HCL.HR

Life is Strange više neće imati epizodne igre

Zoran Žalac 04.08.2022.   •   1 komentara


Narativni dizajner zadnje Life is Strange igre otkrio je da tim više ne razmišlja o epizodnom formatu distribuiranja svojih igara.

Razvojni studio Deck Nine sada je jedini studio koji radi na franšizi Life is Strange nakon što su se tvorci prve i druge igre okrenuli drugačijim projektima. Novi studio ima neke svoje ideje, a jedna od tih je da Life is Strange igre više ne lansiraju u epizodnom formatu, kako je to bio slučaj u 3/4 dosadašnje igre.

“Ne mogu zamisliti da ćemo se vratiti na epizodni model. Reakcija (na True Colors) bila je pozitivna. Bili smo oprezni u tome da zadržimo epizodnu strukturu igre jer to odgovara igračima i to je dio DNK Life is Strange serijala. Bila je to odluka oko koje smo dosta dugo razmišljali, ali sada mislimo da je bila ispravna.” – izjavio je narativni dizajner Phillip Lawrence u razgovoru s Rock Paper Shotgunom.

Prošlogodišnji Life is Strange: True Colors od prvog je dana bio kompletna priča, iako je bio podijeljen na nekoliko poglavlja koja su mogla funkcionirati kao zasebne epizode. Square Enix nikad nije otkrio je li se igra prodala bolje od prethodnih (epizodnih) dijelova.

Prelaskom s epizodnog formata na cjelovitu igru skočila je i cijena – dok su prethodne igre koštale 30-ak eura, True Colors je skočio na 60 eura, premda trajnošću nije bio puno duži od prijašnjih igara.

Komentari (1)

  • Stitrek

    04.08.2022 - 16:03

    Life is Strange je ipak postao veliki i kvalitetan serijal kojemu i odgovara novi format u kojemu ce izaci kompletna igra.
    Stari format sa dijelovima je vjerovatno razbijao imerziju u kompletnu pricu igre jer su epizode izlazile sa predugim vremenskim razmakom.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?