HCL.HR

Hideo Kojima predstavio Death Stranding mod za fotografe

Lovro Maroševac 05.03.2020.   •   7 komentara


Japanski dizajner videoigara pokazao je Photo Mode na PC verziji Death Strandinga na vlastitom Twitter profilu.

Avanturistička igra Death Stranding trebala bi stići na računala 2. 6. ove godine. Igra će se tada naći u prodaji na Steamu i Epic Games Storeu. Nedavno smo saznali da će igrači koji prednaruče ovaj naslov na Steamu dobiti nekolicinu predmeta iz Half-Lifea.

Hideo Kojima je na svojem Twitter profilu odlučio pokazati još jednu značajku za PC verziju igre. Riječ je o modu za fotografe koji će biti dostupan odmah po izlasku Death Strandinga. Iz priloženog videa na njegovom korisničkom računu, vidimo da zapravo nema nikakvih noviteta – Photo Mode funkcionira kao u svim igrama.

Igrači će moći pauzirati igru, staviti kameru u željenu poziciju i stisnuti tipku za fotografiranje. Postojat će mogućnost podešavanja svjetlosti, otvorenosti blende (Depth of Field), brzine okidanja fotografije i dodavanje filtera. Moguće je natjerati Sama Bridgesa, glavnog lika, da se belji ili napravi neki pokret pa ga u tom položaju zabilježiti. Isto tako, moći će ga se totalno maknuti iz kadra, ukoliko vam smeta. Djeluje kako bi se određeni okviri mogli dodavati na fotografije i iste će se moći pretvoriti u plakate.

Da stvar bude bolja, Hideo Kojima je u drugom tvitu naglasio kako bi volio održati natjecanje u najboljoj fotografiji Death Strandinga. Obožavateljima Metal Gear Solid serijala ovo možda zvuči poznato jer je spomenuto već bilo održano u MGS-u 2, gdje su igrači-fotografi bili nagrađivani za svoje radove. Japanski dizajner videoigri je spomenuo kako je u Metal Gear Solidu stavio imena svojih kolega unutar igre, a ista su mogla biti vidljiva samo fotografiranjem na određenim mjestima.

Nije poznato hoće li se potonje naći u PC verziji Death Strandinga. Postoji mogućnost, no vjerujemo da je gospodin Kojima samo nostalgičan i rado se prisjeća nekih dobrih vremena. Zasada nema nikakvih riječi ili potvrda o tome da bi se iste značajke trebale naći unutar PlayStation 4 izdanja.

Komentari (7)

  • vragec25cro

    05.03.2020 - 14:06

    Ali ipak je to Kojima i mora se posebno najaviti(ne mislim na vaš članak nego na mod 🙂 ),iako to več viđeno u hrpu igara.

    • SanKa

      @vragec25cro, 05.03.2020 - 14:23

      haters gonna hate

    • vragec25cro

      @SanKa, 05.03.2020 - 15:21

      Šta ja ovdje hejtam?Šta sam rekao protiv igre?

    • funky0308

      @vragec25cro, 05.03.2020 - 17:47

      A cuj..cudo je to tehnike i ovakva ideja se mora posebno istaknuti 🙂 . Nema te igre koja nema photo mod uz Nvidijin software. 🙂

  • chocobo_047

    05.03.2020 - 17:11

    Nadam se da će to izaći u idućem updateu na PS4?

  • crolink07

    05.03.2020 - 18:10

    Mislio sam kupiti igru za PS4 i snimati mobitelom ali sada ću pričekati PC verziju.?

  • Lazy

    05.03.2020 - 21:38

    Pa svi developeri najave feature koje ce igra imati u konacnici, al izgleda ko da vecinu na ovom portalu “boli” kad to napravi Kojima, nez, meni je to whatever dodatak al nekog veseli pa eto, neka ga za entuzijaste recimo…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?