobri. Igra koja je tu granicu prikazala na izuzetno lepršav i brutalan način da bi se NDog režije postidio i Martin Skorsezi ☺. Toliko likova pogine ali ti nije zao, jer shvatiš da bi se tako desilo i u stvarnosti, da se desi takva situacija, usrao si, metak u glavu idemo dalje. To je Last of Us 2 dok je God of War vrh vrhova ali najviše uzeo raju pa i mene na pretentaciju i grafiku, relativno neubjedljivu priču naspram Parta 2.

    • Darac83

      @Dr.Gamer, 02.08.2020 - 02:21

      Daj sad jednu za guštera ispod kamena koji je igrao TLOU; Tko je Abyin otac?

    • Fenner

      @Dr.Gamer, 02.08.2020 - 13:53

      Martin Scorsese…Čekaj dali je tebe sunce lupilo u glavu ili? Ti uspoređuješ ovo sranje sa Martin Scorsese? Sada si zbilja dokazao da trolaš na ovome portalu ili ti jednostavno nisu sve na mjestu!

    • Dr.Gamer

      @Fenner, 02.08.2020 - 14:38

      “Dali”. Riječica Li se uvijek piše odvojeno felisteru. Jesi li čui da je umro Rajko?

    • Fenner

      @Dr.Gamer, 02.08.2020 - 16:28

      Dečko pod hitno doktoru! 😉

    • Dr.Gamer

      @Fenner, 02.08.2020 - 22:30

      Po tvojoj profilnoj mi djeluje da si ti upravo od doktora došao 😂

    • Fenner

      @Dr.Gamer, 03.08.2020 - 07:32

      Ja sam barem stavio svoju sliku na profil, a ne kao Ti, veliko ništa! Ali, hajde neću više trošiti vrijeme na tebe s obzirom da trolaš. Pozzzz 😉

  • personauser

    01.08.2020 - 13:02

    Zasluzena pobjeda GOW-a. Daleko bolja igra od TLOU Part 2

    • Bocwana

      @personauser, 01.08.2020 - 13:07

      😏💪

    • kebbab

      @personauser, 01.08.2020 - 14:36

      Pa mora bit daleko bolja kad ove nisi ni igrao.

    • personauser

      @kebbab, 01.08.2020 - 15:51

      Igram samo ono sto me zanima. Nigdje ne pise da se moraju odigrati sve PS ekskluzive

    • drazensi

      @personauser, 01.08.2020 - 15:56

      Kako onda pobogu znas da je igra daleko bolja od necega sto nisi odigrao?

    • personauser

      @drazensi, 01.08.2020 - 16:03

      Na YT sam pogledao par walkthrougha TLOU Part 2. GOW ce uvijek biti bolja igra od TLOU jer ima bolju pricu i bolji gameplay

    • kebbab

      @personauser, 01.08.2020 - 18:09

      Vidiš to je ono svačanje gaminga. Ja sam kupijo kolekcionarsko izdanje a ti nisi ni obično nego si na youtubeu pogledao par walkthrougha TLOU Part 2 dali igra valja.

    • Robero Trupinovic

      @kebbab, 01.08.2020 - 19:35

      Prvo se nauci gramatici pa onda kritiziraj druge, stalno pises bijo, kupijo… Lik ima pravo na svoje misljenje, a i recenzije su rekle svoje.

    • kebbab

      @Robero Trupinovic, 02.08.2020 - 21:21

      Aha i napravio si profil samo da mi možeš to reći. To znači da ti nedostaje nešto još gore od gramatike. Meni tvoja gramatika netreba a svoju znam.

    • personauser

      @kebbab, 01.08.2020 - 22:46

      Dobro je pogledati na yt prije kupnje igre gameplay da vidis da li se isplati uzimati igru ili ne

    • Dr.Gamer

      @personauser, 01.08.2020 - 22:07

      Haha, e moja provalo. Gledao na YT. I onda kažu Dr.Gamer vas zajeb*ava 😂

    • personauser

      @Dr.Gamer, 01.08.2020 - 23:07

      Siguran sam da i ti gledas preko yt

    • Dr.Gamer

      @personauser, 02.08.2020 - 00:28

      Da, na yt gledam samo kada tek igru prikažu. Posle toga je kupim, odigram, vidim, komentarišem

    • personauser

      @Dr.Gamer, 02.08.2020 - 18:31

      Ne vidim nikakav da pogledam story so far neke igre na YT. Ja sam prvo pogledao DMC Story So Far prije DMC V jer nisam odigrao sve DMC igre. Svako moze pogledati story so far da se prisjeti sta se dogadjalo u prvom dijelu ako igra ima nastavak

    • pleto

      @personauser, 02.08.2020 - 22:17

      Ne znam baš za priču, glasao sam za GoW samo što se meni više sviđa fajt nego šuljanje, više volim tip igre kao što je GoW. Ne bih baš rekao da ima bolju priču, možda hrpu drugih stvari.

