HCL.HR

Mapa za Apex Legends bila je objavljena prije nego što je itko mogao povjerovati u njezinu istinitost

Pero Mlinar 01.03.2019.   •   7 komentara   •   Zanimljivosti


Razvojni proces Apex Legendsa još uvijek velikim dijelom nije mapiran, no uranjena objava njegove karte na internetu otvara neka zanimljiva pitanja.

Dok je Titanfall 2 bio aktualan, a za Apex Legends nitko nije znao, prije otprilike godinu dana, jedan je igrač nekako objavio mapu tog nadolazećeg battle royalea naslova sa svim označenim lokacijama. Mjesto zločina bio je Reddit, odnosno Titanfall 2 subreddit, na kojem je igrač nadimka hiticonic objavio spomenutu mapu misleći da se radi o nečemu što će završiti u Titanfallu 2. Ne zna se kako je do mape stigao, no zanimljivo, nju na istom mjestu možete vidjeti i danas.

Ako malo bolje pogledate komentare, vidjet ćete da gotovo nitko nije vjerovao u njegovu vjerodostojnost. Hiticonic je smatrao da postoje planovi da Titanfall 2 dobije battle royale mod te da se pred njime nalazi mapa za taj mod. Jasno, to se nije pokazalo točnim, no nije on bio niti daleko od istine. Isti tvorci koji su radili na Titanfallu 2 rade i na Apex Legendsu – ako niste znali. Sama preuranjena pojava mape zanimljiva je stoga iz više aspekata.

Proizvodni proces iza Apex Legends nije baš transparentan, pošto se ta igra na tržištu pojavila iznenada. Je li hiticonic možda bio u pravu kad je svojevremeno ustvrdio da postoje planovi da Titanfall 2 dobije battle royale mod? Ako je vjerovati riječima jednoga od tvoraca, nije. No, isto tako Apex Legends u početku nije trebao biti zasebnom igrom, već dijelom Titanfalla 3 (za kojeg se smatralo da će biti sljedeći Respawnov naslov).

Još krajem 2017. godine pisalo se po portalima da je rad na Titanfallu 3 na samome kraju razvojnog procesa. Čini se kako tvorci ipak nisu bili zadovoljni s onime na što je ličio taj naslov, ali s druge strane, s njegovim battle royale modom – jesu. Apex Legends tako je na kraju postao zasebnom igrom. A, ako je vjerovati istim tvorcima, na Titanfallu 3 trenutno se NE radi.

Inače, čitava situacija ima potencijal da bude još zanimljivija ako, pročitavši komentare na njegovu objavu, dođete do zaključka da bi “igrač” koji je objavio mapu i spomenuo da Titanfall 2 dobiva battle royale mogao biti zaposlenik Respawna. Nitko ne zna odakle njemu pristup mapi. Može biti da se radilo o testiranju toga jesu li igrači biti otvoreni prema tome da Titanfall dobije battle royale. Pokazalo se da baš i nisu… a mi smo dobili Apex Legends.

Komentari (7)

  • Agent

    01.03.2019 - 17:11

    Lako moguće da je on jedan od zaposlenika,pa stavio post da se vidi što će publika reći.
    PS. Kada počinje sezona?

  • TeroXCro

    01.03.2019 - 17:18

    Najbolji su komentari na reddit linku.
    “I hope they don’t add BR to this game.”

    • Nightyx

      @TeroXCro, 01.03.2019 - 19:20

      ili “this is not true” 😀

  • bozicni_zeko

    01.03.2019 - 17:50

    Nije me briga. To je prva BR igra koja mi valja. Ma da je i prije 10 godina mapa napravljena, a EA je u pitanju pa je tu muljaža svakako, nije me briga

    • PppPP

      @bozicni_zeko, 02.03.2019 - 00:47

      wut

  • Bubamara

    02.03.2019 - 00:06

    Definitivno jedna od najboljih igara ikad u titanfall serijalu

  • nexus856

    02.03.2019 - 00:36

    To je prvi objavio jedan od zaposlenika
    https://boards.fireden.net/v/thread/410050215/

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?