HCL.HR

MultiVersus je u manje od 24 sata postao najigranija borilačka igra u povijesti PC-ja

Zoran Žalac 27.07.2022.   •   3 komentara


Borilačka igra MultiVersus imala je više nego uspješno lansiranje u otvorenoj beti, te je u prvih nekoliko sati privukla daleko više igrača nego druge igre sličnog tipa.

PC najčešće nije preferirana platforma za borilačke igre i kao takva nije neko mjerilo za njihov uspjeh. Međutim, ako neka borilačka igra ruši rekorde na PC-ju, to znači da na nju definitivno treba obratiti pozornost jer je slična situacija vjerojatno i na konzolama, ako ne i još bolja. A upravo je to slučaj s novom brawler igrom MultiVersus, koja je jučer lansirana u otvoreno testiranje.

Besplatna tabačina u kojoj se sukobljuju šaroliki likovi poput Batmana, Zekoslava Mrkve i LeBrona Jamesa uspjela je privući neočekivano velik interes igrača na PC-ju. Na Steamu je igru u zadnjih šest sati istovremeno igralo 144,456 igrača.

To vam samo po sebi ne znači baš puno, ali dovoljno je reći da nijedna klasična borilačka igra na Steamu nikad u povijesti nije imala sto tisuća igrača istovremeno. Prethodni rekorder bio je Dragon Ball FighterZ sa 44 tisuće aktivnih igrača. Mortal Kombat, Street Fighter, Tekken i drugi klasici borilačkog žanra nikad nisu bili ni blizu takvom rezultatu.

Statistiku za PlayStation i Xbox nemamo, ali ako je imalo slična onoj na PC-ju, MultiVersus je u prva 24 sata potencijalno postao najigranija borilačka igra u povijesti borilačkih igara.

Iako je nekima izgledalo kako će ovo biti još jedna mikrotransakcijama ispunjena free-to-play igra, reakcije igrača za sada su vrlo pozitivne. Na Steamu je igru tako preporučilo već 17 tisuća igrača, a negativnih ocjena za sada ima tek 9%.

Igra se solidno drži i na Twitchu gdje ju trenutno gleda više od 17 tisuća ljudi, što je iznad prosjeka za borilačke naslove. Sinoćnja statistika na Twitchu bila joj je 142 tisuće istovremenih gledatelja, ali to ipak nije rekord jer su Tekken 7, Street Fighter 5 i Mortal Kombat za vrijeme turnira znali imati i više od 200 tisuća gledatelja na Twitchu.

Komentari (3)

  • Iron666

    27.07.2022 - 10:16

    Pokupio sam early access preko twitcha prije par dana i stvarno je zarazno. Super je kombinacija svih tih karaktera iz raznoraznih crtana i filmova. Vidjet ćemo koliko će me držati okupiranim, ali za sad se čini stvarno zabavno i ne vidim neke mane. Shaggy iz Scooby Dooby-a ftw 😁

  • Dragan[MKD]

    27.07.2022 - 12:09

    Steven Universe me iznenadio, ni sam znao da je toliko popularan da uđe u roster u startu.

  • kaurazmaj23

    27.07.2022 - 23:50

    Zanimljivo!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?