  • Apocalypse4987

    01.08.2020 - 13:06

    Janjetina se i dalje vrti, neki živi a neki mrtvi…

  • NiKra95

    01.08.2020 - 13:26

    Mislim da niko ne može osporavati pobjedu GoW-u, igra je stvarno jedna jako dobra.
    Osobno, nisam glasao u finalu, jer drugu TLOU 2 nisam igrao, točnije nisam od prvog kruga glasao, jer sam samo tri PS4 eksluzive odigrao koje su me zanimale (HZD, GoW i Spider-Man) dok sam imao PS4. A ni u prvom krugu nisam glasao za GoW, jer mi je možda za dlaku subjektivno draži HZD, ali generalno GoW je perjanica PS4 eskuziva.

    • NiKra95

      @NiKra95, 01.08.2020 - 13:29

      Viška riječ u prvoj: igra je stvarno jedna jako dobra,
      i drugoj rečenici: jer drugu TLOU 2 nisam igrao

    • NiKra95

      @NiKra95, 01.08.2020 - 13:31

      U prvoj rečenici je riječ jedna viška xD

    • Sayan

      @NiKra95, 01.08.2020 - 14:34

      Velika vecina nije igrala tlou 2 ,a glasala je protiv nje.Meni su obje igre malo remek djelo.

    • chocobo_047

      @Sayan, 01.08.2020 - 19:02

      Igrao sam i prešao obje. TLOU2 sam platinirao, GoW nažalost nisam, stao sam negdje na 88%. TLOU2 je dobra igra, nakon svega što je rečeno ali meni osobno GoW je bolji.

    • Bocwana

      @NiKra95, 01.08.2020 - 13:30

      Spasio si ovim zadnjim… 😉😏

    • ArkFan

      @Bocwana, 01.08.2020 - 20:04

      Ozbiljno se pitam tko je ovdje gluplji, ja koji se ovoliko triggeran na ovakve komentare ili ti sta si postavija ovakav komentar. Cemu. Prvo teorije zavjere sad ovo. Komentari trebaju ocigledno bit iskljuceni ili barem onemoguceni za osobe ka ti

    • Bocwana

      @ArkFan, 01.08.2020 - 20:56

      Ozbiljno se pitam što si se nameračio na mene?! I ozbiljno se pitam dali su kod tebe u pitanju kaki opijati, droge čak, ili si samo promjenio dilera pa te drma promjena..
      Bilo kako bilo…. Skini mi se sa grbače dečec ok?!!!

  • Brun0

    01.08.2020 - 13:30

    Mogli bi sada napraviti novo natjecanje, ali kao anketu sa vise ekskluziva u kojoj bi glasali za jednu, dvije igre jer smatram da su neke igre zbog kostura turnira zakinute za plasman (Bloodborne, Horizon Zero Dawn, Uncharted 4). A inace GoW potpuno zasluzeno najbolji.

  • razer1234559

    01.08.2020 - 13:31

    BRAVO!!! God of War🥇🥇🥇🏆🏆🏆

  • Rogue Stallion

    01.08.2020 - 13:34

    Bila bi sramota da je TLOU2 pobjedio u anketi. Naspram te igre, čak i linearna dosada sa cringe patetičnom pričom – TLOU1, izgleda kao remekdjelo.

    • Bojko77

      @Rogue Stallion, 01.08.2020 - 13:53

      Aposlutno točno.

    • Sayan

      @Rogue Stallion, 01.08.2020 - 14:39

      Ti kao igras igre sa pricom,tebi je najaca prica koju si odigrao call of duty.Reci da je tlou2 losa igra moze samo debil.

    • Rogue Stallion

      @Sayan, 01.08.2020 - 14:59

      Svi koji ne vole ono što se tebi sviđa su debili? Lijepo. TLOU2 je po meni UŽASNA igra. Ne igram COD niti FPS žanr.

    • Sayan

      @Rogue Stallion, 01.08.2020 - 15:13

      Igra koja je dobila odlicne ocijene na svim stranicama od strucnjaka koji znaju malo vise od tebe.Sa ovim UZASNA si sve rekao.

    • kebbab

      @Rogue Stallion, 01.08.2020 - 14:45

      Sramota je to što si ti prije tri dana napravijo profil kako bi glasao protv TLOU2. Neznam zašto se pljuje po HCLu kako su jih podplatili i kako guraju TLOU2? Pa vi pravite profile kako bi gurali sve igre koje su s TLOU2 bile u grupi???

    • kebbab

      @kebbab, 01.08.2020 - 14:54

      I još nešto. Pogledaj procenat??? 70% za GOW a 30% za TLOU2??? Kako je to moguće ako HCL gura TLOU2??? Znaći nabacujete neku teoriju zavjere a u šuštini ste vi sami ta zavjera koji pravite profile kako bi glasali protiv TLOU2.

    • Rogue Stallion

      @kebbab, 01.08.2020 - 15:03

      HCL nije gurao TLOU2 friziranjem ankete nego prekomjernim hvaljenjem i promoviranjem igre, jednostranim pisanjem, naglašavajući dobre djelove igre a gurajući pod tepih loše.

    • Sayan

      @Rogue Stallion, 01.08.2020 - 15:15

      A koje su to lose strane?

    • Tiger I

      @Sayan, 01.08.2020 - 15:38

      Tokenizam,extremno lijeva rodna politika,zbrzana smrt joela,nedostatak inovacija,prica koja je svodi na prakticno lezbejska romansa i osveta koja to nije, itdd….

