HCL.HR

Halo Infinite za PC imat će podršku za 32:9 monitore, jer zašto ne

Zoran Žalac 30.04.2021.   •   5 komentara


Razvojni tim 343 Industries otkrio je nekoliko specifičnih detalja o PC verziji velike uzdanice Xboxa – Halo Infinite. Kažu kako će ta igra ponuditi prvoklasno PC iskustvo.

Zvuči čudno, ali je istina da će Halo Infinite biti prva igra u  svom dugovječnom serijalu koja će istovremeno izaći i na Xbox konzolama i na PC platformi. S time na umu, Microsoftov 343 Industries ima poseban ogranak koji se bavi PC verzijom kako bi ju napravili “prvoklasnim PC iskustvom“. Dio planova u tom procesu objasnili su na službenom blogu.

Otkriveno je tako da će igra imati podesivi FOV, odnosno mogućnost biranja širine vidnog polja. Postavka će ići sve do 120 stupnjeva, što će se odnositi na sve verzije igre (i PC i Xbox). No, ono što će biti specifično za PC verziju jest podrška za široke monitore, a tu osim monitora s omjerom slike 21:9 pričamo i o ultra širokim monitorima 32:9 formata. S obzirom da je u igrama rijetka podrška i za 21:9 monitore, ugodno je iznenađenje da ekipa razmišlja i šire od toga. Inače, bit će to puna podrška širokog prikaza – za menije, gameplay, cutscene, itd.

Igra će imati opciju stvaranja privatnih LAN mečeva koji će se moći igrati bez obzira na verziju (Microsoft Store, Steam…). Premda će igrači na Xboxu i PC-u moći igrati zajedno, kompetitivno igranje u ranked modovima bit će podijeljeno prema onome što igrači koriste za kontroliranje igre. Tako će se igrači grupirati te će igrati zajedno/protiv igrača koji igraju samo s mišem ili tipkovnicom, ili kontrolerom. Na PC-u će Halo Infinite imati podršku i za jedno i za drugo, ali će matchmaking u rankedu biti odvojen prema onome što se koristi.

Komentari (5)

  • darkness666

    30.04.2021 - 11:11

    Pametna stvar nemijesati yoystick i mis..velika je to razlika za shootere..jedva cekam multiplayer malo staru ekipu okupiti..

    • A vi kakote

      @darkness666, 30.04.2021 - 11:41

      Definitivno. Samo da btb bude kao u starim danima. Prica se da rade i na btb 2.0,u squadovima 😍😍

    • funky0308

      @darkness666, 30.04.2021 - 20:59

      Par odluka ali dobrih odluka.. vrebam sada neki novi monitor i volio bih ovako nesto uzeti ali mislim da ipak za sada nece ici. 32′ mozda, iako mi je 27-28′ skroz dovoljno ali tesko ce ici i 31:9 i gsync i jos da naticna ide u 2560x1440p, vjerujem da je vecina u 4k sto niti zelim niti cu imati velike koristi od toga. 4k pa sve na mid 😀 .. ima jedan poznanik nesto slicno, zaobljen i velik monitor.. joj sto je lijepo igrati na tome

  • abel

    30.04.2021 - 13:59

    Onaj koji nije hypovan za HALO on nezna šta je FPS game. Jedva čekam ovu igru i još dolazi u game pass

    • A vi kakote

      @abel, 30.04.2021 - 14:08

      Tocno, cesto poderem Reach multiplayer na MCCu i bogami soical big team battle je nesto posebno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?