HCL.HR

Nitko nema dva života u Hazard Zone modu Battlefielda 2042

Zoran Žalac 14.10.2021.   •   31 komentara


Electronic Arts i DICE otkrili su Hazard Zone posljednji mod koji će biti dostupan po izlasku nadolazeće pucačine Battlefield 2042.

Battlefield 2042 po lansiranju će imati tri vrste igranja: All-out Warfare (koji uključuje Conquest i Breaktrough), Battlefield Portal i Hazard Zone. O prva smo dva moda već pisali, a sada smo doznali informacije i o Hazard Zoneu.

Radi se tu o timskom modu fokusiranom na preživljavanje, koji inspiraciju vuče iz Escape from Tarkova. Ovaj je mod eliminacijskog PvPvE formata, što znači da u njemu svi igrači imaju samo jedan život te moraju paziti na druge igrača jednako kao i na računalne protivnike. Zaplet je taj da u Hazard Zoneu nije cilj eliminirati protivnika nego pokupiti određenu količinu podataka te ih ekstraktirati u određenim zonama mape.

U Hazard Zoneu će se igrati u timovima po četvero igrača, a na mapi će se istovremeno naći osam ekipa, odnosno najviše 32 igrača. Tako će barem biti u verzijama za PC, PlayStation 5 te Xbox Series X/S. Na raspolaganju će po izlasku biti dostupno sedam mapa koje se koriste i u standardnom Conquest modu.

Uspješnom ekstrakcijom podataka zarađivat će se valuta za tzv. crno tržište. Na tom će se tržištu za iduću rundu Hazard Zonea moći kupiti određene pogodnosti, npr. brže liječenje, dodatna municija, povećanje kapaciteta za nošenje podataka, brža izmjena oružja i sl.

U tipičnoj mani Battlefielda i ovaj će mod podržavati upravljanje vozilima, a što se tiče klasa moći ćemo birati između 10 raspoloživih specijalista iz same igre.

Komentari (31)

  • GAMEmaher

    14.10.2021 - 18:29

    To mod neki… Ja računo free-to-play konkurencija codu! Niš, udara se Warzone i dalje😎

    • doctorsparta

      @GAMEmaher, 14.10.2021 - 19:52

      Meni je ozbiljni mazohizam igrat jednu te istu mapu više od godinu dana u modu kojem najbolji kamper pobjeđuje. Ajde dolazi nova mapa ali integracija s Vangaurdom će biti opet cirkus neviđenih razmjera. jbg đabe je đabe.

    • PEKYMADAFAKA

      @doctorsparta, 15.10.2021 - 09:09

      Cuj to, posto je isti engine, nece biti situacija kao i sa cw-om. Tako da…. Nesto vam nije Battlefield na dobrom glasu…

    • doctorsparta

      @PEKYMADAFAKA, 15.10.2021 - 15:28

      Nama nikad nije BF na dobrom glasu. Zato što nam velika većina comunitya ima završenu srednju školu i misli glavom, agresivno stiscemo EA i DICE, za razliku od CoD maloljetnih sweats zomboida kojima je reskin svake godine GOTY! Samo treba vidjeti koji YT streameri prate BF. Da BF ima skinove kao u COD-u , BF serveri bi bili prazni. Najveći skok igraca BFV je pacific ekspanzija i kada su dodali povjesne točne uniforme svih frakcija.

    • GAMEmaher

      @GAMEmaher, 15.10.2021 - 15:00

      Čak znao kupiti prije neke al mnoge mi još zapakirane čekaju neki dan, imam ih dosta i od ps plus i f2p par koje igram i to mi dovoljno, bar po pitanju love ne izdvajam u taj sport osim u konzole 🙂

  • RickBarry

    14.10.2021 - 18:38

    Odlično,podržavam sve što vadi inspiraciju od Tarkova.

    • ScoobyDooo

      @RickBarry, 14.10.2021 - 20:27

      Samo da ne bude desynca kao u Tarkovu 😀

    • doctorsparta

      @RickBarry, 15.10.2021 - 01:02

      btw ne znam zašto, ali stvarno ne znam zašto, meni ovo vuče neku spirtualnu inspiraciju iz filma Expendables. Evo da mi daju skin za specijaliste Stathama, Stalonea, Loungrena i Norrisa… pa mislim GOTY čisto zbog skinova za mod kog boli briga!

    • pleto

      @doctorsparta, 15.10.2021 - 07:59

      Malo pretjeruješ…

    • doctorsparta

      @pleto, 15.10.2021 - 15:32

      Znam 😉 Ali Expendebesli su isto plaćenici, i isto rade brze ekstrakcije. A za mene je bilo koja igra GOTY koja ima Čak Noris skin. To je to. Nema dalje! Zapravo novi film Plaćenici treba staviti u necemu tipa Tarkov, ma ajde čak i neki team BR. Oscar samo tako! A i gledalo bi se jače po kinima.

    • RickBarry

      @doctorsparta, 15.10.2021 - 18:31

      Te skinove i ostale pizdarie ajmo rađe ostavit za onu nedefiniranu skupinu govana koja je nekad važila kao najbolji ratni FPS.