    • kebbab

      @Tiger I, 01.08.2020 - 16:26

      Dobro da nema pedera. Šta bi tek onda bilo. A kako da nikome nije smetala lezbejska romanca u Life is Strange?? U AC Odyssey, u tako hvaljenome Witheru 3, u The Walking Dead,pa čak u prvom TLOU???

    • Tiger I

      @kebbab, 01.08.2020 - 21:43

      Whataboutism

    • Sayan

      @Tiger I, 01.08.2020 - 21:36

      To je tvoje misljenje,ne slazem se sa tobom ni malo.

    • Tiger I

      @Sayan, 01.08.2020 - 21:44

      Mozes samo sa zadnjim da se ne slozis jer je misljenje.Ostalo su cinjenice.

    • Sayan

      @Tiger I, 01.08.2020 - 21:55

      Mogu da se ne slozim sa nicim,cinjenice su da se pljuje po igri koja je vrhunska u svakom pogledu.Da se razumijemo ja sam odigrao gow i slazem se da je zasluzika pobjedu kao i tlou ali ovdje se zbog jedne scene prica da je tlou smece od igre.

    • Tiger I

      @Sayan, 01.08.2020 - 22:06

      To je tvoje misljenje da je vrhunska.Mozes da POKUSAS da se ne slozis sa cinjenicama.

    • Sayan

      @Tiger I, 01.08.2020 - 22:27

      To je misljenje ljudi koji su je ocjenjivali,koji se bave tim poslom a ne tebe koji ju nisi vjerojatno ni odigrao.

    • Tiger I

      @Sayan, 01.08.2020 - 23:25

      Lud sam za kupovinom konzole i 60 eura igre

    • kebbab

      @Rogue Stallion, 01.08.2020 - 15:52

      Igra nema nikakvih ozbiljnih loših strana. Šteta što nema broja korisnika koji su glasali u finalu. Ali za primjer ako je glasalo 200 korisnika to bi po tim procentima značilo da je 140 korisnika glasalo za GOW a 60 za TLOU2. Dakle, 2 korisnika su 1%. E sada izračunaj kada bi samo 10 korisnika glasalo recimo za TLOU2 i tih 10 napravi još jedan profil. Značil da je glasalo “20 korisnika” za TLOU2 imali bi ukupno 220 korisnika koji su glasali. Znaći 140 za GOW a 80 za TLOU2, u procentima odprilike 36,4% TLOU2 i 63,6% GOW??? Samo 10 ljudi koji su glasali i napravili samo jedan profil???

    • Rogue Stallion

      @kebbab, 01.08.2020 - 16:09

      Ima, samo ih odbijaš priznati.

      Jako malen postotak ljudi će raditi nove profile kako bi dali koji glas više, stoga ti teorija pada u vodu.

    • kebbab

      @Rogue Stallion, 01.08.2020 - 16:32

      Nemožeš znati koliki postotak ljudi je pravilo profile. Samo sam iznjeo račun kakvu razliku može činiti samo 10 ljudi koji su napravili samo jedan dodatan profil.

    • Rogue Stallion

      @kebbab, 01.08.2020 - 16:48

      A što ako je podjednak broj ljudi sa jedne i druge strane radio dodatan profil?

    • kebbab

      @Rogue Stallion, 01.08.2020 - 18:11

      Pa kako je onda takva razlika u glasovima ako su i ovi drugi radili dodatne profile.

    • kebbab

      @Rogue Stallion, 01.08.2020 - 16:42

      Pljuje se igra koja je toliko dobra da bi se usudijo reći da ni PS5 neće imti prve 2-3 godine bolju igru.

    • NomadCro

      @kebbab, 01.08.2020 - 17:46

      Sreca pa nekog boli neka stvar sta ti mislis… samo bolesnici ko ti se svadjaju oko tlou2 i slicnih gluposti.. igraj ako ti se igra, ako ne igra ugasi i naberi… sta fanboyas tu.. tebi valja, meni ne valja i dobro.. dosta vas je sa vasim fanboyanjem…

    • kebbab

      @NomadCro, 01.08.2020 - 19:36

      Ako nekome igra nevalja neka mu nevalja. Samo ako ti igra nevalja ne pravi dodatne profile kako bi namjerno glasao protiv te igre. Tako ponašanje je krajnje bezobrazno i utječe n krajnji rezultat.

    • personauser

      @kebbab, 01.08.2020 - 23:04

      Kako znas da netko radi vise racuna kako bi glasao protiv TLOU

    • Petar Marjolovic

      @personauser, 02.08.2020 - 05:03

      pa zato što po komentarima vidimo da se igra svima sviđa.

    • NomadCro

      @kebbab, 02.08.2020 - 11:41

      Pa neka je.. ko tebi brani to radit.. ne bi da se bira ne znam sta, besmislena anketa i ti se skacio koda ti je nezz sta… uostalom, kad mrtvi mogu glasat za HDZ mogu onda i ovde ljudi sa vise profila..

