HCL.HR

It Takes Two ostvario je izvrsnu prodaju i pokazao da se originalne ideje ipak isplate

Zoran Žalac 09.07.2022.   •   6 komentara


Razvojni tim Hazelight Studios obznanio je kako je njihov prošlogodišnji hit It Takes Two do sada prodan u više od sedam milijuna primjeraka.

Ponekad nam se može činiti da originalne ideje i drugačije igre u gamingu jednostavno ne prolaze. I ponekad je to doista tako, ali ne i u slučaju prošlogodišnje hit igre It Takes Two. Kooperativni je to biser u kojemu dvoje igrača kontroliraju lutke kako bi obnovili vezu supružnika pred razvodom. I premda igra s takvim opisom najčešće ne bude popularna, It Takes Two je do danas prodan u više od sedam milijuna primjeraka.

Pomoglo je svakako to što je odnijela nagradu za igru godine na The Game Awards 2021, kao i to što se često mogla nabaviti po cijeni od 20 eura.

Uspjeh je još veći kad kažemo da 7 milijuna prodanih primjeraka ne znači isto toliko igrača, nego još i više. Naime, It Takes Two je isključivo kooperativna igra koja se može igrati jedino s drugim igračem. Osim toga, igra je već neko vrijeme dostupna i preko pretplate na EA Play / Xbox Game Pass Ultimate. To sve zajedno znači da je It Takes Two vjerojatno zaigralo i do 15 milijuna igrača.

Ovakav rezultat posebno je interesantan u kontekstu tima Hazelight Studios. Ovo im je tek druga igra koju su objavili i već druga koja je nadmašila sva očekivanja u prodaji. Prva njihova igra, također kooperativna avantura A Way Out, prodana je u 3,5 milijuna primjeraka.

Da stvari budu još zanimljivije, Hazelight Studios je nezavisni studio, što znači da bi u budućnosti mogli postati predmet nečije kupovine. I bili bi vrlo atraktivna akvizicija jer u gaming industriji nema baš puno manjih studija koji mogu reći da su njihove igre u četiri godine prodane u više od 10 milijuna primjeraka.

Komentari (6)

  • Iron666

    09.07.2022 - 11:30

    Zasluženo. Originalno i genijalno napravljeno. 10/10

  • Demon90

    09.07.2022 - 13:38

    Ma ja sam vise puta htjeo odigrati al nemam s kime.

  • Economist

    09.07.2022 - 15:38

    “Da stvari budu još zanimljivije, Hazelight Studios je nezavisni studio, što znači da bi u budućnosti mogli postati predmet nečije kupovine.” – joj, baš nam treba da ih EA ili Ubisoft kupe pa da krene It Takes Three, It Takes Four, It Takes 2023… Ako im ide jako dobro i sada dok su nezavisni studio, zašto bi se prodavali nekome i riskirali gubljenje neovisnosti i kreativne slobode?

  • Cone3006

    09.07.2022 - 23:39

    Zasluzeno!

  • zlicko

    10.07.2022 - 22:00

    Jedna od najboljih definitivno.

  • Cro_echo88

    12.07.2022 - 09:47

    Igram je sa curom vec tjednima, igra je genijalna 👍

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?