HCL.HR

Mordhau dobiva konkurenciju, stiže Chivalry 2

Stjepan Fikter 12.06.2019.   •   0 komentara


Uz još više igrača na bojnom polju povećavaju se i šanse za obezglaviti protivnike što bi trebalo biti i kvalitetnije budući da se najavljuju unaprjeđene mehanike mačevanja.

Prije nego je slovenski Mordhau postao popularan, mačevanje u srednjem vijeku bila je glavna fora igre zvane Chivalry. Iduće godine ta igra dobiva svoj nastavak koji bi trebao biti bolji u svim aspektima. Povećan je tako broj igrača koji mogu sudjelovati u meču – na ukupno 64 igrača, unaprjeđene su mehanike mačevanja, a dodana je i mogućnost borbe prilikom jahanja na konju. Značajan skok ostvaren je i na polju grafike jer je Chivalry 2 prešao na Unreal Engine 4.

Ono što se svakako ističe je mogućnost nastavka borbe čak i ako izgubimo neki od udova, što se direktno veže na želje developera da stvore najbolji sustav borbe koji postoji. Po njihovim riječima, uzeti su temelji iz prve igre te se doradile mehanike mačevanja kako bi se omogućile dramatičnije i zanimljivije bitke za sve igrače – od početnika s oružjem u rukama do veterana.

Također su najavljene promjene i kod animacija, odnosno više se ne bi trebalo moći iskorištavati propuste kod tog segmenta jer bi vizualno trebalo biti sve jasnije i čitljivije zbog čega se umrlo. U prijevodu, igrači bi trebali potpunu kontrolu nad svojim pokretima i pozicioniranjem, a protivnik bi to trebao sve vidjeti u realnom vremenu kako s vizualne, tako i s fizičke strane.

Chivalry 2 bit će ekskluzivan godinu dana za Epic Games Store nakon čega će biti dostupan i na Steamu. Poznato je kako igra neće imati nikakvu Early Access verziju.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?