  • Cikakure

    01.08.2020 - 13:36

    Dobro ste progurali ovaj tlou2 a realno nije ni medju 5 ekskluziva

    • Arthur

      @Cikakure, 01.08.2020 - 14:01

      Pa nije kada imaš uncharted 4,god of war, spider-man, horizon zero dawn, days gone, ghost of thushima. Naravno ima i onih od kojih je last of us 2 bolji ali po meni nije zaslužio ovako visoko mjesto ali da je u top 15 to je sigurno. Bilo je dosta ps4 ekskluziva tako da je malo teško za reći.

    • ArkFan

      @Cikakure, 01.08.2020 - 20:12

      Aj sad realno sta ti mislis da je sony prosipao pare po hcl-u da im daju dobru ocjenu. IGRA JE ZASLUZENO DRUGA. Ljudi su glasali. Pratitelji portala su odredili da je TLoU2 na drugom mjestu. Igra koja je u JAVNOM GLASANJU izbacila remek djela kao sto su uncarted 4, GoT i spiderman, i ti jos uvjek mislis da nije zasluzeno druga.

    • Cikakure

      @ArkFan, 01.08.2020 - 21:04

      Nije ni medju prvih 10 a ocjene su nastimane to se iz aviona vidi

  • Arthur

    01.08.2020 - 13:42

    Igra je zaslužila. Priča, likovi, gluma, atmosfera, modeli likova, dužina priče, sloboda kretanja pa i aktivnosti nakon priče kojih ima. Bio sam skeptičan zbog potpune promjene u gotovo svakome aspektu. Kraitos više nije ljitit i agreaivan nego staložen lik koji pazi na svoga sina i uči ga da ne radi greške koje je on u prošlosti radio. Igra više nije od točke a do točke b nego ima putovanja iz svjetova u svjetove i povratak u iste. Imamo neki oblik open worlda(napokon). Prva stvar koju sam primjetio je bila kamera, više nije izdaleka i to se savršeno uklopilo. Jednostavno igra je gotovo pa savršena i mogu do sutra nabrajati njene ljpote.

  • chupacabra1

    01.08.2020 - 13:47

    Cijeli uzrok problema je u tome što se likovi koji uporno seru po Last of us panično boje i bojali su se da se ne otkrije njihovo pravo seksualno opredjeljenje. Dečki, outajte se sami i nema više straha, nije kriva Ellie ni tko ju napravi.

    • Arthur

      @chupacabra1, 01.08.2020 - 13:57

      Mislim ne hejtam last of us 2. Gameplay, fizika, sound effects, glazba, atmosfera, face capture i gotovo svi tehnički aspekti igre su bili vrhunski. To što priča većini nije bila po ukusu pa ni meni ne može biti razlog za hate i davanje 1/10 ili ne dati igri uopće šansu radi spoilera. Ja sam vidio spoilere pa sam opet dao šansu i dosta dijelova priče mi se nije svidjelo, a isto tako je bilo dijelova koji su mi bili dragi. Tako da ne mogu dati sada 1/10 igri ako samo prča nije ispala dobra kada je sve ostalo odrađeno vrhunski. Priča je glavni dio i fanovima najvažniji ali nije sve. Tako da kada se sve uzme u obzir igra stvarno nije za baciti u vodu. Ali je opet po meni daleko od uncharteda, god of wara, horizon zero dawn ili pak prvog last of us. Jednostavno treba sve uzeti u obzir ali naravno onaj glavni dio nosi najviše bodova kao što je u ovom slučaju kao i u većini ps4 ekskluziva i story igara.

    • chupacabra1

      @Arthur, 01.08.2020 - 17:03

      Sve 5, nisam ni mislio na ljude koji odigraju pa im se ne sviđa, već na vulkanski hejt koji eruptira u nekima na sam spomen igre koju nisu ni na jubitou vidjeli.

    • SonOfZeus

      @chupacabra1, 01.08.2020 - 16:44

      Znaci drugim riječima homoseksualci mrze homoseksualce? Imas sreće da nisi na zapadu jer bi ostao bez posla zbog ovakve triggerajuce izjave!

    • chupacabra1

      @SonOfZeus, 01.08.2020 - 17:12

      Ne mrze ih nego sebe prikazuju kao gorljive protivnike da se ne sazna. Navodno ih je velik broj među skinheadsima baš iz tog razloga. Ima i onaj američki senator ili šta je već, taj se čak i borio protiv LGBT prava i svašta nešto, a na kraju je hladno javno otkrio da je i on gay. Iskreno, ni ne zanima me, na članke koji su o tlou2 dođem da se smijem panjevima.

  • Dajsikeks

    01.08.2020 - 13:56

    👏👏👏👏

  • Werss

    01.08.2020 - 14:51

    Ja cekam Dr.Gamera i njegov post. Ovo sve dosadno 😀

    • Dr.Gamer

      @Werss, 01.08.2020 - 22:19

      Nije to to aa 😂

  • Rogue Stallion

    01.08.2020 - 16:11

    Teško da je igrica od 20h sa prosječnim combat sistemom bolja od TW3.