  • Zelе

    14.10.2021 - 18:46

    Ne zvuči loše

  • battery992

    14.10.2021 - 19:24

    Hmm, vidjet ćemo… Kao fan Battlefield dosad nisam previše impresioniran. Kretanje mi previše vuče na Warzone plus Grappling hook… Jednostavno ako dođe do toga da je kretanje overpowered kao u Warzonu i da se kretnjama i silovanjem klizanja mogu nadjačati Aim I refleksi onda ovo neće biti Battlefield za mene.

    • doctorsparta

      @battery992, 14.10.2021 - 19:42

      Gle ajmo ne biti zamrznuti u 8. godina starom BF4. Stvari se mijenjaju. Dosta se toga izmijenilo u tom periodu što se tiče FPS-a. Postoje neki trendovi. Uglavnom se jako ubrzavaju s brzim mehanikama kretanja od tact sprinta do uklizavanja. Ako ništa drugo BF ima ogromne mape gdje se kompenzira brzo kretanje. Zapravo koje su ti šanse preživiti s sporim trčkaranjem po tim ogromnim prostorima ako nisu u vozilu? Iskreno BF4 ima UZASNE mehanike kretanja! Sporo i tromo za današnje standarde neresponzivno. Uz to BF nikad nije bio milSIM nego arcade mass shooter. Nije mi jasno kako je ekipi randezook sasvim ok, a uklizavanje game-breaker.

    • battery992

      @doctorsparta, 14.10.2021 - 20:03

      Da ali Battlefield ima transportne oklopnjake, helikoptere i čamce baš zbog veličine mape… Ako dođe do otkrića neke movement mete tipa slide-canceling onda kretanje nosi primat a ne gunplay… Zamisli slide canceping na Metru ili Noshahr TDM i to ti je COD.
      Slažem se da BF nikad nije bio Milsim ali je bio donekle autentičan s npr jako teškim recoilom za savladati pa onda ne trebaš neke ultra brze kretnje jer ne možeš full auto roknuti nekoga s pola mape… Za razliku od drugih igara

    • doctorsparta

      @battery992, 14.10.2021 - 20:13

      Vrlo jednostavno. Meat-grinder dizajn mapa neće biti koje ionako nemaju veze s BF iskustvom. Operation locker recimo i slično. Nema te close combat movement mehanike koja će biti OP za jedan SMG Vector ili LMG ako ih znaš koristiti. S druge strane uvijek mora biti skill gap koji nagrađuje ljude koji će usavršavat neki tehniku kretanja mjesecima. Za vozila da ne pričam. Recoil ako je random onda je to bez smisla. Mislim ako je što dobro napravio BF2042 to je smirivanje recoila koji samo kažnjava/balansira high damage oružja tipa AK. Kog češ roklnut s pol male ako imaš recoil veliki plus brz movment system mete? Meta se agilnije kreće (skill neprijatelja) ali i ti imaš manji recoil (opet skill pa pogodi brzu metu). Meni je to savrseno.

    • Zoran Zabac

      @battery992, 15.10.2021 - 06:38

      Cijelo vrijeme sam trazio šta mi je bilo malo čudno u vezi, i web to si mi pomogao… Kretanje je malo previše kao vrsta oružja….mada, ttk se čini kraći nego u warzone (ili je to barem zato što nema toliko armora), pa se nadam da neće niti dodavati toliko armora 😅

    • pleto

      @battery992, 15.10.2021 - 08:15

      Inače igram apex i mogu kazat da meni kretanje djeluje dosta usporeno. Volio bih da je još malo glađe. I od drugih sam čuo da im je isto presporo za današnje vrijeme. Osim toga klizanje nije uopće op, igrao sam ga dosta u beti i nisam vidio nikakvu mogućnost stvaranja neke prednosti konstantnim klizanjem.

  • blacklist0907

    14.10.2021 - 19:53

    Imaju oni dosta posla sa optimizacijom prvo ..to bi im bilo pametnije

  • op_maniak

    14.10.2021 - 19:56

    Goty

    • The_Rubix

      @op_maniak, 14.10.2021 - 21:47

      Osim ako ovo sad nije sarkasticno, moj odgovor na to ti je – nikad pa ni onda.

    • op_maniak

      @The_Rubix, 14.10.2021 - 22:42

      Sta je vama.? 120+ igraca, rat ratova, gameplay je brz i zestog sto sam se i nadao. Imas 3 modi-a od toga ce jedan biti free kao na semu tarkov. Nema se tu sta dodati i oduzeti, BF ima dosad najvecu medijsku paznju, milijuni su se zafrkavali na beti, jednostavno nema igre u ovoj godini koja je to zasluzila osim BF-a.
      Eto ako bude, sjeti me se.

    • The_Rubix

      @op_maniak, 15.10.2021 - 18:05

      Sve sto si sad tu izrecitirao samo je novo u battlefieldu, ovako inace, bas nista originalno. Koliko cujem (nisam zaigrao) za betu, dosta OG fanova nije bas odusevljeno vidjenim. A medijska paznja? Mislim, i cyberpunk je imao jednu od najvecih medijskih “paznji” u ono vrijeme, tak da i to napomenem. A sudeci prema tvojim porukama sta vidjam, jel ti to jedina igra koju si zaigrao (ako si uopce igrao betu), ili je planiras igrati, a da je izasla ove godine?

