HCL.HR

Leon je dosadni papučar u novom Resident Evilu 2

Zoran Žalac 29.12.2018.   •   5 komentara


Za potrebe novog Resident Evila 2 glavnom je junaku promijenjena pozadinska priča, a mnogi će reći – na gore.

Japanski ogranak Capcoma na Twitteru je prije dva dana objavio opis pozadinske priče Leona S. Kennedyja, glavnog junaka Resident Evila 2. Točnije rečeno, objavili su njegovu novu pozadinsku priču složenu za remake igre iz 1998. godine. U opisu tako stoji:

“Novopečeni policajac Leon S. Kennedy prebačen je u Raccoon City. Prije nego je otišao na dužnost, Kennedy je kod kuće čekao naredbu i poziv na dužnost. Nakon što ga nitko nije kontaktirao, pomislio je da nešto nije uredu i krenuo do policijske postaje. Danima kasnije, po dolasku u Raccoon City, njegov se život promijenio.”

Običan zaplet, reklo bi se, ni po čemu sporan. Međutim, stvar je u tome da je taj zaplet iznova izmišljen, odnosno da se ne poklapa s onim u originalnoj igri. Ondje je Leon prethodno odlasku u Raccoon City prekinuo sa svojom djevojkom, malo si popio, spavao duže nego je trebao i zbog toga zakasnio na posao.

Ta pozadinska priča Leonu i kasnijim događanjima u igri dala je više konteksta. Leon je zbog kašnjenja došao na gotov čin, odnosno u grad preplavljen zombijima, a nedavni prekid s djevojkom donekle je objasnio njegovu zaluđenost Adom koju je kasnije sreo.

Naravno, ništa od te pozadinske priče nije bilo ispričano u samoj igri. Taj dio Leonove povijesti moglo se doznati u službenom vodiču za igru, ali je svejedno smatran kanonom za priču.

Doduše, u Capcomu se prije 20 godina vjerojatno nisu nadali da će Leon fanovima postati omiljeni lik u serijalu. Sada ga vjerojatno žele spasiti od negativnog imidža, odnosno – očisti mu ime, pa isti u 2018. ne smije biti neodgovoran i piti alkohol. Manekeni to ne rade, a životni uzori pogotovo.

Komentari (5)

  • ivanic

    29.12.2018 - 13:56

    Bilo je za očekivati da će biti priča promijenjena. Na kraju krajeva ovo je remake.

    • marko1106

      @ivanic, 29.12.2018 - 16:15

      ma nece biti samo to izbaceno. danas se puno vise ljudi uvrijedi ako nesto nije po pravilima. Ne daj Boze da je alkoholicar pa kakvu to poruku salje. Da ne bi bilo zabranjeno u Australiji ili Americi. Ali oruzje nema problema, rodis se i zaduzis strojnicu da se mozes braniti.

    • ivanic

      @marko1106, 29.12.2018 - 21:26

      Ma sve je to ok, samo sam mislio pod to da će ionako biti neki segmenti promijenjeni. Ako ništa, jedva čekam odigrati demo.

  • Serpico

    29.12.2018 - 15:47

    Mogli su taj detalj iz njegovog života razraditi i ubaciti u igru. Takve stvari čine lika ubedljivijim i ljudskijim.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?