    • Rogue Stallion

      @Rogue Stallion, 01.08.2020 - 18:15

      U TW3 postoji i parry kojeg si zaboravio (nije ga lako uvijek izvesti no kad se pogodi osjećaj je odličan), postoje čarobne moći koje si zaboravio a dijele se u 4 vrste, postoji opcija detaljnijeg builda koji se može iskoristiti za razne combat strategija. TW3 ima puno detaljniji combat, a to što ga ti nisi istražio je tvoj problem.

      Bossevi u GoW je zapravo jedan Boss fight protiv diva x10 sa manjim varijacijama.

      Bossevi u TW3 su monster contracti, a svaki boss se razlikuje. Monster contracta ima preko 30.

      Dakle, u krivu si.

    • chocobo_047

      @Rogue Stallion, 01.08.2020 - 19:25

      Zaboravio si na one Valkyire. Svaka ima neku sposobnost koja se razlikuje od prethodne i razlikuju se. Magni i Moodi su isto među bossevima pa onaj zmaj Hraezlryr i kada ga poraziš misliš si ‘zar sam ja sredio toliku mrcinu’ i još tri opcionalna zmaja koja možeš osloboditi. Tu je i nezaboravni stranac ili Baldur, pa onda onaj ogromni boss kojeg kontrolira Freya, oni izazovi u onom svijetu vatre, labirint pun otrovne magle, svaki svijet koji posjetiš se razlikuje od Alfheima do Jotunheima, putovanja u svjetove nisu fast traveli, tu je i ona brbljava glava koja ne prestaje brbljati. Postoje i zadaci u GoW, raznorazne magije koje možeš nadograđivati, osjećaj kada mlataraš Kratosovim mačevima iz prethodne GoW igre je neprocjenjiv, spajanje raznih poteza u komboe, završavanje komboa magijom za maksimalnu štetu, započinjanje komboa mačevima, završavanje istog sjekirom ili obratno, možeš se boriti goloruk, odbijati napade i strijele. Fast travel nije kao u Falloutu 4, GoW je na hrvatskome jeziku a Witcher 3 koliko znam nije. Oklopi se razlikuju, putuješ s Atreusom koji je korisniji sto puta od Ellie iz TLOU jedinice……….

    • Rogue Stallion

      @Rogue Stallion, 01.08.2020 - 23:05

      To je tvoje subjektivno mišljenje. Objektivno, combat u TW3 je na višoj razini od GoW.

    • razer1234559

      @Rogue Stallion, 01.08.2020 - 18:25

      Witcher 3 kao igra je definitivno bolja od God of Wara. Razlika je u žanru i to velika razlika. Akcijske avanture kao God of War nisu ništa posebno kao igre pa isto tako i TLOU2 pa i Tomb Raider te općenito igre takvih žanrova,jer RPG je koliko ja znam najjači od svih žanrova i to se osjeti. Od početka ovih anketa meni je osobno Persona 5 Royal bila favorit jer je to jedna fantastična igra i po meni ona je trebala odnijeti pobijedu ali bože moj što je tu je. Nisam baš zadovoljan pobjedom God of Wara ali mislim da je popularnost igre presudila. Nioh 2,Bloodborne,persona 5 Royal, Final Fantasy Vii Remake sve su to bolje igre ali kod nas na balkanu, ne svi ali većina ljudi se zabavlja na takvim apsurdnim žanrovima kakav je inače God of War. Još jednom čestitke God of Waru.

    • Rogue Stallion

      @razer1234559, 01.08.2020 - 18:30

      GoW je igra za široke mase. Na žalost, takve će igre uvijek biti popularnije i bolje ocjenjene.

    • Robi123

      @Rogue Stallion, 02.04.2021 - 18:20

      Witcher 3 je mega igra ali stvarno combat u tome nije za nikakvu pohvalu. Nije ni god of war-ov bog zna sta ali je klasu iznad witcherovog.

  • Slim1992

    01.08.2020 - 16:40

    Po mom.misljenju dvije najbolje ekskluzive..a i po drugima. Avaka cast GoW-u

  • Gregor74

    01.08.2020 - 16:49

    U zadnjih 6 godina ima exkluziva za igru stoljeća ali to nije Gow.Svaki nastavak na novoj konzoli isti k…. Kratos protiv bogova i polubogova.HZD je bolji po priči ,,(TLOU2 i GOT)vas gledam,,.Igre izašle zadnja 2-3mj.nisu dovoljno rasturene za uži krug.Ova balavurdija ne zna ništa o pravim igrama.Go haytery goooo.napadajte.

  • Emperor Ghaleon

    01.08.2020 - 17:07

    Da na PS4 igram te ekskluzive, davno bih se bacio pod vlak.

    • Emperor Ghaleon

      @Emperor Ghaleon, 01.08.2020 - 19:01

      Još bolje na YouTubeu.

    • personauser

      @Emperor Ghaleon, 01.08.2020 - 19:42

      I na twitchu

  • ilfenomeno11

    01.08.2020 - 17:17

    GOW nije niti blizu najbolje exkluzive za PS…igra je ništa specijalno, čak mi je bila i bezveze možda 5/10

    • Fenner

      @ilfenomeno11, 01.08.2020 - 17:40

      Koja igra je po tebi najbolja ekskluziva za PS4? Nemoj mi samo reći da je TLOU2, molim te!

