HCL.HR

Microsoft je povukao PUBG reklamu koja smrdi na plagijat

Petra Rukav 02.01.2018.   •   2 komentara


Nakon optužbe da je zgodna reklama za PlayerUnknown’s Battlegrounds na Xboxu One tek nastao prisvajanjem tuđega rada Microsoft je odlučio povući istu dok se situacija ne razriješi.

PUBG Ad Concept Xbox

Prije tri tjedna, preciznije 12. 12. 2017., Microsoft je novcem uspio kupiti PlayerUnknown’s Battlegrounds po ekskluzivnoj cijeni. Drugim riječima, američka softverska tvrtka ponudila je dovoljno novca da popularna battle royale pucačina neko vrijeme bude dostupna na Xboxu One, to jest da Sony pričeka neodređeno vrijeme prije nego uskoči na vlak ili, bolje rečeno, padobranom iz zrakoplova. Nadalje, kako bi zaintrigirali ljude da si nabave jednu lijepu XONE konzolu ponudili su nam blagdansku opciju gdje bismo prilikom kupnje spomenute konzole dobili besplatni primjerak PUBG-a.

Svakako, takve poduhvate i ponude trebalo je popratiti prikladnim reklamama, a jedna od njih navodno je ukradena. Konkretno, prošloga tjedna pisali smo da se je na službenom Twitter profilu Xboxa pojavila jedna veoma zanimljiva slika, koju možete vidjeti gore, a za koju se tvrdi da je kopirana. Naime, korisnik Reddita pod nadimkom Macsterr izjavio je da je Microsoft krišom otuđio njegovu ideju.

Posljedično, Microsoft je odlučio maknuti sliku sa svojeg Twitter profila dok se vodi istraga je li uistinu došlo do plagijata. „Htio sam vas obavijestiti da se ovo trenutno istražuje. U međuvremenu, naši službeni kanali maknuli su dotičnu reklamu.“, poručio je Major Nelson, glasnogovornik Xboxa.

Označeno sa: , ,

Komentari (2)

  • VEK1NG

    03.01.2018 - 00:34

    Ninendo i Microsoft su na lošem glasu ovih dana.

  • KornjacaNS

    03.01.2018 - 01:41

    Jebe se njima da li je plagijat ili nije, da je magarac pametan koji je napravio izvornu sliku, da se javio direktno njima i da je reko da sve ostane kako je ste da mu plate neke pare i svi dobri a ovako na kraju moze da ne dobije nista a ako jos nema para da tera na sudu parnicu onda mi sve ovo dzaba.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?