HCL.HR

Posljednje ažuriranje u F1 2021 onemogućilo online igranje na PC-u

Lovro Maroševac 07.04.2022.   •   2 komentara


Naizgled bezazleno ažuriranje dovelo je igru na PC-u u takvo stanje da su brojne lige odlučile obustaviti vlastite ligaške utrke do daljnjega.

Prije tri dana u F1 2021 stiglo je redovito Codemastersovo ažuriranje u kojem pokušavaju poboljšati osjećaj utrkivanja svim igračima. Zakrpa 1.18 popravila je neke kozmetičke probleme, riješila greške koje su dovodile do rušenja igre te, između ostalog, stabilizirala iskustvo igranja.

Međutim, ovaj potonji dio je zakazao i igrači su to mogli osjetiti u mrežnom segmentu igre. Kako brojni virtualni vozači navode, u igri je prisutna velika desinkronizacija drugih vozača na stazi, što je dovelo do toga da se igračima na ekranu pokazuju različite stvari od onih kakve su u stvarnosti. To je najviše pogodilo zajednicu koja se bavi ligaškim utrkivanjem pa su brojne lige odlučile suspendirati sve buduće utrke. Čini se kako je ovaj problem zahvatio samo igrače na PC-ju jer oni na konzolama i dalje mogu neometano igrati nakon posljednjeg ažuriranja.

Iz Codemastersa se još uvijek nisu oglasili po tom pitanju iako su im komentari na profilima društvenih mreža i forumima preplavljeni žalbama igrača. Ovo inače nije prvi put da se igrači žale na stanje mrežnog dijela igre. Mjesec i pol dana nakon izlaska F1 2021, Codemasters je izbacio ažuriranje koje je igru podijelilo na dvije različite verzije. Starija verzija bila je dostupna većini fanova, dok je ona novija bila samo za esport vozače. Ta odluka dovela je žestokog napada gotovo svih ljubitelja ligaškog utrkivanja, ali se na kraju pokazala uzaludnom jer britanski razvojni studio nije ponudio adekvatno rješenje za tada novonastalu situaciju.

Da stvari budu gore, još tijekom F1 2020 događale su se prozivke oko Codemastersovog tretiranja multiplayer zajednice. Tada su se igrači žalili na nedostatak anti-cheata, probleme s izlaskom sigurnosnog vozila na stazu, nepravedno dodjeljivanje vremenskih kazni i slično. Neki od problema su ispravljeni, no ne može se reći da su u većini, pogotovo jer i dalje nedostaje sustav protiv varalica. Codemasters ima licencu za rad na F1 igrama do 2025., no iz godine u godinu čini se kako sve manje i manje posvećuju pažnju na mrežni dio zajednice, onaj koji igru drži “živim” do dolaska novog aktualnog naslova.

Komentari (2)

  • Motor City Bengals

    07.04.2022 - 16:14

    Due to de?

  • Stecajni_upravnik

    07.04.2022 - 18:33

    Sticem utosak da su pre nego su postali deo EA bili daleko efikasniji i lezerniji. Od kiksa sa razlicitim verzijama igre prave gluposti konstatno, a stari naslovi, dok su jos bili svoji, su igretine, naravno ko se upeca na sum udicu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?