HCL.HR

Hogwarts Legacy neće imati mikrotransakcije, kažu developeri

Zoran Žalac 18.03.2022.   •   9 komentara


Nakon jučerašnje prezentacije pojavile su se sumnje da bi Hogwarts Legacy u mogao biti dizajniran s mikrotransakcijama na umu. Developeri kažu da to neće biti slučaj.

Prezentacija gameplaya iz igre Hogwarts Legacy uglavnom je ostavila jako pozitivan dojam kod gledatelja. Na YouTubeu je video tako pokupio 106 tisuća sviđanja i 1,5 tisuća dislajkova, što je omjer kojim iz WB Gamesa mogu biti itekako sretni. Međutim, u jednom segmentu igre pojavile su se sumnje da bi Hogwarts Legacy mogao biti dizajniran oko mikrotransakcija, tj. dodatnog naplaćivanja.

Naime, igrač se nalazi u ulozi lika koji prvi put dolazi u Hogwarts, ali je tinejdžer pa pripada petoj godini učenika. Igra objašnjava kako je glavni lik u zaostatku za ostalim učenicima iz svoje generacije i to mora nadoknaditi različitim izvanškolskim aktivnostima i vlastitim pothvatima. Primjerice, mora skupljati različite stvari za magične napitke, uzgajati biljke u Sobi potrebe i nadograđivati svoju opremu.

U jednom trenutku moguće je tako vidjeti da biljke imaju tajmer, tj. određeno vrijeme koje treba proći da bi izrasle. Prikazani je primjer tako naveo 25 minuta za izrastanje jedne od biljaka. Kako su odbrojavanja i vremenska ograničenja jako česte taktike blokiranja igrača u mobilnim igrama, tako se pojavila bojazan igrača da će Hogwarts Legacy namjerno usporavati igrača takvim odbrojavanjima kako bi ih zaobišao plaćanjem stvarnim novcem.

Međutim, developeri igre kažu kako to neće biti slučaj. Community Manager Chandler Wood kratko i jasno rekao je da neće biti mikrotransakcija u Hogwarts Legacyju.

Nije da mu ne vjerujemo, ali nije 100% jasno što to znači – da mikrotransakcija neće biti po izlasku ili uopće. Na pitanje zašto je uopće implementiran sustav čekanja da biljke izrastu, Wood nije ponudio konkretan odgovor.

Postojali su brojni slučajevi igara koje nisu imale mikrotransakcije pa su ih dobile naknadno. Postojali su i obrnuti slučajevi, a WB Games je imao jedan od najkontroverznijih primjera. Njihov Middle-earth: Shadow of War imao je mikrotransakcije koje su užasno razvukle završni dio igre, do te mjere da su na kraju bile kompletno uklonjene zbog prevelikih prigovora.

Komentari (9)

  • Fenner

    18.03.2022 - 12:19

    Možda ne na izlasku igre, ali sa prvim ažuriranjem bit će sigurno. Onda će poslat dopis kako su to gameri tražili od njih pa su morali ubaciti mikrotransakcije kako bi im udovoljili. I sami znamo da lažu ko cucki.

  • TheCaptainCrash

    18.03.2022 - 12:20

    ovo fakat izgleda kao ultimativno HP iskustvo tako da ajde vjerujem im.

  • Strahinja Radonjic

    18.03.2022 - 12:40

    Kažu… Kažu jedno rade drugo, dovoljno je da prodaju dva miliona kopija, pohlepnost posle radi svoje igra instant prelazi na NFT… Magični šešir NFT 4M $, magični štap Harija Potera 25M $.

  • DjokaBA

    18.03.2022 - 13:12

    90% ce ih biti, valjda nece bas preterati

  • Chimichangas

    18.03.2022 - 13:50

    Neka budu samo kozmetičke prirode i meni ok

  • alan40rt

    18.03.2022 - 15:15

    Čekanjem da biljke izrastu, produžuje se igra, kolko ja mislim da bi to bil razlog. Kad bi svaki craft bil gotov instant, brže bi se prolazila igra i dobival napredak. Živi bili pa videli.

  • tuvvok1701

    18.03.2022 - 16:47

    These are not microtransactions, they are surpise payments😁

  • Cone3006

    18.03.2022 - 20:08

    Daj Boze da ne bude toga

  • Hadvar

    19.03.2022 - 07:49

    zbilja smo daleko dogurali kad se veselimo necemu sto bi trebalo biti ocekivano.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?