    • ilfenomeno11

      @Fenner, 13.08.2020 - 21:18

      svaka igra koje se sjetim nemora ni bit exkluziva, uz TLOU 1 i 2, Days Gone(vjerojatno najbolja), Horizon Zero Dawn, Uncharted 4, Ghost of Tsushima, Detroit Become Human, Shadow of Colossus, Yakuza, Beyond 2 Souls..

    • NomadCro

      @ilfenomeno11, 01.08.2020 - 17:49

      pa de reci koja je po tebi onda zasluzila pobjedu… da znamo i to…

    • ilfenomeno11

      @NomadCro, 13.08.2020 - 21:20

      Red Dead Redemption 2

    • Arthur

      @ilfenomeno11, 01.08.2020 - 18:09

      Meni nije bila najdraža ali je po meni zaslužila jer je imala najviše za ponuditi. Priča, likovi, sloboda kretanja, sporedne aktivnosti, zvukovi, glazba, mape, glavne misije (je da su manje više slične što se boss fightova tiče). Nekako je imala svega u jednome a da ne spomenem da je igra maksimalno izmijenjena od kraitosovog ponašanja i naravi do samoga pogleda kamere i mitologije što je bio golemi rizik. Osobno sam navijao za uncharted 4 jer mi je draži ali moram priznati da je god of war imao više toga.

  • Fenner

    01.08.2020 - 17:38

    Zasluženo, odlična igra i jedva čekam nastavak

  • MightyAloy

    01.08.2020 - 17:43

    Čestitke, God of War je vrhunski iako je meni osobno The Last of Us Part II bolja igra. Kad se prisjetim svih ovih naslova koji su bili u igri prisjetim se zašto je PlayStation (meni) najbolja platforma za igranje.

    • Rogue Stallion

      @MightyAloy, 01.08.2020 - 18:18

      Hipotetski, da su te igre izašle na ostale platforme, koju bi platformu izabrao?

    • personauser

      @MightyAloy, 01.08.2020 - 19:40

      Igras li nintendove ekskluzive

  • vragec25cro

    01.08.2020 - 19:04

    Osobno nisam glasao za niti jednu igru(nisu moj tip),al da sam se nasmijao na ove ankete jesam i to pošteno 🙂 (ne zbog igara,nego komentara).Najzanimljivije i najsmiješnije bilo kad se fanboyevi međusobno prozivaju i vrijeđaju(ne svi).Eskluzive prodaju konzole i tako bi trebalo biti(srami se microsoft s svojim igrama na pc).Uzeo ps4 odigrao kaj me zanimalo(dotične igre došle i na pc),al ja budala opet planiram da kupim i ps5 i xsex.Nego samo zboj jedne stvari se najviše javio ovdje OSOBNI IZBOR I SVIĐANJE NEKE IGRE u ovoj anketi i komentarima najviše došlo do izražaja,ali neki likovi(Dr.Gamer) i dalje ne svačaju to 🙂 Tako da mi drago da sad Dr.Gamer na aparatima 🙂

    • Dr.Gamer

      @vragec25cro, 01.08.2020 - 22:28

      Jesi li siguran da ne shvatam ja ili možda ti? Prijatelju, ovo je gaming portal kao i sojaset drugih. Naßa mišljenja se ne računaju. Ni moja možda za Last of Us a ni tvoja za koju god ti glasao. Ljudi napravili neku vrstu glasanja zbog popularizacije sopstvenog portala i dobijanja lajkova i novih članova. I to je u redu. Ali koga boli ona stvar što je na HCLu 95% namjerno dalo glas GOW samo zato je nije igralo nije dohvatilo TLOUS? Igru koja traje 30-40 sati na HARD težini uz istraživanje pojedinci ovde popljuvaju i ocjene jer su oregledali 2-3 klipa preko YT. I ti kažeš ja na aparatima? Pa da li si ti dobar sa glavom. Ja sam God of Wara prešao 6,7 x sigurno. Počeo sam Last of Us 2 drugi put, uživam… Nisam se radpravljao ako je tako djelovalo, samo sam pojedincima pokušao objasniti koliko ne znaju i koliko nemaju ukusa i koliko crkoše od ljubomore jer im ovo PC ne može pokrenuti i jer nemaju konzolu i ogru. To je današnje stanje društva, ljubomora i zavist ☺

    • personauser

      @Dr.Gamer, 01.08.2020 - 23:08

      Jesi li osvojio platinu u TLOU Part 2

    • vragec25cro

      @Dr.Gamer, 01.08.2020 - 23:28

      Prvi dio komentara do 95% se slažem s tobom.Onaj dio poslje 95% i spominjanje Hcl pobio si sam sebe i bit komentara koji si htiio meni reči da nisam u pravu.Kako češ nekome reči da nema ukusa ako se o ukusima ne raspravlja i ako to njihov odabir?Možda ima likova koji namjerno davali loše ocijene(kako toga nije bilo na drugim ps4 eskluzivama?),možda su pc igrači ljubomorni jer su za manje od cijene prosiječne grafičke mogli uzeti ps4 i tlou2,a možda su to sve krivi ljudi gušteri 🙂 Tebi Tlou 2 najbolja,nekome Gow 4,a nekome neka sasvim treče i to je ono šta sam te prozvao u prethodnom komentaru.Ja kad vidim da netko pljuje igru koja mi se sviđa dam par razloga zašto se meni sviđa i zašto mislim da nije u pravu,al da ga nazivam svakakvim pogrdnim imennima i uvjeravm da nije u pravu nema smisla jer svatko ima svooj ukusu,a to ti ne razumiješ i dalje 🙂

