HCL.HR

Octopath Traveler stigao na PlayStation, a Octopath Traveler 1 i 2 na Game Pass

Zoran Žalac 06.06.2024.   •   3 komentara


Octopath Traveler, staromodni JRPG naslov takozvane HD-2D izvedbe iz 2019. godine, od danas je dostupan i na PlayStation konzolama, dok je njegov nastavak sletio na pretplatničku uslugu Game Pass.

Izdavačka kuća Square Enix nedavno je okrenula ploču i odlučila odustati od ekskluzivnosti svojih igara. Iako se njihov multiplatformski plan ponajprije odnosi na igre koje tek dolaze, sada su počeli dovoditi i neke svoje starije igre na platforme gdje ih ranije nije bilo. Kingdom Hearts igre će ovoga mjeseca tako napokon završiti na Steamu, dok je hvaljeni Octopath Traveler iz 2019. od danas napokon dostupan na PlayStation 4 i 5 platformama.

Radi se tu o JRPG-u iz 2019. godine koji je prvo bila ekskluzivan za Nintendo Switch pa je naknadno dobio verzije za PC i Xbox One. Nastavak je od prvoga dana bio dostupan i na PlayStationu, ali je uvijek bilo čudno kako je prvi dio zaobišao Sonyjevu platformu. Sada je to ispravljeno, uz napomenu kako je Octopath Traveler za PS4 i PS5 dostupan jedino u digitalnom izdanju.

Igra inače nosi cijenu od 60 eura, ali postoji i paket u kojemu prvi i drugi dio Octopath Travelera možete dobiti za 75 eura.

Ponešto bolju vijest vezanu uz ovaj serijal dobili su igrači na PC-ju i Xboxu. Naime, Octopath Traveler 1 i 2 od danas su dostupni na PC i Xbox Game Pass pretplati. Ne morate čak ni strahovati da će brzo nestati s nje – iz kataloga će izaći tek 2026. godine.

Usput rečeno, ako nas pitate koju bismo vam igru prije preporučili, prvi ili drugi dio, naš je odgovor – definitivno drugi. U recenziji Octopath Travelera 2 naš je Ivan igru nagradio iznimno visokom ocjenom te poručio: “Ovo je fantastičan nastavak koji je uspio popraviti nedostatke prethodnika i pri tom ga dodatno nadmašiti u kategorijama u kojima je već i original briljirao. Apsolutna preporuka za sve JRPG fanove!”

Komentari (3)

  • mili1985

    06.06.2024 - 11:43

    Taman u pravo vrijeme da napokon odigram oba.

    • Blackbeard

      @mili1985, 06.06.2024 - 12:44

      Neces se pokajati.

  • RPGamer

    06.06.2024 - 15:42

    Šteta, digitalna izdanja igara za PS4 ne kupujem. Imam fizičko izdanje Octopath Traveler-a 2 ( PS4 ) i rado bih imao prvu igru u kolekciji. Igre kupujem na Amazonu za vrlo pristojnu cijenu ( 40-50 eura ).

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?