    • op_maniak

      @The_Rubix, 15.10.2021 - 18:35

      Igrao sam betu, i deathloop, i fc6.
      Imam i cp2077, oce li to biti goty?
      Cemubje bf problem? Problema nema, igra ima pra bugova, jedino sto sam ja sa ekipom primjetio je laganje jetta i nista vise. Igra je zahtjevna war, trebas hw za to. Meni na 6900xt i 5950x na full HD neda ni 240 lock na monitor i kad sve smanjim.

      Postoje naznake koje se mogu vidjeti hoce li ugra biti ili uci u izbor goty. Nasi glasovi su 0, tako je prosle godine pobijedio tlou2 iako je ghost of thusima imao najvise glasova. To sto VI mislite da igra nije zasluzila GOTY nije uooce bitno, bitno je sto ce glavonje reci. Ili new world ili BF. Sta me briga iskreno, sitit ces se mojih rijeci ili New world ili BF, eto pa ti biraj. Meni je BF bolji iako imam jedno 100tinjak sati new worlda vec.

    • The_Rubix

      @op_maniak, 15.10.2021 - 21:47

      nisi skuzio poveznicu sa cyberpunkom, ocito. Nema veze. Beta je imala mali milijun problema. Sve od rubberbandinga pa do balansa oruzja. Bio bih je i sam zaigrao jer sam imao interes, ali nazalost nisam imao priliku zbog nekih tehnickih razloga, ali otom potom sad. Ako si vec spomenuo da si zaigrao deathloop, po cemu je battlefield bolji? Kena je recimo isto izasla ove godine, returnal, resident evil 8 i mnogi drugi. Govorim ti sad objektivno misljenje, jer vidim da si biased na taj battlefield kao da si u njihovom marketinskom timu. Mogu jedino jos potencijalno osvojiti neki award za FPS zanr, ali opet, ove godine izlazi i halo infinite (koji je prije svega f2p, i izmedju ostalog, bolje izbalansiran vec u beti), tako da je i to malo vjerojatno.

    • op_maniak

      @The_Rubix, 16.10.2021 - 01:40

      Skuzio sam poveznicu. Bf uopce nije ni problizno sto je CP bio, a ovo beta a CP gotov proizvod.
      Od nestajanja i laganja Jetta i toga da je vozilo free a nemos uzeti, nisam primjetio nijedan BUG.
      Profi nisam, tako da o Balansu oruzja nemogu, gameplay je brz, gadak, uzitak. Bf sam fanboy, a ovo je def najbolji koji sam igrao, tj imao najvise veselja igrati. U nekim trenucima cucim u zgradi i i gledam rat i nevjerujem koliko detalja ima, doslovno kao Film. Svako vozilo ima interakciju sa okolisem i mozes doslovno sve unistiti od ceste do zgrade,a da nepricam koji je muk na mapi kada rokne Raketa ili poleti. A tek Tornado,a ovo samo 15% sadrzaja sto smo vidjeli.
      Sve igre o kojim smo sada pricali/spomenuli su oke, ali cinjenica je ta da glavonje biraju GOTY i imaju neke preduvjete, po meni je npr prosle godine tshushima zasluzio iako je tlou2 dobio.
      A ove godine tko? Ja kazem new world ili BF iako me vise iskreno vuce na NW.
      Da from Software nije zajebao, bilo bi jasno ko dan tko je goty.

  • zlakob

    14.10.2021 - 22:21

    Escape from tardkova imam odigrano preko 2000h.. Na maloj pauzi sam dok neubace malo kontenta, tak da bi ovo, uz nju vrld moglo bit odlicno provedeno zimsko vrijeme

    • ScoobyDooo

      @zlakob, 14.10.2021 - 23:08

      Ak si za neki raid da nas cheeki breeki onetapa javi se 😀 ovaj wipe je bas cudan,prosli sam imao volje uzeti kappu ovaj sam ostao na 45-46 levelu i ne grinda mi se bas nesto,a pvp u europi…sta reci… level 40 level 3 armor nosi 😀

    • zlakob

      @ScoobyDooo, 15.10.2021 - 00:40

      Ma ja ovaj wipe nisam ni tako, mislim da sam zapeo negdje na 15, 16 lvlu… Bas dugo nisam upalio tarkova.. Ceka se lighthouse ili mozda streets… ubaci me na diskord toXs1ck#9391 pa tamo kad se zazelim malo tarkova javim se.. Trenutno igram new world i igrat cu ga jos neko vrijeme sigurno 🙂

    • ScoobyDooo

      @zlakob, 16.10.2021 - 11:21

      Ma da,Tarkov je trenutno neigriv,malo contenta.Jos ovaj sad patch vise mi je fps sjebao nego prije,valjda ce nova verzija unitya biti boljaEv bas sam jucer poceo New World hahah… 😂😂

  • ANGMAR

    15.10.2021 - 09:29

    ma ovo je sranje, warzone se ceka

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?