HCL.HR

Otkriveno je kakvu će priču imati DiRT 5

Zoran Žalac 09.06.2020.   •   9 komentara


Centralni mod u DiRT 5 ponovno će biti karijera, ovoga puta podijeljena na ukupno pet poglavlja.

Svaka igra u DiRT serijalu do sada je imala mod karijere, a iznimka tome neće biti ni DiRT 5. Štoviše, ta igra neće imati samo karijeru već i svojevrsnu priču. Pokretač te priče bit će lik zvan Alex Janièek iliti kraće AJ, a njemu će glas dati poznati glumac Troy Baker. AJ će igrača uvesti u svijet kompetitivne vožnje, a ondje će glavni protivnik biti vozač Bruno Durand kojemu glas posuđuje drugi poznati veteran – Nolan North.

Natjecanja između igrača i spomenutog Brune prezentirat će se kroz DIRT Podcast s posebnim voditeljima, a njima će se pridružiti i neki gosti, poput stvarne vozačice jamie Chadwick i automobilskog influencera SLAPTraina. Evo kako će to otprilike zvučati:

Mod karijere inače će biti podijeljen u pet poglavlja. U svakom poglavlju igrač će moći birati koji putem napreduje, tj. u kojim utrkama se želi natjecati. Ukupno će postojati devet različitih vrsta utrka te preko 130 različitih evenata.

Pobjeđivanjem u utrkama otključavaju se nova natjecanja, a igrač usput zarađuje i tzv. stampove ili naljepnice kojima se otključava zadnji event u poglavlju. U tom zadnjem eventu igrač mora završiti na najmanje trećem mjestu da bi mogao napredovati na novo poglavlje.

Dio Career moda bit će i suradnja sa sponzorima, slično kao u Gridu. Bit će to stvarni sponzori poput Michelina, Sparcoa i dakako – Monster Energyja. Svaki sponzor imat će svoje uvjete i posebne nagrade, a moći će ih se mijenjati u bilo kojem trenutku, s tim da postoje i penali ako ne ispoštujete ugovor sa sponzorima do samog kraja.

Dobra je vijest da će se karijera u DiRT 5 moći voziti i kooperativno do četvero igrača. Doduše, to ne znači da svi igrači imaju svoje karijere nego da u split-screen izvedbi (lokalni MP) mogu sudjelovati u utrkama te pomagati glavnom igraču da otključa što više natjecanja. Multiplayer će inače funkcionirati po drop-in, drop-out sustavu, što znači da će se moći aktivirati ili deaktivirati u bilo kojem trenutku te će dodatni igrači samo zamijeniti AI vozače koji su već na stazi.

Komentari (9)

  • goran022

    09.06.2020 - 11:40

    Inače, priča je jako bitna za reli

    • Play for fun

      @goran022, 09.06.2020 - 13:57

      Naravno da jeste.

    • OldNewCrqzyUser

      @goran022, 09.06.2020 - 14:30

      Od iznimne važnosti. Nikad viđena priča kako si neki novi mladi talent koji kreče u nižem rangu i stvoriš si rivala od nekog razvikanog stvarnog vozača i usput imaš prikaze videa povijesti relija i najznačajnijih vozača. Ups, spoiler 😅

  • Dajsikeks

    09.06.2020 - 12:05

    Sportske igre imaju priču ?

    • personauser

      @Dajsikeks, 09.06.2020 - 12:14

      FH4 ima Story Mode

    • Chronosus

      @Dajsikeks, 09.06.2020 - 14:24

      Codemasters je s prvim Toca Race Driverom uveo priču u racing igre. Nakon toga je NFS imao par pokušaja.

    • Sinek

      @Dajsikeks, 09.06.2020 - 18:01

      nba 2k mycareer, f1 2019, fifa the journey… jel ti igras ista?

    • Dajsikeks

      @Sinek, 09.06.2020 - 21:01

      Da, ali jedina koja sportska igra baš imala priču je NFS Run. Ovo ostale igre koje imaju “story mod” koda igraš bez toga. Razlika je samo što se više fokusiraš na svojeg igrača. Nikad nisam ni pipnuo jel u biti je isto , ne privlači me

  • Bojko77

    09.06.2020 - 12:10

    Još nisam završio DiRT 4… svako toliko odvozim po jdenu ili dvije utrke… zna biti mnogo zahtjevna kad me bace na snijeg, ali jako dobra…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?