HCL.HR

I Kojima Productions boji se koronavirusa, propušta ovogodišnji GDC

Lovro Maroševac 24.02.2020.   •   4 komentara   •   Industrija videoigara


Sve veća panika oko koronavirusa hvata ljude pa tako i brojne izdavače i proizvođače videoigara. Studio Hidea Kojime novi je u nizu studija koji su otkazali dolazak na neke od nadolazećih konvencija.

Game Developers Conference trebao bi se održati u San Franciscu od 16. do 20.3. u Moscone Centeru. Iz Kojima Productionsa objavili su kako neće pristustvovati ovogodišnjem izdanju GDC-a zbog koronavirusa. Hideo Kojima trebao je održati jednosatni govor o svojoj prošlogodišnjoj igri – Death Strandingu.

„Kojima Productions donio je tešku odluku u kojoj odustaje od pojavljivanja na Game Developers Conferenceu 2020 zbog povećane brige oko novonastalog virusa. Nažalost, to uključuje otkazivanje nastupa Hidea Kojime (19.3.) i Erica Johnsona (16.3)“, stoji u službenom priopćenju.

Već ranije, prilikom otkazivanja brojnih drugih studija, organizatori GDC-a rekli su kako će poduzeti sve mjere zaštite da se konvencija održi. Strogi zakoni glede koronavirusa u SAD-u trebali bi tome pomoći – od sigurnosnih savjeta svima koji će tamo doći do čišćenja kvaka, dizala, mikrofona i sličnih stvari.

Kojima Productions tako se pridružio Sonyju i Facebooku koji su već otkazali svoje nastupe na ovogodišnjem Game Developers Conferenceu. Zasada, usprkos uvjerenju o sigurnosti od strane organizatora, nijedan studio nije pokazao želju za predomišljanjem.

Komentari (4)

  • chocobo_047

    24.02.2020 - 20:10

    Ne čudi me ova vijest. Nisu jedini koji su otkazali nešto zbog koronavirusa. Ali hvala im na DS.

  • Cpt. Price

    25.02.2020 - 07:45

    Dobar izgovor zlata vrijedi.
    Ko se zna snač ni u wc – u ne ostane gladan

  • Samson

    25.02.2020 - 08:29

    Više ta panika od virusa, ne možeš se okrenut da ne vidiš vijest vezanu za gripu. Što je najgore nije toliko opasan po život…

    • chocobo_047

      @Samson, 25.02.2020 - 12:34

      Koliko sam čuo, kronični bolesnici treće životne dobi su najugroženiji.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?