HCL.HR

Kreativni redatelj Cyberpunka 2077 pridružio se Blizzardu

Filip Zorić 24.01.2019.   •   13 komentara   •   Industrija videoigara


Cyberpunk 2077 je izgubio svog kreativnog redatelja koji je odlučio postati zaposlenik Blizzarda. Još nije poznato na kojem projektu on sada radi.

CD Projekt Red je jedna od najobožavanijih tvrtki u industriji igara, a Cyberpunk 2077 je trenutno jedan od najiščekivanijih naslova. S druge strane, Blizzard je nedavno izgubio mnogo svojih obožavatelja najavom mobilne Diablo igre. Izgleda da im je potrebna pomoć s jednim nenajavljenim naslovom pa im bivši zaposlenik CD Projekt Reda stiže u spas.

Naime, Cyberpunk 2077 je izgubio svog kreativnog redatelja, Sebastiana Stepiena, koji se odlučio zaposliti kod Blizzarda nakon više od 12 godina rada u CD Projekt Redu. Ovo je otkriveno putem njegovog LinkedIn profila, u kojem piše kako će u Blizzardu nastaviti s ulogom kreativnog redatelja. Nije poznato na kojem projektu Sebastian radi, ali možemo zaključiti da pomaže u stvaranju nečega s RPG elementima (*kašalj* Diablo *kašalj*). Možda Blizzard u novom zaposleniku traži spas od problema, ali teško će se izbaviti dok su na kratkom lancu Activisiona.

Što se CD Projekta tiče, neobično je da kreativni redatelj odlazi usred razvoja igre, tako da za sada ne znamo što ovo točno znači za Cyberpunk 2077. Nadamo se da na pomolu nije nova odgoda.

Označeno sa: ,

Komentari (13)

  • SanKa

    24.01.2019 - 12:46

    vjerojatnoće raditi na warcraftu za mobitele

  • Deus

    24.01.2019 - 13:06

    Is this an out of season april fools joke?

    • Filip Zorić

      @Deus, 24.01.2019 - 14:34

      Malo mi fali da službeno dodam ovo članku ?

  • Apocalypse4987

    24.01.2019 - 13:21

    Ima blizard dosta kreativnog osoblja, al mogu uskrsnit i dovest piccassa i dalija, al đabe im kad ih activision drži na lancu

  • Lovac

    24.01.2019 - 13:29

    Ne, jednostavno NEEEE. I on isto, što očekuje “jei, Blizzard”. Momak, kasniš jedno 10 godina, sad je to Activision prčija i radit ćeš kako oni žele, a ne što ti smatraš da je pravi smjer… Njesra; mislim da je već otišao netko bitan prije cca mjesec dana i bojim se da će C2077 biti njihov “Mass Effect 3”, tj. zadnje što valja. Inače čitao sam o uvjetima rada u CD Projekt Red i nisu baš bajni. Mislim da bi se morali više truditi sačuvati bitne ljude, jednom kad odu, gotovo je. Uglavnom, plaće su male, čak i za Varšavu. Puno ljudi u reviewu priča da je viši management nesposoban i gleda samo na svoju karijeru, a ne kako unaprijediti procese i kreativnost, dok bi se žalili na njih – otkaz. Tu me malo podsjećaju na nas, tako da u jednu ruku razumijem.

    • Lovac

      @Lovac, 24.01.2019 - 13:39

      Kad sam se otvorio; evo zašto me brine budućnost Cyberpunk 2077. Iako je svijet velik, već u demu se vidjelo da su dijalozi ispod W3. Atmosfera ne prati lore table-top igre, a njihov senior je napisao review:
      “PROS

      the staff were enthusiastic

      CONS

      Everything from the managment to the staff not know what a Table top RPG is supposed to be.They seem to be too focused on simplifing the experience rather than elucidating the groundworks of a RPG system and redefining by adding more depth and complexities it.

      Advice to Management

      Perhaps if they start focusing on creating a RPG rather than a glorified action adventure game with a worthless perk based progession system and create a new RPG from the ground up, maybe then they’ll start earning there namesake as the ‘industry leader on creating RPG’s’ ideology”

    • Zoran Žalac

      @Lovac, 24.01.2019 - 13:45

      Rad u Poljskoj vs. rad u Kaliforniji… Mislim da se nije dugo premišljao.

    • Lovac

      @Zoran Žalac, 24.01.2019 - 13:56

      A dobro, možda mu je to čak problem ako ima obitelj. No sigurno puno bolje s financijske strane, a i klime 😀 Dok sam dobio ponudu za posao tamo (Varšava); stan kakav je u Zg 300e, tamo je 550e. Plaće i nisu puno veće nego kod nas. Ipak Poljska još treba rasti. Ruku na srce, 12 godina je tu radio, a od W3 studio je (pre)brzo rastao bez pravog rukovoditeljstva tako da sigurno ima nešto u tome da stvari ne funkcioniraju po tom pitanju. Nadajmo se da će CD Projekt Red još dugo ostati na razini i da 2077 neće biti previše pojednostavljen kako navode zaposlenici.

    • Zoran Žalac

      @Lovac, 24.01.2019 - 14:22

      Što se ovih gore tvrdnji tiče, koje kruže već neko vrijeme, nadam se da neće voditi prema lošoj igri. Ne mora nužno značiti da igra s problematičnim razvojnim procesom završava loše. Npr. prošlogodišnjem God of Waru je trebalo jako dugo da stvari kliknu na mjesto. Svega pola godine prije izlaska igra je bila “doslovno neigriva”, a na kraju je ispala vrhunska.
      https://www.gamesindustry.biz/articles/2018-08-20-shuhei-yoshidas-first-play-of-god-of-war-he-was-horrified

    • Graveland

      @Lovac, 24.01.2019 - 19:48

      Najvise brine sto je cdpr uhvacen u laganju da je razovj cyberpanka poceo pri kraju hearths of stone dlc-a za witcher.

    • ihneacho

      @Zoran Žalac, 25.01.2019 - 08:58

      ima nas koji volimo slavenske zemlje, eto i ti radiš u hrvatskoj pa šta 😀 😀 😀

  • KhorneFlake

    24.01.2019 - 21:44

    Inače ne vidiš miševe kako uleću u potapajući brod, no eto.

  • tomekplejka89

    25.01.2019 - 11:17

    Nece taj C2077 ozac jos 5 godina ako svako malo neko sranje se desi! Svojevremeno su razvoj vratili na nulu jel nisu znali u kojem pravcu razvijat igru! Nadam se da sam u krivu ali kreativi direktor mi se ne cini ko nebitna pozicija. Nije nemoguce da se neznaju nosit sa pritiskom koji donosi razvoj tolikog projekta i jos kad se usporedjuju sa Rockstarom stvari se pocinju dodatno komplicirat. Zivi bili pa vidjeli!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?