HCL.HR

Ovo je GTA: San Andreas remaster (mod) koji je Rockstar zabranio

Zoran Žalac 23.08.2021.   •   10 komentara


Pogledajte kako izgleda remaster GTA: San Andreasa u GTA 5 – koji je zabranjen jer Rockstar radi svoj službeni remaster.

Još uvijek čekamo službenu potvrdu vijesti da su u razvoju remasteri starih GTA igara (GTA 3, Vice City i San Andreas). No, to je prilično izgledno zbog toga što su izdavačka kuća Take Two i Rockstar Games u zadnjih mjesec dana krenuli u borbu protiv neslužbenih “remastera” tih GTA igara.

Već neko vrijeme postoje modovi koji u GTA 5 ubacuju mape gradova iz prethodnih GTA igara. Sada su takvi modovi dobili zabranu distribucije jer se vlasnici GTA serijala ne žele dovoditi u situaciju da netko zbunjuje igrače/kupce oko toga koji su pravi, a koji krivi remasteri.

Primjer jednog takvog moda demonstriran je prije mjesec dana s “maksimalnom grafikom”. Ako pogledate video bit će vam jasno zašto se vlasnici GTA franšize bore protiv ovakvih modova. Koliko god na prvu izgledali napredno, zapravo bi mogli stvoriti krivu viziju službenog remastera koji se navodno neće izvoditi na istom engineu kao GTA 5 nego na Unreal Engineu.

Primjer gornjeg moda je isto tako dobar pokazatelj kako mod za GTA 5 može ubaciti staru mapu u igru, no sami vizualni ugođaj znatno je različitiji od onoga u originalnoj igri. Zato kažem da imam jednu molbu za službene remastere GTA igara – trebaju nam izvorne boje.

Označeno sa: , , ,

Komentari (10)

  • Pararera

    23.08.2021 - 12:01

    Dokle god R* ne potvrdi, sve su to glasine, ma koliko god izgledalo da rade, treba nam potvrda.

  • Wolfensteiner

    23.08.2021 - 12:40

    Ma neka se ostave ovih gluposti i neka izbace GTA 6 (nadam se u ovom desetljecu) ili po meni jos bolje- RDR 3

    • Agent

      @Wolfensteiner, 23.08.2021 - 12:48

      Teško ovo desetljeće.Sad su na redu remasteri.Nekima je potrebno (ako ga naprave dobro) i siguran sam da se više sad to očekuje nego gta 6 za kojeg ne vidim da bi imali šta novog za pokazat

    • Wolfensteiner

      @Agent, 23.08.2021 - 16:07

      Kuzim da, medjutim radije bi ipak RDR3 nego GTA6- mislim RDR3 dolazi garant, pitanje je samo kada. Ako se ne varam rekli su da RDR3 ovisi o prodaji RDR2, a ona je bila izvanredna. Prije sam se ocekivao GTA6 no kako zasada stvari stoje, fokus ide na online, tako da tesko ocekivati kvalitetan SP…GTA5 mi je bio ok sp, medjutim GTA 4 I GTA SA su mi daaaleko draze igre.

  • trulex

    23.08.2021 - 12:49

    Najviše me fascinira ovaj view distance kad prikaziva u helikopteru, svaka čast na ovome.

    • JCD-Bionicman

      @trulex, 23.08.2021 - 17:07

      Isto je bilo i sa AC Odyssey pa kada udari na performance bude ti lepo baš.

  • Nemanjazzz

    23.08.2021 - 13:41

    Mozda ce “krivi” remasteri da izgledaju bolje od “pravog”, a rockstar zeli da se sto bolje proda njihova igra. Sto bi kupovao remaster ako neki graficki mod izgleda bolje

    • game0wer

      @Nemanjazzz, 23.08.2021 - 14:23

      Iskreno sumnjam, znam da postoji mogucnost da R* zezne ovo ali koliko god impresivni i “lijepi” ovi graficki modovi bili, nikada mi nisu bili privlacni. Skoro uvijek kad vidim neki mod za graficko poboljsanje igre ili nesto slicno uvijek mi se cini kao da nesto nije u redu i ne izgleda ko da je sve na svom mjestu. Ako zeznu vecinu toga ono u sto mogu biti skoro siguran je da nece zeznut graficki dojam igre. Nazalost moglo bi bit problema s radio stanicama i licencama sto bi dosta unistilo dio te neke nostalgicne note i originalnosti igre.

    • funky0308

      @game0wer, 24.08.2021 - 10:17

      Slazem se.. igram Witchera 3 sa par grsfickih modova i iako se vrti u gotovo 100fpsa imam osjecaj da igra trza. Ne znam ni sam koliko sam puta palio programe i pratio frane rate jer vidim da nesto noje u redu ali s kojim god programom pratim vidim isti rezultat – fps ne pada. Jednostavno svi ti efekti, UHD texutre i enhanced ove i enhanced ono naprave to da igra vise nema onu glatkocu prikaza i fluidnost koju ima u vanila verziji. Je puno lijepsa, to ke nesporno ali jednostavno to nije to. Ista stvar je sa L.A Noir, GTA IV i sl, starijim igrama. Natjeras ih u 60fpsa, ubacis masu modova koji od igre naprave igru za koju bi na prvu rekao da je izasla prije godinu, dvije ali osjeti se da to nije to i (meni) se jako tesko uziviti u igru i odigrati je tako. Mozemo mi igru prisiliti da se vrti u tri puta vecem frame rateu nego je developer zamislio ali dok developer ne odradi svoj, kvalitetan remaster – nema od toga nista, barem ja takav dojam imam i ponavlja se pri svakom pokusaju moderniziranja neke starije igre koje sam se zazelio ponovno odigrati. Na kraju sam ostavio i W3 i GTA IV da cekaju sluzbena poboljsanja (iako je W3 potpuno igriva i lijepa igra i danas ali fali joj malo dodatnog poliranja, finijih animacija i boljeg svijetla za jace sustave na kojima danas igramo).

  • Junejkas

    23.08.2021 - 14:40

    Ovo cu igrat cim dodje na plejku

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?