    • Dr.Gamer

      @vragec25cro, 02.08.2020 - 00:36

      Jedino što ti ne razumiješ još uvijek je da po igri pljuju oni koji je nisu ni igrali. Ovi koji jesu to ne rade. Jer ko je lud da kaže:” Gledao sam 30 sati košarke Majkl Džordana, čovjek je operisan od kosarke. Taj ili je lud ili nema ukusa. Tako ti je isto sa TLOUS. Ko ga odigra 30 sati i kaže da je smeće definitivno nema ukusa. Mada je malo takvih. Problem su ovi što guglaju a ne igraju 😂.

    • vragec25cro

      @Dr.Gamer, 02.08.2020 - 10:58

      Ok tu se slažemo jer takve likove ne razumijem,ali kao što napisao da se i fanboyevi međusobno svađaju(koji su igrali),meni to znači da tu nešto ne štima.Iako kako ono kažu 100 ljudi 100 čudi tako su i ukusi.

    • Bojko77

      @vragec25cro, 02.08.2020 - 10:31

      Vragec jesi vragec, ali i sve točno, ja sam fan, i pišem ko fan TLOU, prvog dijela, drugi ima priču za probavne smetnje, neki to ne mogu prihvatiti, a baš mislim da ti koji žele svom silom protvoriti tu igru u nešto što nije imaju svoj cilj i agendu, Bože moj, ima i onih koji ju hejtaju zbog gay i trans, no imamo dvije radikalne strane, a ima i ona oko centra, kao ja, koji kaže da nikad 7/10 ne može proči uz sve prednosti, priča je teška probavna smetnja, a kao takva nika pa ni onda ne može biti AAA….

    • Dr.Gamer

      @Bojko77, 02.08.2020 - 12:21

      Ne mora zmačiti da će se dobra knjoga dopasti svakome. Ili priča nekog filma. Kao što sam već jednom rekao, nije isto reći “radnja i priča ovom sličaju igre su smeće, i, meni priča ove igre nije legla ne svidja mi se. Velika je razlika a rasprave dolaze baš zbog toga, a i od likova koji dohvatili igru nisu. Nemaju pojma o čemu se radi. U ovoj igri priča nije takva da se svidi meni ili tebi, ili bilo lome drugom. Priča je ovde napisana jebeno moçno. Prva igra u istoriji gaminga u kojoj posle kraja iste ne znaš je li Abi negativac ili pozitivac. Gdje posle odjavne špice ne znaš da li su Joel i Ely zaslužilo to što jesu ili su možda oni pozitivci. I sve to nije uradjeno da bi se svodilo na razmišljanje o tome. Uradjeno je fwnomenalno realno. Gotovo svako od nas bi u stvarnosti ubio nekoga iz osvete da mu je na takav način ubio nekoga dragog. Ili možda ne bi zbog griže savjesti. Da nam se desi situacija iz ove igre u stvarnom životu svi bi radili kao ovi likovi u igri. U ovoj agoniji, patnji, ratu, baznadju. Pa u prva 2 mj zbog korona virusa nisi mogao dodji do pišljive rolne toalet papira i maske haahah, pojedini bi ubili za istu a ne da nam dodje scenarijo ove igre 😂. Jeste li sada shvatili poetu priče Parta 2. Mislim da je samo HCL shvatio to posle prvog ugranja što je i objasnio u recenziji. Ali hajde ti to objasni duducima koji samo idu kao koze i bleje meeee 😂. Pričate o eksponiranju gej populacije. Pa ko je za prvi dio igre kritikpvao to što je Eli lezbejka, niko. Ponavljam, mogla je Eli biti gej 44 puta i Abi antipaticna 33x uz to nabildana vama to nr smeta ni najmanje, vama smeta smrt Joela i to je to. A on je dobio što je zaslužio, poenta je što niste igrali nego samo mlatite, čast izuzetcima ☺

  • TITANXIS

    01.08.2020 - 19:46

    Iskreno nisam se tome nadal ali GoW je zasluženo pobjedil. Kad se sjetim onih skoro pa epskih borbi Kratosa i Odina te razgovora sa sinom vozeći se u čamčiću onda je GoW zasluženo pobjedil kao što napisah na početku.

  • Whitewalker

    01.08.2020 - 20:28

    Naravno da je pobijedio, nisam ni sumnjao..

  • Dr.Gamer

    01.08.2020 - 21:57

    Apsolutno zasluženo za God of Wara i Santa Monica studio! The Last of Us Part II je svakako više od video igre, njega će vjerovatno uvrstiti za Oskara ☺. Još kada bi se članovi HCL portala i drugih računali ovo bi pilo vode, pa i ja sam sa njima….

