HCL.HR

Vrući Need for Speed Heat neće imati nagradne kutije ni “mehanike iznenađenja”

Zoran Žalac 15.08.2019.   •   9 komentara


Iz razvojnog studija Ghost Games poručili su kako Need for Speed Heat neće biti okaljan navlakušama za mikrotransakcije.

Čim je Need for Speed Heat jučer najavljen krenule su šale na račun toga da će sve u igri biti biti podređeno loot box mehanikama i mikrotransakcijama. Jasno je i zašto – još je NFS Pro Street davne 2007. omogućavao kupovanje automobila stvarnim novcem, a NFS Payback iz 2017. bio je užasna navlakuša sa svojim kockarskim sustavom tzv. speed kartica. Za one koji ne znaju kako je taj horor izgledao, evo podsjetnika:

Zašto su Speed kartice u NFS Paybacku bile užas?

Iz razvojnog studija Ghost Games poručili su kako se Speed kartice iz Paybacka neće vratiti u NFS Heat, a publika se na redditu zapitala kakav li su samo novi sustav monetizacije osmislili da od igrača izvlače novac. Odgovor tvoraca igre bio je diplomatski: kažu kako u Heatu neće biti loot box sustava niti “mehanika iznenađenja”, kako to EA formalno želi zvati. No, nisu odgovorili kakvih će sustava za monetizaciju biti.

Vjerojatno je posrijedi taktika koju je EA već nekoliko puta koristio za svoje igre. Ta taktika uključuje spiku da igra nema mikrotransakcije, tj. da ih neće imati, po izlasku. Nedugo nakon izlaska same igre, EA u nju dodaje neki oblik monetizacije sadržaja. Tako je bilo i s Battlefieldom 5, tako je bilo i s Apex Legendsom, koji je to baš ovih dana dobio novu virtualnu valutu.

Dakle, kad kažemo da NFS Heat neće imati veze s mikrotransakcijama i sustavima koji potpaljuju želju za istima, to se vjerojatno odnosi samo na neko ograničeno razdoblje nakon lansiranja igre.

Komentari (9)

  • Saren

    15.08.2019 - 16:25

    Sigurno ce bit nekakvo lootbox smece mjesec do tri iza izlaska igre. Cim zavrse review-ovi i cim mase pre-orderaju. Ja cu cekati barem 5 mjeseci nakon sto igra izadje da vidim hoce li ista od tih idiotarija bit u igri ili ne. Jasno pod uvjetom da je sama igra dobra i da me zainteresira za kupnju. Kraj FH4 koju trenutno igram – tesko da ce ju nadmasiti ili priblizno biti tu negdje po kvaliteti.

    • TorcidashFromCroatia

      @Saren, 15.08.2019 - 18:06

      Slažem se sto posto. BTW EA i Activision ko da se natječu koja će bit gora tvrtka

    • Demon90

      @TorcidashFromCroatia, 15.08.2019 - 18:34

      A najžalosno je ljudi i dalje kupuju kako igru tako i predivne kutije. Zato volim odigrati stare igre kako napreduje tako i kupuješ

  • microlightgames

    15.08.2019 - 19:12

    Naslov me obradovao i zvucao pre dobar za istinu a bome i lagano navukao.

  • SeaNN

    15.08.2019 - 20:34

    HHAHAHAH koja laz. Pogledaj te samo debakl koji je EA napravio sa Apexovim novim Iron Crown eventom. Oko 207$ se mora potrositi da bi mogao dobiti sjekiru od bloodhounda. Tako da im nevjerujem nikako.

  • Cros70

    15.08.2019 - 21:51

    Odo ja igrati nfs star 23godine

  • BeLLicus

    15.08.2019 - 23:25

    Ma koga briga za mikrotransakcije, hoce li ta igra imati vrhunski singleplayer kao underground i most wanted?

  • Dajsikeks

    16.08.2019 - 12:59

    Došli do vremena gdje se treba dodatni reći, da neće biti mikrotransakcije, kutije ili paid dlc

  • pleto

    20.08.2019 - 08:26

    Vrući Need for Speed Heat PRVI MJESEC neće imati nagradne kutije ni “mehanike iznenađenja”

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?