HCL.HR

Još jedna igra bit će pretvorena u TV seriju, a nije ni izašla u punom izdanju

Zoran Žalac 19.07.2022.   •   3 komentara   •   Filmovi i serije


Xboxova igra Grounded posljednja je u nizu igara koje će dobiti svoju adaptaciju u obliku televizijske serije, a to je specifično jer se tu još uvijek radi o early access naslovu.

U budućnosti nam stižu serije po igrama kao što su Fallout, God of War, Alan Wake, Horizon… I zajednička karakteristika svih tih igara/serijala je ta da su visokobudžetni naslovi koji su jednom imali zaključenu priču. No, videoigre su toliko vruć materijal za adaptiranje u serije da se sada i early access naslovi uzimaju u obzir.

Kako izvještava portal Deadline, sljedeća igra koja će biti pretvorena u seriju je Grounded, Xboxovo preživljavanje u minijaturnom obliku. Grounded je igra u kojoj su djeca smanjena na razinu kukaca, te se moraju boriti za život u vlastitom dvorištu. Premisa je to koja je već bila korištena u raznim filmovima, a sad će poslužiti za TV seriju.

Istina je da Grounded još nema zaokruženu priču niti je uopće lansiran u punoj verziji. No, dok serija bude gotova, igra će se već pojaviti u 1.0 izdanju – već za dva mjeseca. Do tada bi joj popularnost još mogla porasti, a do sada se Xbox hvalio kako je Grounded u ranoj fazi zaigralo 10 milijuna igrača.

Zanimljivo je kako je Grounded tek druga Xboxova franšiza koja će zaživjeti u obliku serije. Razbijanje leda pripalo je serijalu Halo, iako je tehnički prva serija bila Minecraft: Story Mode – interaktivna avantura koja se emitirala na Netflixu još 2018. godine.

Komentari (3)

  • Darcoolio

    19.07.2022 - 18:11

    Nije da nismo gledali “Honey, I Shrunk the Kids”.

    • Agent

      @Darcoolio, 19.07.2022 - 18:21

      Baš je i meni to prvo došlo na pamet i ne znam šta mogu napravit drugačije na tu temu.

    • Demon90

      @Darcoolio, 19.07.2022 - 20:50

      Upravo to igra inspirirana filmom dobiva tv seriju. (Pretpostavljam da je film bio inspiriran nekakvom knjigom).

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?