HCL.HR

Netko je blokirao streaming Death Strandinga na Xboxu

Zoran Žalac 25.10.2021.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Streaming usluga GeForce Now ponovno se može koristiti na Xbox One i Xbox Series konzolama, ali ne za igranje Sonyjevog Death Strandinga.

Nakon dobrih osam mjeseci Xbox konzole ponovno mogu koristiti streaming uslugu GeForce Now za igranje PC igara iz oblaka. Streaming se odvija preko preglednika Microsoft Edge i svakom korisniku Xbox One ili Xbox Series konzola omogućuje da pokrene PC igre od kojih neke inače nisu dostupne na Xbox konzolama.

No, čini se da postoji kvaka. Nisu baš sve igre koje su podržane na GeForce Now dostupne za streaming preko Xbox konzola. Na primjer, Death Stranding u PC verziji ne može se igrati preko streaminga na Xboxu, iako ga bez problema možete streamati na PC-u ili mobitelu. Pokušate li doći do igre na Xboxu, nećete ju pronaći u pretrazi.

Najlogičnije obrazloženje bilo bi to da je Sony Interactive Entertainment uložio novac u ekskluzivnost te igre i da očekivano ne želi da ista bude dostupna na konkurentnim konzolama. Međutim, distributerska prava na Death Stranding u slučaju PC verzije zapravo su kod drugog izdavača – 505 Gamesa, tako da je cijela ova situacija trodijelna zavrzlama u kojoj je Sony vjerojatno dao naredbu 505 Gamesu koji je dao naredbu Nvidiji da blokira Death Stranding na Xboxu.

No, ništa od toga još nije javno potvrđeno. Tko zna – možda se netko jednostavno zabunio 🙂 .

Komentari (3)

  • PppPP

    25.10.2021 - 19:52

    Ja sam, sry

    • Sljivovica23

      @PppPP, 25.10.2021 - 20:45

      Baš sam jako ljut sad 😡🤬

  • tuvvok1701

    26.10.2021 - 09:09

    Možda su masoni

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?