HCL.HR

Kinguin nakon prozivki maknuo Frostpunk 2 prednarudžbe

Lovro Maroševac 27.08.2021.   •   0 komentara


Nakon što je 11 bit studios prozvao poznatu stranicu za preprodavanje igrinih kodova Kinguin, isti su iz vlastitog kataloga odlučili ukloniti prednarudžbe tek najavljenog naslova.

Protekla dva tjedna bila su izrazito napeta za ekipu iz 11 bit studiosa. Prvo su najavili nastavak Frostpunka koji će se odvijati 30 godina nakon originala, a zatim su upali u svađu s Kinguinom, poznatom stranicom na kojoj se preprodavaju kodovi za raznorazne igre.

Preprodavača na kojeg su tamo naišli nazvali su “us*ani prevarant”, a sâmom Kinguinu dodijelili lopovski atribut. Njihova reakcija je velikoj većini publike bila smislena jer igra, koja je tek najavljena, još uvijek nema određenu cijenu, a kamoli rejting. Bez obzira na to, na Kinguinu se tako mogao prednaručiti Frostpunk 2 za 37 dolara, uz dodijeljenu oznaku PEGI.

Nakon niza prozivki i službenog priopćenja poljskog studija, iz Kinguina su odgovorili da će u narednim danima oni izdati svoj odgovor na cijelu ovu situaciju. I upravo se to dogodilo, a rezultat svega jest uklanjanje prednarudžbi za spomenutu igru. U službenoj objavi kazali su kako će pregledati kriterije za postavljanje prednarudžbi na stranicu jer svim kupcima žele osigurati kupnju njihovih najdražih igara po najboljim cijenama. Iako se u priopćenju nisu direktno dotakli situacije s Frostpunkom 2, između redaka se može iščitati kako je upravo taj slučaj bio gorivo za eventualnom promjenom načina rada.

11 bit studios je prvotno u planu imao tužiti Kinguin, no na kraju su Poljaci odustali od svega jer se sjedište ove preprodavačke stranice nalazi u Hong Kongu, što bi im uvelike otežalo cijeli proces. No, kako se čini, ovaj događaj bio je kratkog vijeka i sve se na kraju lijepo završilo. Jednom kada se odredi cijena i rejting Frostpunka 2, za očekivati je povratak prednarudžbi na spomenutu stranicu.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?