    • personauser

      @Dr.Gamer, 01.08.2020 - 23:08

      TLOU Part 2 nece osvojiti niti biti nominiran za oscara

    • Bojko77

      @personauser, 02.08.2020 - 10:36

      Mislim da hoće, bio ti je ovdje da uvode nagrade za najbolje video igra, ali da uđeš u izbor moraš imati u njoj manjine ili LGTB, izmižljena nagrada, koja nema veze s gejmingom, skoro kako je isao izbor na ovom portalu ali su prekinuli jer su pročitani….

    • personauser

      @Bojko77, 02.08.2020 - 18:27

      Gadi mi se sta se to promice u gamingu. Gaming vise nije kao sta je bio

  • Darac83

    02.08.2020 - 02:25

    Spideeeey!!! 🥺🥺🥺

  • NiKra95

    02.08.2020 - 08:15

    Witcher 3, kao i cijeli serijal mi ima mnogo prednosti ispred GoW-a (igrao treci dio i nordijski GoW): autentičnost i dubina svijeta, likova, Geralt, količina i kvaliteta sadržaja, sveukupna priča i premisa itd.
    Ali, u čistom combat sistemu, GoW je dosta zabavnija igra. Witcher je istina alkemijom dosta kompleksniji (ma da u tom segmentu po meni inferiorniji The Witcheru, pa i dvojci), ali svejedno, kad se nađeš s protivnikom 1 na jedan ili 1 na gomilu njih, GoW je tu po zabavi i zanimljivosti bolji.

  • Ducktective

    02.08.2020 - 09:03

    Kao prvo trebali su glasati samo ljudi koji su odigrali igre. Mislim da bi samo to bilo objektivno, no s druge strane mislim da bi rezultat bio isti. Igrao sam obje navedene igre,kao i vecinu sa cijele liste. GOW je po mom mišljenju daleko,daleko bolja igra. TLOU je odlična svakako, no ne može u isti koš sa GOW, a vidim da slično misli i većina publike (koja je igrala obje igre).

  • Virty

    02.08.2020 - 09:06

    Yea!

  • Bocwana

    02.08.2020 - 12:52

    Bojko

    . Liječi se… Ili da bolje kažem…. Leči se
    Jer si onaj preko Save… Ili da bolje kažem preko Drine
    Sociopatu

  • Holysheat666

    02.08.2020 - 16:42

    O moj boze,… izopaceni god of war..
    Kastrirali krejtosa, igra je ko tomb rider postala,

    Mali klinac je tolko naporan, toxican

    Days gone je po men najbolja exluziva, velika,,zabavna, ubo prie tj dana na uk strani box verzija 100kn bila, igra ima bugova,grafika ocajna, pricu koma, jebala ga zena, emo s tetovazama, tak k i jesu svi bajkeriji,kao smekeri,zapravo emaci,al ima gameplay bogovski, uz sve mane,nes najzaraznije sto sam igro, igra te zakuca uz plejku, ovisnost ..to malo koja igra moze

    • Dr.Gamer

      @Holysheat666, 02.08.2020 - 22:34

      Grafika Days Gonea očajna 😂. Da HCLa nema trebalo bi ga izmisliti. Svašta se ovde napiše haha

    • Holysheat666

      @Dr.Gamer, 03.08.2020 - 23:20

      De dobro je, bolju grafiku ima x360 neke igre..
      Imas mozda tv neki od 50cm, 720p pa ti super, men na 120cm 4k uzas, ..al nie bitno, uz sve mane bolja od god of war, …

    • Dr.Gamer

      @Holysheat666, 03.08.2020 - 23:45

      XboX 360 ima ljepših igara od DG. Igram na Samsung TVu 50′ 4K i izgleda odlično na momente fantastično. Na 50 CM ekranu sam igrao prije 15 god. Bolja od GOW. Za neke likove ovde treba momentalni ban napraviti

    • Holysheat666

      @Dr.Gamer, 05.08.2020 - 15:01

      Ban za tebe serife eh.. ak nemos podniet misljenje suprotno tvom nisi za forume 😀

      Gow ima bolju grafu, al prica mi koma,

      Po cem je to tolko days gone grafa, .. jel imas plejku i komp jak?

      Ak imas samo ps4 onda oprosti za komentare, al ak imas pc, ns usporedjuem igre za pc i ps4 nit ista,al ak usporedis s drugim igrama na ps4 i pc, .. mogli su puno bolje grafiku, vjerovatno na ps4 pro izgleda bolje,na ps4 slim ko moj, cak nekad i zalaga..

  • Dr.Gamer

    03.08.2020 - 08:50

    Slažem se sa svim što si napisao. I meni je to smetalo ali zbog loše prelaza gameplaya u animaciju i obratno ne možeš reći grafika sranje. Grafika je super, ima mana ali i te kako ima momenata

  • Holysheat666

    05.08.2020 - 15:04

    Ugl slazemo se days gone je unatoc manama super igra…
    Sam bi da ima vise upgrejdova skillova, al aj
    Ostalo ok, grafika mi najmanje bitna,

    Igram mobilne igrice, i emulacije razne, tak da, al imam oci, al kako god

  • SanKa

    17.08.2020 - 09:27

    zasluzeno

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?