HCL.HR

Najavljena prva ekspanzija za Civilization 6

Zoran Žalac 28.11.2017.   •   4 komentara


Rise and Fall ekspanzija Civilizationu 6 dat će osam novih civilizacija i nekoliko novih mehanika koje će osvježiti poznati koncept igre na poteze.

civ-6-rise-fall

Civilization 6 u godinu dana svog postojanja dobio je hrpetinu sadržaja kroz sitnije DLC pakete. No, došlo je vrijeme i za prvu veliku ekspanziju. Ona će nositi naziv “Rise and Fall”, a sukladno njemu donijet će uspone i padove u povijesti civilizacija, među kojima će biti i osam novih. Usponi i padovi događat će se aktiviranjem zlatnog ili tamnog doba, ovisno o tome koliki uspjeh postignete u prethodnoj eri.

Uspjeh će se mjeriti kroz povijesne trenutke i posvećenost eri. Povijesni trenuci označavaju dostignuća – primjerice osnivanje nove religije. Posvećenost eri je strateški izbor koji će postaviti cilj ili buff ovisno o eri u kojoj se nalazite.

Gradovi će u ekspanziji imati individualnu lojalnost prema igraču. Ukoliko lojalnost grada zbog vaših odluka opadne, uslijedit će pobuna, a sve može završiti i tako da grad proglasi neovisnost. Svaki grad dobit će i jednu od sedam vrsta guvernera čijim ćemo promoviranjem dobiti nove opcije u kontroliranju gradova.

Zgodna nova mehanika bit će i krizne situacije na globalnoj razini. Primjerice, neki događaji koji predstavljaju prijetnju ostalim civilizacijama moći će ih navesti da slože pakt s ciljem suprotstavljanja prijetnji. Samo stvaranje alijansi ubuduće će biti moguće na pet različitih načina – u sklopu istraživanja, vojnog djelovanja, ekonomije, kulture i religije.

Dakako, u ekspanziji se očekuju nove jedinice, zgrade, svjetska čuda, distrikti, zakoni i sl. Rise and Fall ekspanzija koštat će 30 eura i bit će dostupna 08. 02. 2018. godine na Steamu.

Komentari (4)

  • Wolf359

    28.11.2017 - 20:56

    Neznan no meni ovaj Civilization nikako nije sjeo iz 2 razloga: 1 distritci se nemogu brisati a gotovo nemoguće je sve isplanirati od početka izgradnje nekog grada na početku imaš druge prioritete a kasnije druge onda tu još dođu i Wondersi koji zahtjevaju masu preduvjeta i često uvidiš da bi za bolju učinkovitost neki district trebalo sagraditi na drugom mjestu i 2. preferiram stari sistem radnika a ne ovaj gdje nestaju nakon 2-3 izgradnje i to sto odmah izgrade poboljšanje…
    Žao mi je što sam kupio verziju koja uključuje sve ekspanzije…

    • marko1106

      @Wolf359, 29.11.2017 - 10:23

      pa da li ti mislis da su ljudi u stvarnosti gradili piramide a planirali nuklearne elektrane…? Prioriteti se mjenjaju kroz tehnologiju…..

    • Wolf359

      @marko1106, 29.11.2017 - 13:01

      Očito me nisi shvatio ja govorim da je sadašnji sustav gdje ne možeš rušiti Districte glup jer upravo razvojom tehnologije ali i situlacije u igri ti se mjenjaju prioriteti i normalo bi bilo da imamo mogučnost rušenja districta ako to želimo…

  • l)oolvl

    28.11.2017 - 23:31

    trailer kao za neku igru o reinkarnaciji

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?